končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 96 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Talianský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody, 500 g hladkej muky T605, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička droždia, 2 lyžičky sušeného cesnaku (dávam 1-2 strúčiky čerstvého pretlačeného cesnaku), 1 lyžička provensálskeho korenia, po pípnutí signálu pridáme na kolieska nakrájané olivy (180 g balenie dávam celé) a na kocôčky nakrájaný tvrdý syr (cca 150 g, robili sme už aj s taveným syrom) POSTUP PRÍPRAVY do pekárne dávame v poradí, ako je uvedené, pečiem na programe 1 (základny - 3,5 hodiny), 900 gramový chlebík, kôrka tmavá... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 22.3.2009, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Čokoládovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Tento sladký chlebík som našla na www.dama.cz a hneď ma zaujal,keďže čokoladku aj škoricu mame radi.Bol výborny samotný,alebo s maslom a medom. Suroviny: 200 ml mlieka, 30g masla, 1 vajce, 2 PL tekutého medu, 1 PL cukru, 1 ČL soli, 1 ČL škorice, 200g polohrubé muky, 200g hladkej muky, 1,5 ČL sušeného alebo menšia 1/2 čerstvého droždia po zvukovom signáli pridáme: 100g nastrúhanej horkej čokolády 100g nasekaných vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Po skončení programu vyskúšame špajľou či je cesto riadne prepečené ,ak nie zapneme ešte program pečenie. Po upečení formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme. Nastavenie pekárne: Program Základny alebo Sladký chlieb, veľkosť stredná, stupeň prepečenia svetlý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2009, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Špaldový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Denisa B. (DenaB) ID 3225 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 310 ml mlieka, 1 pl octu, 3 kl soli, 1 pl cukru, 1 kl rasce, 2 strúčiky cesnaku (popučeného), 1 menší nastruhaný uvarený zemiak, 380 g hl. múky, 120 g ražnej múky(grahamovej), 2 kl suš. droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko to pekne po poriadku dáme do pekárne a spustíme program. Ja dávam základný program. Nám tento chlebík veľmi chutí...Vyskúšajte a uvidíte či bude aj vám... Prajem vám veľa šťastia a dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) EVA H. (gendulka) ID 79293 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2012, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Genialny artezsky chlieb (bez miesenia)POTREBNÉ PRÍSADY Cela davka: 6 a 1/2 pohara hl.muky (pohar=250ml), 2 sacky suseneho drozdia (1 sacok=7g), 1 a 1/2 CL soli, 3 pohare teplej vody. Polovicna davka: 3 a 1/4 pohara hl. muky, 1 sacok suseneho drozida, 3/4 CL soli, 1 a 1/2 pohara teplej vody. Muku mozete pouzit len hladku, alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej (podla toho co prave mame doma). Hrubu muku a celozrnu este nemam vyskusane. POSTUP PRÍPRAVY nizsie ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 9.7.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely rascový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
pšenično-ražný chlieb z Ety SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 3/4 bal. sušeného droždia, 300g T-650, 200g raznej celozrnnej múky 1 malá odmerka soli, 150ml zákvasu (acidka, jogurtu, zakysanky...) 1 PL octu, 1PL oleja POSTUP PRÍPRAVY nalejeme a nasypeme do korýtka a zapneme program SPRINT, prípadne podobný, ktorý trvá ca 2 hodiny. tento chlebík je veľmi ľahký, trošku biely na môj vkus, napriek ražnej celozrnnej múke... ale chuťový úplne skvelý a má krásnu štruktúru:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!POTREBNÉ PRÍSADY Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam... POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ. Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový. Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s vôňou StredomoriaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 dl vody 2 lyžice olivového oleja 2 lyžičky cukru 1,5 – 2 lyžičky soli 500 g hladkej (alebo chlebovej T-650) múky 1 sáčok instatného droždia Dr. Oetker (to je asi 7g, ak chcete použiť iný typ) Prísady (pridávajú sa pri hlasovom znamení prístroja) 2 strúčiky cesnaku 5 dkg kvalitného údeného syru štipka rozmarínu lyžička kapari POSTUP PRÍPRAVY Suroviny vložím do pekárne, nastavím program pre základný chlieb, po hlasovom znamení pridám k cestu ostatné prísady a nechám pekáreň dorobiť chlieb. Už počas pečenia sa celý byť naplnil vôňou rozmarínu a údeného syra. Tento chlieb je taký chutný, že sme ho najprv jedli len tak, bez pomazánok, či inej prílohy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.1.2009, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výražkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml mlieka 5 PL oleja 1 PL citrónovej šťavy 1 PL kyslej smotany 200 g výražkovej ražnej múky – kupujem v Kauflande 200 g hladkej pšeničnej múky – Gazdinka na prípravu kysnutého cesta ¾ PL soli 1 PL medu 1 PL rasce 1 v šupke uvarený zemiak (3-4 cm) - nastrúhať 1/3 kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, med, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešací hák – cesto sa neprilepí - ja ho však po vymiesení vyberám,.Program 3 Opečenie 2 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2008, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 96 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |