končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 178 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,18 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mascarpone rezy...POTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať dve piškóty... na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie...postup zopakujeme aj s druhou. Necháme vychladnúť. POSTUP PRÍPRAVY Čokoládový krém: 250g mascarpone, 150 ml smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády... Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom. Biely krém: 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 150ml smotany na šľahanie...Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠ Marcipánovo-škoricové uzlíky ♠POTREBNÉ PRÍSADY 5 - 6 dl mlieka, 1 balíček droždia /ja používam sušené, ale v pohode môže byť aj kocka čerstvého/, 150g tuku alebo masla, 80g kryštálového cukru, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého kardamónu /je to korenie do cukroviniek, ale môžeme vynechať/, 840g hladkej múky ♠♠♠ NÁPLŇ: 50g tuku alebo masla, 200g marcipánu /nenahrádzať fondánom, ja som použila ten z Lidlu, ale dobrý je aj Dr,. Oetker/, 2 PL mletej škorice ♠♠♠ POSÝPKA: kryštálový cukor a vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Mlieko trochu zohrejeme, oddelíme si 5 dl. Do múky nasypeme droždie /ak použijeme čerstvé, tak ho rozmrvíme v troške mlieka a pridáme ho nakoniec/, prisypeme kardamón, cukor, soľ... tuk alebo maslo rozpustíme a vlejeme do múky, potom prilejeme aj mlieko /najskôr 5 dl/. Zamiesime cesto, miesime tak dlho, kým sa nespojí a neodeľuje od nádoby. Ak je moc sypké, prilejem zvyšné mlieko. Cesto má byť tuhšie. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hod. ♠♠♠ Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2014, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo-snehové rezy...POTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám odpísaný od "evkaly" a nielenže slávnostne vyzerajú, ale sú aj fantastické...♠♠♠ Na cesto 1.,: 200g masla /alebo margarínu/, 280g polohrubej múky, 50g práškového cukru, 1 PL mlieka, 1 žĺtok, 1Čl kypriaceho prášku...spolu zmiešať a nechať 30 minút v chlade. ♠♠♠ Na cesto 2.,: 8 žĺtkov, 9 bielkov /jeden nám zostal z prvého cesta/, 300g práškového cukru, 220g zomletých orechov, 30g nastrúhanej horkej čokolády /alebo 2PL/ ♠♠♠ Snehová plnka: 6 bielkov, 150g práškového cukru ♠♠♠ Čokoládová poleva: 150g varovej čokolády, 5 Pl oleja POSTUP PRÍPRAVY Plech /ja má 36x36 cm/ vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech.♠♠♠ Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a bielka vyšľaháme dotuha... K žĺtkovej zmesi primiešame orechy a čokoládu, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Takto pripravené cesto rozotrieme na prvé cesto a spolu upečieme na 160 °C...♠♠♠ Medzitým si vyšľaháme bielky na plnku dotuha a postupne zašľaháme práškový cukor. Na horúci koláč navrstvíme plnku a "sušíme" na 100°C ešte 30 minút, necháme potom ešte pri mierne otvorených dvierkach rúry chladnúť /ja si koláčik pripravím večer a nechám takto do rána/. ♠♠♠ Pripravíme si čokoládovú polevu: vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame olej, necháme trošku ochladnúť a rozotrieme na snehovú plnku.♠♠♠ Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame nožom ponoreným do horúcej vody... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 24.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový cheesecake...POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď tu už takýto koláčik je /skopírovaný nielen text, ale aj obrázok z knižky, z ktorej pochádza a ja ju mám tiež/, predsa len nahodím recept aj s mojimi malými obmenami - vychytávkami /snáď sa nikto neurazí a možno niekomu poslúžia ako pomôcka/. ♠♠♠ Tento koláčik je absolútne dokonalý hlavne v lete, pretože je dokonale osviežujúci, ale kto má rád svieže múčniky, vychutná si ho v každom období. ♠♠♠ Budeme potrebovať 250g maslových sušienok /ja tu dopíšem, že môžu byť akékoľvek sušienky, ktoré máme radi, nielen maslové. Mne sa najlepšie osvedčili zázvorníky, ktoré som skúsila piecť len raz, ale keďže ani po 4 mesiacoch nezmäkli, tak našli využitie takto... a odvtedy si do sušienkového základu primiešam aj trochu mletého alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru, dodáva ten správny korenistý "tón"/, 125 g mierne zohriateho masla /v pôvodnom recepte sa spomína mierne slané maslo, ale keďže u nás sa také nepredáva ja pridávam medzi prsty štipku soli/. ♠♠♠ Na krém potrebujeme: 750g tučného tvarohu /mne koláčik pripadá dosť kyslý a tak som trochu experimentovala a v rôznych pomeroch som tvaroh kombinovala aj s Ricottou, doma robenou Lučinou alebo neochuteným "nátierkovým" maslom - úspech mal vždy/, 150g kryštálového cukru /pôvodne sa píše 115g a ja som najskôr pôvodnú receptúru dodržala, ale tá chuť vyvolala neskutočnú grimasu na tvárach ochutnávačov a ja som koláčik musela dodatočne posypať práškovým cukrom, takže tých 150g je akurát/, šťava z jedného citróna /pôvodne má ísť 100ml, mne sa podarilo získať len 50 ml z jedného citróna a bohate postačilo/, 3 vajcia ♠♠♠ POLEVA: 100g práškového cukru, 200ml kondezovaného nesladeného mlieka /malo by ísť 210 ml, ale keďže nemám takú presnú odmerku, v pohode postačí aj 200ml/, nastruhaná kôra z jedného dobre umytého citróna a šťava z 1 citróna. POSTUP PRÍPRAVY Používam tortu na koláčik - má priemer 26 cm a je akurát. Formu pred použitím dobre vymastím. Sušienky /alebo najčastejšie zázvorníky/ zomeliem najemno, maslo v mikrovlnke zohrejem, prisolím štipkou soli a vylejem k sušienkam. Pokiaľ som nepoužila "pravé" zázvorníky, šupnem trošku zázvoru pre chuť, premiesim a vysypem do vymastenej formy. Riadne lyžicou utlačím. Na 30 minút dám formu do chladničky a potom si pripravím krém, ktorý pripravujem takto: Vajcia s cukrom ušľahám /znovu sa nedržím pôvodnej receptúry, kde sa najskôr má ušľahať tvaroh s cukrom a postupne pridávať vajcia, ale...keď sa tvaroh s cukrom pridlho šľahá, začne tvaroh uvoľňovať tekutinu a zredne - to práve pri tomto koláčiku nechceme/, potom prihodím tvaroh /ktorý čiastočne nahrádzam ako som vyššie písala Lučinou, Ricottou a pod./, krátko premiešam a vylejem na pripravené sušienky. Pečiem na 180 °C /ešte sa mi nepodarilo nastaviť rúru na pôvodných 179 °C :-) /. Pečiem na strednej priečke 1 hodinu. Potom koláčik nechám vychladnúť na izbovú teplotu a hneď nalejem polevu /v pôvodnom recepte sa poleva mala liať až po vychladnutí, ale keď som to tak prvý krát spravila, stiekla dolu a nebolo to ono. Takto chladne spolu s koláčikom a pekne s ním splynie/. ♠♠♠ Do misky nalejem kondezované nesladené mlieko, prisypem práškový cukor a prihodím citrónovú kôru, krátko prešľahám a a počas šľahania prilievam aj citrónovú šťavu, poleva krásne zhustne. Potom koláčik dám do chladničky aspoň na 12 hodín /nie na 3 ako by podľa knihy mal byť/, ale čím dlhšie sa chladí, tým lepšie sa chute rozvinú. Pred podávaním jemne poprášime práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.3.2014, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TIP TOP rezy...POTREBNÉ PRÍSADY Neviem, či už tu niekto tento koláčik dal, ale pre istotu tu je...stojí zato ho vyskúšať.♠♠♠♠♠ Na 1. cesto potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g Hery, 1 vajce, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ Na 2. cesto si pripravíme 2 kyslejšie jabĺčka, 2 PL kakaa, 1 PL hladkej múky, 1 PL strúhanky a 5 bielkov ♠♠♠♠♠ ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár ♠♠♠♠♠ Na krém: 200g práškového cukru, 250g masla /alebo Hery/, 200g zomletých orechov, 3 dl mlieka, 3 PL hladkej múky ♠♠♠♠♠ A poleva: 250g práškového cukru, 5 žĺtkov. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme prvé cesto: všetky suroviny zmiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na jemne pomastený plech...ak sa nám dotrhá /a mne sa to stáva často, stačí ho len dlaňami utlapkať, aby sa spojil/, na prvé cesto natrieme ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár a natrieme druhé cesto, ktoré si pripravíme takto: Jabĺčka ošúpeme a najemno nastrúhame, pridáme k ním, ostatné ingrediencie/ kakao, múku, strúhanku/ a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Dáme piecť na 180 °C na 20 minút. Necháme vychladnúť a potom potrieme krémom. Necháme na 1/2 hodinku stuhnúť a polejeme polevou. Necháme na noc stuhnúť v chladničke. ♠♠♠♠♠ Krém: v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. maslo alebo Heru vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame vychladnutú kašu a zomleté orechy. ♠♠♠♠♠ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.5.2016, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cheesecake s jablkami...POTREBNÉ PRÍSADY 150g maslových sušienok, 125g masla /alebo Hery/ ♠♠♠♠♠ KRÉM: 500g tvarohu /alebo 250g tvarohu a 250g Lučiny/, 2 kyslé smotany /spolu 400g/, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový struk /môže sa nahradiť 2-3 ČL vanilkovej esencie/ , šťava a kôra z 1/2 citróna, 150g práškového cukru, 5 vajec ♠♠♠♠♠ NAVRCH: 4 ks kyselkavých jabĺk, 25 g kryštálového cukru /ja som dala trstinový/, 50 ml jablkového džúsu. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť. ♠♠♠♠♠ Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky. ♠♠♠♠♠ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bešamelové čokoládové rezy...POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 100g práškového cukru, 100g polohrubej múky, 3PL oleja, 2 PL kakaa, 1/2 balíčka kypriaceho prášku...♠♠♠ KRÉM: 340g masla, 60g hladkej múky, 200g práškového cukru, 0,5 litra mlieka, 50g kakaa...♠♠♠ čokoládová poleva... POSTUP PRÍPRAVY CESTO: vajcia s cukrom a olejom vyšľaháme do penista, múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a z bielkov vyšľaháme sneh. K žĺtkovej zmesi striedavo zľahka vmiešame múčnu a sneh z bielkov. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť... ♠♠♠ Natrieme krém a polejeme čokoládou... ♠♠♠ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2013, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy Piña colada...POTREBNÉ PRÍSADY Robila som podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=143862, len trochu som si ho upravila podľa seba... POSTUP PRÍPRAVY KRÉM som robila podľa seba: do 1 dl mlieka som dala 0,5 dl kryštálového cukru, nechala zovrieť, vmiešala 1 dl kokosu a nechala ho zmäknúť. Po vychladnutí som zmiešala s kyslou smotanou /200g/ a zľahka vmiešla 200ml dotuha vyšľahanej šľahačky. Na záver som vmiešala 1 PL želetíny rozpustenej v 0,5 dl horúcej vody. Po stuhnutí som koláč poliala polevou, ktorú som tiež trochu upravila... POLEVA: 3 dl ananásového sirupu/ zmiešať s 1 dl vody a 1 Zlatým klasom, uvariť dohusta a nechať trochu vychladnúť. Po lyžiciach naliať na cesto a rozotrieť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.9.2015, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sladký tekvicový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto... POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť... Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškový koláč s orechami a "polevou"...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL práškového cukru, 120 ml mlieka...♥♥♥ ORECHOVÁ PLNKA: 200g zomletých orechov, 200ml hruškového džúsu...♥♥♥ 2 veľké alebo 3 menšie hrušky ♥♥♥ POLEVA: 120ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 PL hladkej múky... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme cesto: všetky suroviny zmiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy...Koláčovú formu vymastíme a pomocou valčeka prenesieme cesto, ktorým vyložíme aj boky. Rozotrieme orechovú náplň, poukladáme ošúpané a na hrubšie plátky nakrájané hrušky a na 180 °C zapečieme na 15 minút. Potom polejeme polevou a pečieme na 170 °C 45 minút. Necháme vychladnúť a podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom... ♥♥♥ ORECHOVÁ NÁPLŇ: zomleté orechy premiešame s hruškovým džúsom... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 178 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,18 ďalšie >> |