. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 96 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Talianský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody, 500 g hladkej muky T605, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička droždia, 2 lyžičky sušeného cesnaku (dávam 1-2 strúčiky čerstvého pretlačeného cesnaku), 1 lyžička provensálskeho korenia, po pípnutí signálu pridáme na kolieska nakrájané olivy (180 g balenie dávam celé) a na kocôčky nakrájaný tvrdý syr (cca 150 g, robili sme už aj s taveným syrom)

POSTUP PRÍPRAVY

do pekárne dávame v poradí, ako je uvedené, pečiem na programe 1 (základny - 3,5 hodiny), 900 gramový chlebík, kôrka tmavá...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 22.3.2009, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento sladký chlebík som našla na www.dama.cz a hneď ma zaujal,keďže čokoladku aj škoricu mame radi.Bol výborny samotný,alebo s maslom a medom. Suroviny: 200 ml mlieka, 30g masla, 1 vajce, 2 PL tekutého medu, 1 PL cukru, 1 ČL soli, 1 ČL škorice, 200g polohrubé muky, 200g hladkej muky, 1,5 ČL sušeného alebo menšia 1/2 čerstvého droždia po zvukovom signáli pridáme: 100g nastrúhanej horkej čokolády 100g nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Po skončení programu vyskúšame špajľou či je cesto riadne prepečené ,ak nie zapneme ešte program pečenie.
Po upečení formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.
Nastavenie pekárne: Program Základny alebo Sladký chlieb, veľkosť stredná, stupeň prepečenia svetlý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2009, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Denisa B. (DenaB) ID 3225 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

310 ml mlieka, 1 pl octu, 3 kl soli, 1 pl cukru, 1 kl rasce, 2 strúčiky cesnaku (popučeného), 1 menší nastruhaný uvarený zemiak, 380 g hl. múky, 120 g ražnej múky(grahamovej), 2 kl suš. droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko to pekne po poriadku dáme do pekárne a spustíme program. Ja dávam základný program. Nám tento chlebík veľmi chutí...Vyskúšajte a uvidíte či bude aj vám... Prajem vám veľa šťastia a dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

EVA H. (gendulka) ID 79293 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2012, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Genialny artezsky chlieb (bez miesenia)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cela davka: 6 a 1/2 pohara hl.muky (pohar=250ml), 2 sacky suseneho drozdia (1 sacok=7g), 1 a 1/2 CL soli, 3 pohare teplej vody. Polovicna davka: 3 a 1/4 pohara hl. muky, 1 sacok suseneho drozida, 3/4 CL soli, 1 a 1/2 pohara teplej vody. Muku mozete pouzit len hladku, alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej (podla toho co prave mame doma). Hrubu muku a celozrnu este nemam vyskusane.

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 9.7.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

pšenično-ražný chlieb z Ety Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny.
tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam...

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ.
Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový.
Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s vôňou Stredomoria



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dl vody 2 lyžice olivového oleja 2 lyžičky cukru 1,5 – 2 lyžičky soli 500 g hladkej (alebo chlebovej T-650) múky 1 sáčok instatného droždia Dr. Oetker (to je asi 7g, ak chcete použiť iný typ) Prísady (pridávajú sa pri hlasovom znamení prístroja) 2 strúčiky cesnaku 5 dkg kvalitného údeného syru štipka rozmarínu lyžička kapari

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vložím do pekárne, nastavím program pre základný chlieb, po hlasovom znamení pridám k cestu ostatné prísady a nechám pekáreň dorobiť chlieb.

Už počas pečenia sa celý byť naplnil vôňou rozmarínu a údeného syra. Tento chlieb je taký chutný, že sme ho najprv jedli len tak, bez pomazánok, či inej prílohy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2009, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výražkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka 5 PL oleja 1 PL citrónovej šťavy 1 PL kyslej smotany 200 g výražkovej ražnej múky – kupujem v Kauflande 200 g hladkej pšeničnej múky – Gazdinka na prípravu kysnutého cesta ¾ PL soli 1 PL medu 1 PL rasce 1 v šupke uvarený zemiak (3-4 cm) - nastrúhať 1/3 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, med, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešací hák – cesto sa neprilepí - ja ho však po vymiesení vyberám,.Program 3
Opečenie 2

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2008, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 96 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu