. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 178 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Mascarpone rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať dve piškóty... na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie...postup zopakujeme aj s druhou. Necháme vychladnúť.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládový krém: 250g mascarpone, 150 ml smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády... Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom.




Biely krém: 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 150ml smotany na šľahanie...Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Marcipánovo-škoricové uzlíky ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

5 - 6 dl mlieka, 1 balíček droždia /ja používam sušené, ale v pohode môže byť aj kocka čerstvého/, 150g tuku alebo masla, 80g kryštálového cukru, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého kardamónu /je to korenie do cukroviniek, ale môžeme vynechať/, 840g hladkej múky ♠♠♠ NÁPLŇ: 50g tuku alebo masla, 200g marcipánu /nenahrádzať fondánom, ja som použila ten z Lidlu, ale dobrý je aj Dr,. Oetker/, 2 PL mletej škorice ♠♠♠ POSÝPKA: kryštálový cukor a vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko trochu zohrejeme, oddelíme si 5 dl. Do múky nasypeme droždie /ak použijeme čerstvé, tak ho rozmrvíme v troške mlieka a pridáme ho nakoniec/, prisypeme kardamón, cukor, soľ... tuk alebo maslo rozpustíme a vlejeme do múky, potom prilejeme aj mlieko /najskôr 5 dl/. Zamiesime cesto, miesime tak dlho, kým sa nespojí a neodeľuje od nádoby. Ak je moc sypké, prilejem zvyšné mlieko. Cesto má byť tuhšie. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hod.




♠♠♠


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2014, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo-snehové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík mám odpísaný od "evkaly" a nielenže slávnostne vyzerajú, ale sú aj fantastické...♠♠♠ Na cesto 1.,: 200g masla /alebo margarínu/, 280g polohrubej múky, 50g práškového cukru, 1 PL mlieka, 1 žĺtok, 1Čl kypriaceho prášku...spolu zmiešať a nechať 30 minút v chlade. ♠♠♠ Na cesto 2.,: 8 žĺtkov, 9 bielkov /jeden nám zostal z prvého cesta/, 300g práškového cukru, 220g zomletých orechov, 30g nastrúhanej horkej čokolády /alebo 2PL/ ♠♠♠ Snehová plnka: 6 bielkov, 150g práškového cukru ♠♠♠ Čokoládová poleva: 150g varovej čokolády, 5 Pl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Plech /ja má 36x36 cm/ vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech.♠♠♠ Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a bielka vyšľaháme dotuha... K žĺtkovej zmesi primiešame orechy a čokoládu, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Takto pripravené cesto rozotrieme na prvé cesto a spolu upečieme na 160 °C...♠♠♠ Medzitým si vyšľaháme bielky na plnku dotuha a postupne zašľaháme práškový cukor. Na horúci koláč navrstvíme plnku a "sušíme" na 100°C ešte 30 minút, necháme potom ešte pri mierne otvorených dvierkach rúry chladnúť /ja si koláčik pripravím večer a nechám takto do rána/. ♠♠♠ Pripravíme si čokoládovú polevu: vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame olej, necháme trošku ochladnúť a rozotrieme na snehovú plnku.♠♠♠ Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame nožom ponoreným do horúcej vody...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 24.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď tu už takýto koláčik je /skopírovaný nielen text, ale aj obrázok z knižky, z ktorej pochádza a ja ju mám tiež/, predsa len nahodím recept aj s mojimi malými obmenami - vychytávkami /snáď sa nikto neurazí a možno niekomu poslúžia ako pomôcka/. ♠♠♠ Tento koláčik je absolútne dokonalý hlavne v lete, pretože je dokonale osviežujúci, ale kto má rád svieže múčniky, vychutná si ho v každom období. ♠♠♠ Budeme potrebovať 250g maslových sušienok /ja tu dopíšem, že môžu byť akékoľvek sušienky, ktoré máme radi, nielen maslové. Mne sa najlepšie osvedčili zázvorníky, ktoré som skúsila piecť len raz, ale keďže ani po 4 mesiacoch nezmäkli, tak našli využitie takto... a odvtedy si do sušienkového základu primiešam aj trochu mletého alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru, dodáva ten správny korenistý "tón"/, 125 g mierne zohriateho masla /v pôvodnom recepte sa spomína mierne slané maslo, ale keďže u nás sa také nepredáva ja pridávam medzi prsty štipku soli/. ♠♠♠ Na krém potrebujeme: 750g tučného tvarohu /mne koláčik pripadá dosť kyslý a tak som trochu experimentovala a v rôznych pomeroch som tvaroh kombinovala aj s Ricottou, doma robenou Lučinou alebo neochuteným "nátierkovým" maslom - úspech mal vždy/, 150g kryštálového cukru /pôvodne sa píše 115g a ja som najskôr pôvodnú receptúru dodržala, ale tá chuť vyvolala neskutočnú grimasu na tvárach ochutnávačov a ja som koláčik musela dodatočne posypať práškovým cukrom, takže tých 150g je akurát/, šťava z jedného citróna /pôvodne má ísť 100ml, mne sa podarilo získať len 50 ml z jedného citróna a bohate postačilo/, 3 vajcia ♠♠♠ POLEVA: 100g práškového cukru, 200ml kondezovaného nesladeného mlieka /malo by ísť 210 ml, ale keďže nemám takú presnú odmerku, v pohode postačí aj 200ml/, nastruhaná kôra z jedného dobre umytého citróna a šťava z 1 citróna.

POSTUP PRÍPRAVY

Používam tortu na koláčik - má priemer 26 cm a je akurát. Formu pred použitím dobre vymastím. Sušienky /alebo najčastejšie zázvorníky/ zomeliem najemno, maslo v mikrovlnke zohrejem, prisolím štipkou soli a vylejem k sušienkam. Pokiaľ som nepoužila "pravé" zázvorníky, šupnem trošku zázvoru pre chuť, premiesim a vysypem do vymastenej formy. Riadne lyžicou utlačím. Na 30 minút dám formu do chladničky a potom si pripravím krém, ktorý pripravujem takto: Vajcia s cukrom ušľahám /znovu sa nedržím pôvodnej receptúry, kde sa najskôr má ušľahať tvaroh s cukrom a postupne pridávať vajcia, ale...keď sa tvaroh s cukrom pridlho šľahá, začne tvaroh uvoľňovať tekutinu a zredne - to práve pri tomto koláčiku nechceme/, potom prihodím tvaroh /ktorý čiastočne nahrádzam ako som vyššie písala Lučinou, Ricottou a pod./, krátko premiešam a vylejem na pripravené sušienky. Pečiem na 180 °C /ešte sa mi nepodarilo nastaviť rúru na pôvodných 179 °C :-) /. Pečiem na strednej priečke 1 hodinu. Potom koláčik nechám vychladnúť na izbovú teplotu a hneď nalejem polevu /v pôvodnom recepte sa poleva mala liať až po vychladnutí, ale keď som to tak prvý krát spravila, stiekla dolu a nebolo to ono. Takto chladne spolu s koláčikom a pekne s ním splynie/. ♠♠♠ Do misky nalejem kondezované nesladené mlieko, prisypem práškový cukor a prihodím citrónovú kôru, krátko prešľahám a a počas šľahania prilievam aj citrónovú šťavu, poleva krásne zhustne. Potom koláčik dám do chladničky aspoň na 12 hodín /nie na 3 ako by podľa knihy mal byť/, ale čím dlhšie sa chladí, tým lepšie sa chute rozvinú. Pred podávaním jemne poprášime práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.3.2014, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TIP TOP rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Neviem, či už tu niekto tento koláčik dal, ale pre istotu tu je...stojí zato ho vyskúšať.♠♠♠♠♠ Na 1. cesto potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g Hery, 1 vajce, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ Na 2. cesto si pripravíme 2 kyslejšie jabĺčka, 2 PL kakaa, 1 PL hladkej múky, 1 PL strúhanky a 5 bielkov ♠♠♠♠♠ ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár ♠♠♠♠♠ Na krém: 200g práškového cukru, 250g masla /alebo Hery/, 200g zomletých orechov, 3 dl mlieka, 3 PL hladkej múky ♠♠♠♠♠ A poleva: 250g práškového cukru, 5 žĺtkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme prvé cesto: všetky suroviny zmiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na jemne pomastený plech...ak sa nám dotrhá /a mne sa to stáva často, stačí ho len dlaňami utlapkať, aby sa spojil/, na prvé cesto natrieme ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár a natrieme druhé cesto, ktoré si pripravíme takto: Jabĺčka ošúpeme a najemno nastrúhame, pridáme k ním, ostatné ingrediencie/ kakao, múku, strúhanku/ a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Dáme piecť na 180 °C na 20 minút. Necháme vychladnúť a potom potrieme krémom. Necháme na 1/2 hodinku stuhnúť a polejeme polevou. Necháme na noc stuhnúť v chladničke.

♠♠♠♠♠


Krém: v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. maslo alebo Heru vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame vychladnutú kašu a zomleté orechy.

♠♠♠♠♠

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.5.2016, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cheesecake s jablkami...



POTREBNÉ PRÍSADY

150g maslových sušienok, 125g masla /alebo Hery/ ♠♠♠♠♠ KRÉM: 500g tvarohu /alebo 250g tvarohu a 250g Lučiny/, 2 kyslé smotany /spolu 400g/, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový struk /môže sa nahradiť 2-3 ČL vanilkovej esencie/ , šťava a kôra z 1/2 citróna, 150g práškového cukru, 5 vajec ♠♠♠♠♠ NAVRCH: 4 ks kyselkavých jabĺk, 25 g kryštálového cukru /ja som dala trstinový/, 50 ml jablkového džúsu.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť.

♠♠♠♠♠

Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky.

♠♠♠♠♠

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bešamelové čokoládové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 100g práškového cukru, 100g polohrubej múky, 3PL oleja, 2 PL kakaa, 1/2 balíčka kypriaceho prášku...♠♠♠ KRÉM: 340g masla, 60g hladkej múky, 200g práškového cukru, 0,5 litra mlieka, 50g kakaa...♠♠♠ čokoládová poleva...

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: vajcia s cukrom a olejom vyšľaháme do penista, múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a z bielkov vyšľaháme sneh. K žĺtkovej zmesi striedavo zľahka vmiešame múčnu a sneh z bielkov. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť...

♠♠♠

Natrieme krém a polejeme čokoládou...

♠♠♠

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2013, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy Piña colada...



POTREBNÉ PRÍSADY

Robila som podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=143862, len trochu som si ho upravila podľa seba...

POSTUP PRÍPRAVY

KRÉM som robila podľa seba: do 1 dl mlieka som dala 0,5 dl kryštálového cukru, nechala zovrieť, vmiešala 1 dl kokosu a nechala ho zmäknúť. Po vychladnutí som zmiešala s kyslou smotanou /200g/ a zľahka vmiešla 200ml dotuha vyšľahanej šľahačky. Na záver som vmiešala 1 PL želetíny rozpustenej v 0,5 dl horúcej vody. Po stuhnutí som koláč poliala polevou, ktorú som tiež trochu upravila...



POLEVA: 3 dl ananásového sirupu/ zmiešať s 1 dl vody a 1 Zlatým klasom, uvariť dohusta a nechať trochu vychladnúť. Po lyžiciach naliať na cesto a rozotrieť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.9.2015, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladký tekvicový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto...

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť...




Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou...


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč s orechami a "polevou"...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL práškového cukru, 120 ml mlieka...♥♥♥ ORECHOVÁ PLNKA: 200g zomletých orechov, 200ml hruškového džúsu...♥♥♥ 2 veľké alebo 3 menšie hrušky ♥♥♥ POLEVA: 120ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 PL hladkej múky...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme cesto: všetky suroviny zmiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy...Koláčovú formu vymastíme a pomocou valčeka prenesieme cesto, ktorým vyložíme aj boky. Rozotrieme orechovú náplň, poukladáme ošúpané a na hrubšie plátky nakrájané hrušky a na 180 °C zapečieme na 15 minút. Potom polejeme polevou a pečieme na 170 °C 45 minút. Necháme vychladnúť a podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom...


♥♥♥


ORECHOVÁ NÁPLŇ: zomleté orechy premiešame s hruškovým džúsom...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 178 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu