končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PUDINGOVY SLADKY CHLEBIK/može byt k pudingu-mate dukatove buchtičky/-aj pre celiakovPOTREBNÉ PRÍSADY 4vajcia,4pudingy-40g/kakaovy/,200ml-olej,200ml-cukor,a-prašok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY dame do pekarne a zvolime RYCHLY PROGRAMč5,120-min. mame sladky chlebik hotovy-je to niečo ako babovka/vždy sa vydari!/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 6.7.2009, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pletienka s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 29.10.2013, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zašnurovaný citrónový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások: 6 PL teplej vody, 1 ČL cukru, 1 1/2 ČL instantného droždia, 1/4 pohára polohrubej múky Na cesto: pripravený kvások + 6 PL kyslej smotany alebo jogurtu, 1/4 pohára zmäknutého masla, 1 vajíčko, 1/4 pohára cukru, 1 ČL soli, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 1/2 polohrubej múky, Na plnku: 1/3 pohára čerstvého krémoveho syra (100 g), 2 PL cukru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 PL polohrubej múky, 1/4 pohára lemon curd (citrónový krém) Na potretie: 1 vajíčko, lyžica vody a hrubý cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tento úžasný koláč ma padol do oka na mojom obľúbenom food blogu. Nedal mi spávať, jeho zaujímavý vzhľad ma dostal a povedala som si, že ho musím vyskúšať. To som ešte netušila, že nielen vzhľad ale aj chuť je neskutočná!! Je to jednoducho delikátna mňamka! Tu je originál recept s obrazovym postupom, ak by ste mali zaujem o original ,-) http://smittenkitchen.com/2010/05/braided-lemon-bread/ Ja som do plnku použila kupovaný lemon curd, ale kto sa k nemu nemá ako dostať, nech si ho pripraví podľa tohto receptu od Adriky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (56) posledné: 11.6.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!POTREBNÉ PRÍSADY Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam... POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ. Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový. Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SUPER LANGOŠE/cca25ks/POTREBNÉ PRÍSADY 430ml-voda+5,5vel.odm.olej+2,5mal.odm.soľ+720g hladka muka+kocka droždia POSTUP PRÍPRAVY PROGRAM13-kysnute cesto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 21.10.2008, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažného mlieka, 100g cukru, 1 vanilkový cukor, 125g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli, 250g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, 100g hrozienok, mandle, vajce a maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Keďže ide o recept do domácej pekárne, postup nie je zložitý, všetko postupne dať do pekárne a zapnúť na program cesto, ten môj trvá 1 h 50 min. Cesto vyberiem krásne nakysnuté a rozdelím na polovicu (ak nerozdelím, vyjde jedna obria vianočka ako na hlavnej foto). Potom upletiem z 9 častí vianočku (obrázkový postup som pridala z internetu, moje fotky neboli tak pekné a priamo adresu mi sem nejde vložiť). Potriem vajíčkom a posypem mandľami. Dôležité je, že až po upletení zapnem rúru a ešte kým sa rúra vyhreje na 160 stupňov vianočka kysne. Hoci to znie divne, pečiem ju na 160 stupňov 1 a pol hodiny, prvú pol hodinu rúru neotváram aby nesplaskla. Po pol hodine ju vyberiem a prikryjem alobalom. Potom zase mierne dopekám. Keď sa pečie takto pomaly tak je krásne nakysnutá a nie je vysušená. Keď ju vyberiem von, ešte ju potriem rozpusteným maslom. Vyskúšajte, je výborná a hlavne nebolia ruky z miesenia cesta :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 29.1.2012, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI CHLEBÍK výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky obyčajnej 3 malé uvarené zemiaky - postrúhané na strúhadle najemno droždie 1/2 kocky 3 lyžičky soli 2 lyžičky octu 1 lyžicu rasce POSTUP PRÍPRAVY Droždie dáme nakysnúť do teplej vody, pridáme do múky a ostatné suroviny. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto - dosť tuhé. Necháme 1 hodinu stáť na teplom mieste. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme tak ako je preložené lístkové cesto, cez polku a potom znova cez polku a necháme znova odpočívať 10 minút. Opakujeme tento postup 3 krát. Potom preložíme do vymasteného pekáčiku alebo do jenskej misky. Pečieme 1 hodinu - 1/2 hodinky na 220 stupňov a 1/2 hod na 150 stupňov. Chlebík je veľmi chutný, u nás sa po ňom len zapráši. Idem ho akurát piecť, fotku hodím podvečer. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb zo zakysankyPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml zakysanky (cmaru) - ja som mala 250 ml zakysanky a 70 ml mlieka, 2PL oleja, 1PL octu, 2ČL soli, 1ČL cukru, 1PL rasce mletej (ja som dala celú), 500 g hladkej obyčajnej múky, 1/2 čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne nalejeme zakysanku, mlieko, ocot, olej, nasypeme múku, do jedného rožku soľ, do druhého rascu, v strede múky do jamky cukor a droždie. Mám ETA SIESTA: program KLASIK, bochník veľký, kôrka stredná, trvá to 3,5 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 11.5.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebik podla nasPOTREBNÉ PRÍSADY (hrnček = 2dcl) 1 hrnček vlažnej vody, 1hrnček celozrnnej muky, 2.5 hrnčeka hladkej múky, 1ČL cukru, 2ČL soli, 1PL oleja, pol kocky droždia, za hrsť slnečnicových semiačok. POSTUP PRÍPRAVY Všetko v uvedenom poradí dáme do pekarničky, nastavíme program - tento chlebík som piekla na rýchlom programe + tmava korka, zapneme a po hodinke si pochutnávame na delikatese. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 22.12.2009, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladký jablkovo hrozienkový bochníkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 susene kvasnice * 3/4 salky horucej vody * 1 PL cukru * 2 vajicka * 1/4 salky medu * 1/4 salky oleja * 1 CL soli * 3/4 salky struhanych jablk * 3/4 salky hrozienok * 5 az 6 salok hladkej muky (to uz uvidite samy ,kolko sa Vam bude ziadat..) SKORICOVE MASLO : 4 lyzice masla * 2 CL skorice * 2 CL medu(popripade cukru) POSTUP PRÍPRAVY Tip na vikendove ranajky:)... musim vyhlasit,ze to je najlepsi sladky chlebik ,aky som kedy jedla..a v kombinacii so skoricovym maslom si budete oblizovat vsetky prsteky ,ktore mate:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 20.2.2011, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,55 ďalšie >> |