. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Banánova torta s parížským krémom - poťah z JOJO cukríkov / Silvinková 1. narodeninová tortička/



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 PDP a 4 ČL /kopcovité/ kakaa......Čokokrém alebo parížsky krém: na 1 250 ml/ šľahačku 33ˇ% sa dáva 100 g čokoláda a 1 smetafix /ja som dala na varenie od figara/..2 až 3 násobná dávka.......Poťah: 1 bal. jojo cukríkov cca 100 g, 2 PL vody, šťava z 1/2 citróna, tuk na vymastenie, potravinárske farbivo, plus cera vo veľkosti vlašského orecha - modré a zelené, práškový cukorcca 400 g a potom 150 až 200 g, škrobová múčka na pomúčenie aby sa cesto nelepilo...

POSTUP PRÍPRAVY

Nafotila som detailný postup pre mamičky, pretože nie všade je to k dispozícií, verím že to pomože a poteší, že všetko nájdu pod jednou "strechou" ako sa hovorí. Ja som sa inšpirovala prácami Ivetky Š. /narcis/ - mramorový korpus a čokokrém /parížsky krém/ a poťah od Magdalena L. (meggienka) ID 798 - za čo dievčatám veľmi pekne ďakujem...samozrejme ja som si to prispôsobila môjmu drobcovi...verím, že sa poteší :o)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 89 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (58) posledné: 4.9.2014, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

PRO DOSPĚLÉ :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, MILENA krém, potáhnuto a ozdobeno hmotou z marshmallow bonbónů

POSTUP PRÍPRAVY

Dárek pro nej kámošku ke 30.narozeninám :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Eva J. (janusisacci) ID 87516 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (63) posledné: 9.5.2009, 7:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná - taká iná :o))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Trošku som robila experimenty.... keďže tortička bola pre moju kamošku, ktorá sa ničomu nebráni a jej želanie,keď sa jej opýtam - akú tortu urobíme - znie : krásnu,plnku dobrú, farbu - je mi jedno :o))) - všetko je na tebe :o)) ....takže moja fantázia potom nemá konca kraja .... takže som urobila takúto zvláštnu svadobnú :o))

POSTUP PRÍPRAVY

... a tešila sa, že , čo ona na to ...jasné,že nesklamala a tak sme sa tešili spolu zase :o)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia S. (Silwusa) ID 21018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 12.10.2009, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

moja prvá slaná - a rovno pre svokra :-DDD



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vrstvy toastového chleba - obrezať kôrky!, vajíčková pomazánka z 10 vajec , šunková pomazánka z 300g šunky, tvrdý syr na potiahnutie cca 300g, suroviny na ozdobenie podľa vlastnej chuti

POSTUP PRÍPRAVY

vajíčková pomazánka:
10 vajec uvarených na tvrdo, 250g masla, 1 stredná cibuľa, vegeta, čierne korenie mleté, plnotučná hočica - rozmixovať na hladko.

šunková pomazánka:
300g šunky, 2 syry v črievku ( u nás s príchuťou nivy ), 125g masla, petržlenová vňať, pol cibule - zmixovať na hladko ( z tejto sa mi málinko zvýšilo, tak manželovi na raňajky :-) )

prestriedať pomazánky - dávala som dosť hrubé vrstvy, môj svokríček neľúbi, keď je to príliš suché :-p, pridať do jednotlivých vrstiev ešte niečo pekne farebne kontrastné, napr. zaváranú uhorku, červenú papriku na drobno atď., celé potrieť zvyšnou SVETLOU HLADKOU pomazánkou, dať stuhnúť do chladničky a potiahnuť tvrdým syrom rozpusteným v mikroténovom vrecku vo vodnom kúpeli a následne rozvaľkanom medzi fóliami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (59) posledné: 1.7.2015, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vanilkovo-smotanová torta na letné dni



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vivienne Westwood - 3D kabelka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... zlaté nervičky je najpotrebnejšia prísada :o))) ...hoci som sa na jej výrobu veľmi tešila, dala mi teda riadne zabrať ... vlastne to je moja prvá kabelka, tak to je najťažšie... ťažké bolo aj vybrať, že akú ...keď ich je toľko a výber nechali na mňa.... tak som týždeň študovala kabelky ...vybrala som síce inú,aj som začala pripravovať ozdôbky....ale stále to nebolo ono...všetko som zmenila na poslednú chvíľu ... medvedíka som robila včera - v deň odovzdania .... a teraz som už spokojná :o)))

POSTUP PRÍPRAVY

...nafotila som, lebo sama som bola zvedavá, že ako to dobojujem ... ale poviem vám, fakt som si musela po tomto výkone " dobíjať baterky " , hoci na obrázkoch to ide tak rýchlo .... trvalo to dobrých 8 - 10 hodín ...už ani neviem ... mala som "slabé baterky " :o))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Silvia S. (silwik) ID 21018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (56) posledné: 3.4.2012, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Košík s pletením


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

inšpirácia z netu

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera U. (Vierau) ID 24587 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 1.4.2011, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "legr"



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru krupice či krystal* 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr

POSTUP PRÍPRAVY

Postup na korpus:
1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího
4. nakonec zamíchat ručně sníh z bílků.
5. pečeme na 180-200stupňů.

Pozn.: Když dělám kakaovou nebo oříškovou obměnu, tak dám méně mouky podle množství kakaa nebo oříšků. Množství vystačí na kulatou formu pr. 22cm (potom lze až 3x prokrojit) a nebo na větší plech 1x prokrojit. Není to takový ten suchý korpus, co škrábe v krku, zatím měl vždy úspěch.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 241 návštěvníkov)

Jarmila B. (Jarmila B. (jeremy)) ID 189198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 4.7.2018, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Velmi nemravný


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tak přišla řada i na mě.I když jsem vždycky říkala,že dorty na toto téma dělat nikdy nebudu,nechala jsem se přemluvit,ale pod podmínkou,že bude téma vtipně pojato. No,snad se mi to podařilo zvládnout.Pokud ne,do zítřka zde fotky nevydží :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Libuše g. (Liba1963) ID 146455 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (45) posledné: 22.3.2013, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Myška Minnie I. (VIŠŇOVO-ČOKOLÁDOVÁ torta)



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus: 12 vajec, 470g kryšt.cukru, 2,5 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 3 bal.prášku do pečiva, 2 bal.vanilk.cukru, 600g polohrubej múky, 35g kakaa, štipka soli. * Čokoládová plnka: 6 vajec, 260g kryšt.cukru, 35g kakaa, 100g čokolády na varenie, 280g masla, 150g margarínu. * Okrem toho: 1 pohár (750ml) zaváraných a vykôstkovaných višní aj so šťavou, višňový džem, poťahová hmota K2 a WI.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tortička na želanie pre malú 1-ročnú slečnu a tentokrát som sa rozhodla, že sa s vami podelím aj o môj recept. Hmotnosť torty: 4,8 kg.

Spodný korpus je zo 7 vajec a vrchný korpus z 5 vajec, jednotlivé suroviny si treba prepočítať alebo prispôsobiť vašej forme.

Postup: bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme poriadne dotuha. Potom postupne zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame (už ručne, aby sa sneh „nerozsekal“) do vyšľahanej zmesi. Potom rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame preosiate kakao. Kakaové a bledé cesto striedavo po lyžiciach vlievame do pripravenej formy (vymastenej a vysypanej múkou, ja dávam na dno aj papier na pečenie). Pečieme pri 180˚C, cca 40-50 min (závisí od typu rúry).
Na plnku vyšľaháme v kovovej mise celé vajcia s cukrom, potom položíme na hrniec s horúcou vodou (vodu necháme stále variť), pridáme kakao a polámanú čokoládu a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 20min. Necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo a margarín vyšľaháme do peny a potom postupne zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes.
Vychladnuté korpusy prekrojíme (spodný na tri časti, vrchný na dve), polejeme šťavou z višní, potrieme višňovým džemom a čokoládovou plnkou a poukladáme polovičky odkvapkaných višní (mierne vtlačíme dovnútra alebo ešte potrieme trochou plnky, aby ďalší korpus dobre držal). Postup pri ďalších vrstvách zopakujeme. Obidve tortičky (korpusy) potrieme zvyšnou plnkou a každú zvlášť potiahneme poťahovou hmotou (môžete použiť domácu cukríkovú, pravý marcipán, mliečny marcipán alebo kupovanú K2 a WI... ako ste zvyknutí). Položíme ich na seba („prilepíme“ trochou plnky), príp. ešte vystužíme špajľami, aby sa vrchný korpus nezošmykol a ozdobíme podľa fantázie :-))).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 23.5.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu