končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 145 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Zelerová polievka-rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký zeler, 1-2 zemiaky, 1 cibuľa, trošku masla/olivového oleja, trošku detskej krupice, 2 strúčiky cesnaku, korenie-soľ, mleté čierne, paprika POSTUP PRÍPRAVY Zeler si ošúpeme, postrúhame na vlásky na strúhadle. Cibuľu na jemno posekáme a dáme orestovať na troche tuku, poprášime detskou krupicou a mletou červenou paprikou, pridáme zeler, zamiešame a zalejeme vodou, okoreníme. Keď začne polievka vrieť, pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky a varíme kým zemiaky nezmäknú. Je to výborná a diétna polievočka hotová za 10min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 25.6.2021, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fakt výborný perníkPOTREBNÉ PRÍSADY ja som dala takto: 2 celé vajíčka, 1H kryštálového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 3/4 H oleja, 2H mlieka, 3H hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kypriaci prášok do perníka, 2PL holandského kakaa, 1 čokoládový puding-prášok, 2PL džemu, 3PL rumu, 1H=250 až 300ml POSTUP PRÍPRAVY originál recept je pre DP a nájdete ho tu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439 Ja som ho vyskúšala na plech a je fakt výborný. Jemnulinký a akurát sladký. Postup: všetko som vymiešala v jednej mise v poradí ako je napísané a vyliala na plech, posypala mandľovými lupienkami a dala piecť na cca 20-25min na 180°. Keď vychladol, potrela džemom a poliala čokoládou. Keď budete mať chuť na perník, určite vyskúšajte ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 24.8.2013, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky t650, 200g grahamovej múky, 50g celozrnnej múky, 300ml vlažnej vody, 100ml vlažného mlieka, 4PL oleja, 2 ČL soli, 1ČL cukru, 1PL octu, 1 ČL mletej rasce, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Dnes som pre zmenu vyskúšala grahamový chlebík, a veru, aj tento je fajnový. Čiže do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, korenie a droždie, zapneme a čakáme.... dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné kysnuté trojuholníčky na slanoPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600g hladkej múky, 400ml vlažného mlieka, 75ml vlažného oleja, 1ČL cukru, 1 a 1/2 ČL soli, 1/2 kocky čerstvého droždia, základná plnka: 100g zmäknutého masla, 2 žltka, 1 hlávka cesnaku a viac, soľ podľa chuti, okrem toho môžeme plniť aj šunkou/salámou, syrom, bylinkami, semienkami,zeleninou, proste čím chcete POSTUP PRÍPRAVY Ja som robila cesto v DP, ak nemáte, tak klasicky, z droždia, cukru a mlieka urobiť kvások, pridať k múke, oleju, dochutiť a vypracovať cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko, potrieme základnou plnkou a kto chce, môže ešte čosi na to poukladať, alebo posypať bylinky/semienka. cesto zrolujeme ako na závin, prenesieme na plech a ešte jemne potrieme základnou plnkou. Takto vedľa seba uložíme 4 záviny, ktoré potom prerežeme na trojuholníčky a necháme cca pol hodiny podkysnúť. Pečieme na 180°približne 25min. Tieto moje nevyzerajú práve najlepšie, ale chuťovo sú výborné, k vínku ako stvorené. Ja som každé plnila ináč, jedno je len základná plnka, ďalší je navyše so syrom, ďalší so šunkou a kapiou a posledný má naviac semienka a bylinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.2.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično ražno celozrný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky, 150g ražnej múky, 100g celozrnnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 100ml vlažného mlieka, 300ml vlažnej vody, 1 kopcovitá PL octu, 2 kopcovité ČL masla, 2 ČL soli, 1 a 1/2 ČL mletej rasce, 1 ČL medu, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, droždie, koreniny, zapneme a čakáme na fajný chlebík. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kysnutý závin (makový)POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 350ml vlažného mlieka, 6 PL vlažného oleja, 3 PL cukru, 1 ČL soli, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, plnka: mletý mak, cukor, škoricový cukor, 1 jablko, hrozienka namočené v rume, na potretie: 1 rozšľahané vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dáme miesiť do pekárničky alebo z mlieka, lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások, prilejeme ho k múke, pridáme soľ, zvyšok cukru, olej a vajíčka a vymiesime cesto. Necháme podkysnúť. Cesto si rozdelíme na 2 väčšie alebo 3 menšie záviny a plníme podľa chuti. My robíme makovú plnku tak, že mak si sparíme vriacou vodou, dochutíme cukrom a troškou škoricového cukru, pridáme hrozienka a natrieme na vyvaľkané cesto. na plnku postrúhame jedno jablko a zvinieme. potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte asi pol hodinu podkysnúť. pečieme približne na 190° cca 20min. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2012, 14:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Naše bobaľky (opekance/ pupáky) - delikatesaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 900g hladkej múky, 100g polohrubej múky, 250ml mlieka, 1 kocka droždia, cca 250ml vody, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, 100ml oleja, 50g masla, 1 vanilkový cukor, dochutenie: mletý mak, škorica(škoricový cukor), med, kr. cukor, vanilkový cukor, hrozienka namočené v rume POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, pridáme droždie necháme napučať. Kvások prilejeme do múky, prídáme vlažnú vodu, vlažný olej, cukor a vypracujeme cesto. Necháme podkysnúť v teple. Potom si z cesta zoberiem kúsok, vyšúľame na dlhý šúľok a krájame asi centimetrové kúsky, ktoré dáme na pekáč. necháme podkysnúť a upečieme na cca 190-200° do zlata. Potom si pripravíme makovú "plnku". Mak zavaríme vriacou vodou a dochutíme podľa chuti. Potom si dáme do hrnca zovrieť vodu a ňou polejeme bobaľky, necháme pár sekúnd vo vode, zamiešame, aby každá bobaľka nasiakla trochu vody a zcedíme. Bobaľky dochutíme makovou "plnkou" , pridáme hrozienka a necháme chvíľu odležať. Pred podávaním kto chce, môže opražiť trošku masla a ním poliať bobaľky na tanieri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 17.12.2020, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chutný zdravý chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 420ml vlažnej vody, 1 ČL mletej rasce, 2 vrchovaté ČL soli, 1 vrchovatá ČL cukru, 1 vrchovatá PL octu, 2 vrchovaté PL oleja (naj je olivový), 440g hladkej múky(ja som dala špeciál), 160g celozrnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 ČL sušeného droždia a semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je skôr možno na inšpiráciu, veď možno ho aj poznáte. Pre mňa je to môj druhý chlieb v živote a je fakt dobrý, krásny nadýchaný, jemný ako pavučinka... tak ho tu dávam... ak by ste sa chceli náhodou inšpirovať... :-) Kto má pekáreň, tak isto vie postup, najprv dať tekuté prísady, potom sypké a dať piecť. Ja som dala čerstvé droždie, tak sa mi zdá, že je lepšie... uvidíme neskôr, keď vyskúšam viac receptov či je to fakt tak.. no a piekla som na rýchlom programe. Dobrú chuť ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 9.4.2010, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orieškové zliepané kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 375g hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250g masla (hera/palmarín,...), 1 bielok, 125g mletých orechov, výraznejší džem na zliepanie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odpočívať na pol hodiny až hodinku. Potom si ho vyvaľkáme na hrúbku približne 3-5mm a vykrajujeme rôzne tvary. takto vykrojené tvary dáme rovno na plech, nemastíme ho, ani papier na pečenie pod neho nedávame. a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°približne 7minút. Vychladnuté kolieska si spájame džemom. Dobrú chuť ;-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.6.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajcia, štipka soli, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100ml oleja, 100ml mlieka, 250g tvarohu, 200g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, na dochutenie: 100g čokolády alebo hrozienka alebo ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame do penista, pridáme štipku soli, cukor, vanilkový cukor, potom olej, mlieko, tvaroh a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Čokoládu posekáme na kúsky a primiešame, prípadne hrozienka alebo ovocie. Cesto bude hustejšie. Lyžicou naplníme košíčky a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°necelých 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (45) posledné: 2.9.2019, 18:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 145 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >> |