končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 244 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,25 ďalšie >> |
PIZZA |
Jednoduché a rýchle cesto na pizzuPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky 1/2 prášku do pečiva 1 vajce 1 ČL soli 3 lyžice oleja 10 lyžíc teplej vody. POSTUP PRÍPRAVY Uvedené suroviny zmiešame dohromady,vymiesime cesto,rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Na vrch poukladáme všeličo,na čo máte chuť. Je to jednoduché a rýchle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Radoslava M. (Radinka) ID 16100 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 8.1.2016, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Rychlo pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 tegliky bieleho jogurtu,2 tegliky polohrubej muky,2 vajčka,1ČL soli,1ČL sody bikarbony,kečup,paradajky,papriky,cesnak,cibula,salama alebo sunka to je už na vašej fantázii... POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame a vylejeme na okruhly pizza plech(môže byt aj obyčajny plech)ktory sme si predtym vymastili a mukou posypali.Cesto je trošku riedšie ale chuti vynikajuco a navrch si najprv dame kečup a potom podla potreby kto ako ma chut....Je to rychly a lacny recept a večera je za Pol hodky na svete...:o)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zuzana Tomiová (white_rosse) ID 11445 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.11.2009, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Tuniaková pizza XXL family :-)POTREBNÉ PRÍSADY ZÁKLADNÉ KYSNUTÉ CESTO NA PIZZU: 250 g hladkej múky * kocka čerstvých kvasníc * lyžička cukru * 2 lyžice oleja * 1 dcl vlažnej vody * lyžička soli * 2 lyžice mlieka * NA OBLOŽENIE: tuniaková konzerva * rajčiny * papriky * cibuľa * tvrdý syr * atď atď.... plus korenie na pizzu a oregano korenie POSTUP PRÍPRAVY Kukukukukukkukukukukukuk nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.3.2007, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza s bazalkovym pestom a kuracinkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 pohara bazalkoveho pesta, 2 pohare uvareneho na drobno pokrajaneho kuracieho masa, tvrdy syr, paradajky, hriby.....Cesto na pizzu: 3 1/3 pohara hl. muky, 1 1/2 pohara teplej vody, 2 PL olivoveho oleja, 1 CL soli, 2 1/4 CL susenych kvasnic, 1/2 CL hnedeho cukru - alebo si usetrite namahu a pouzite kupovane cesto POSTUP PRÍPRAVY tato vyborna pizza s bazalkovym pestom je prijemnou zmenou klasickej pizze s paradajkovou omackou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2012, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Super cestro na pizzu bez robenia kvásku :o)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 šálky hladkej múky, 1 šálka vlažného mlieka, 4 lyžice oleja, 1 droždie, soľ. Obloha podľa chuti. Na pizzu som vyskúšala veľa receptov. Ale len toto cesto sa mi naozaj osvečilo. Nepotrebujeme veľa surovín a aj postup prípravy je rýchly. A aj na druhý deň je stále vláčne a jemné. Najviac sa mi na príprave páči asi to že nemusíme robiť kvások :o) Fotky doplním... POSTUP PRÍPRAVY Múku, droždie( Nerobíme si kvások jednoducho tam droždie rozmrvíme), soľ si premiešame v miske. Pridáme vlažné mlieko a olej.Vypracujeme vláčne cesto kým sa samé začne odlepovať. Dáme do tepla kysnúť. Po asi pol hodine ho zas prepracujeme ( stačí ho pár krát ponatriasať ) a dáme ešte na pol hodinku kysnúť. Potom už len šup s ním na plech a pridať oblohu. Cesto sa pečie asi cca 30 . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2010, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
*♥*Calzone - plnená pizza*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 350 g múky (polohr. : hladká = 1:1), 150 ml mlieka, vlažná voda podľa potreby, 4 - 5 PL oleja, 1 čL cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kocky droždia***** Plnka - cibuľa, šampiňóny, slanina (oravská, anglická ap.), šunka, podľa chuti aj cesnak, trocha mletej rasce, mčk, soľ, listový špenát, syr (eidam, gouda, mozzarella a pod.) POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto a dáme ho vykysnúť, na pomúčenej doske ho premiesime a porozdeľujeme ho na približne rovnaké časti. Tieto sformujeme do bochníčkov a necháme na doske ešte trocha podrásť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Plnky môžu byť rôzne - pokrájaná šunka+ syr + paradajky, nejaká dusená zeleninová zmes pikantne ochutená + syr, mäsovozeleninová zmes - napr.kuracie mäso+cukina+ paprika+cibuľa + syr, ap.... hlaavne aby to bolo dobre ochutené, pikantné .-) ak máte radi. Ja som robila túto plnku: Peknú (netučnú) slaninu pokrájame na menšie kúsky a dáme ju opekať do panvice, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu ďalej restujeme. Šampiňóny pokrájame na plátky a pridáme do panvice, troška podlejeme vodou a po osolení a pridaní korenín prikryjeme a chvíľu dusíme (3 min). Po odkrytí pridáme pokrájaný listový špenát (môžeme dať aj rozmrazený, vyžmýkaný) a ešte minútu, dve dusíme spolu. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, premiešame a necháme vychladnúť. Môžeme primiešať aj pokrájanú šunku, alebo šunku pricapíme až pri plnení ... to už je detail:-) Bochníčky na doske rozváľkáme a na všetky rovnomerne rozdelíme plnku. Kladieme ju vždy na jednu polovicu kruhu. K plnke pridáme pokráajanú šunku, posypeme strúhaným syrom, ja som pridala ešte zopár pokrájaných olív. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2011, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizzove guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pizza cesto 430 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 2,4 dcl vlažnej vody 1 lyžica olivového oleja 1 lyžička soli Ostatné: 120 gramov tvrdého syra (my sme použili Mozzarellu) 10 dkg korenistej salámy (alebo klobásy, alebo aj iných prísad, však ide o pizzu) 1 lyžica koreniacej zmesi na pizzu 0,5 dl olivového oleja nastrúhaný Parmezán (množstvo podľa vlastného gusta) pizza omáčka (buď si ju spravíte z paradajok a korenín, alebo kúpite hotovú, my sme kúpili omáčku Heinz) POSTUP PRÍPRAVY skombinovaním prísad pre cesto vymiesite hotové cesto, potom ho hodinu necháte odstáť v teple (nám to vyriešila domáca pekáreň, takže sme mali hotové cesto bez práce) syr a salámu sme nakrájali na menšie kúsky (tu je možnosť kombinácie aj iných prísad) keď bolo cesto hotové, tak sme z neho zobrali kúsok (asi ako pingpongová loptička), trošku ho v rukách roztiahli, vložili naň kúsok syra a salámy a potom sme cestom zakryli plnku, vytvarujúc vlastne plnenú guľku, toto opakujeme, kým sa neminie cesto guličky sme poukladali na vymastený pekáč, potreli ich olivovým olejom (do ktorého sme predtým primiešali koreniacu zmes na pizzu) a následne posypali nastrúhaným parmezánom guličky sme vložili do rúry na cca. 25 minút, na 200°C aby sa nestratila povinná chuť paradajkovej zmesi, guličky sme servírovali s teplou pizza omáčkou, do ktorej ich môže každý namáčať podľa vlastnej chute ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Kika S. (fia25) ID 71647 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 5.7.2012, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Talianska pizza & skvelá omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Baška F. (Berushka.F) ID 247940 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
PIZZA DOMÁCAPOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka 500g, pol kocky droždia, 125g masla, 1 vajce, 2,5 deci mlieka, lyžica cukru, vegeta, 200 g šunky, 200 g maďarskej salámy, 200g syra, 20 olív, 4 kápie, olej, 2 plechovky lúpaných paradajok POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety, a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Tenučké pizza cestoPOTREBNÉ PRÍSADY Dávka na dva plechy. 250ml vody, 5PL oleja, 2 čajové lyžičky soli, 500g hladkej múky špeciál, 1/4 kvasníc ( čerstvé) POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto, necháme kysnúť, rozdelíme na dve časti, ruky si potrieme olejom a cesto roztlačíme na plech. Cesto natriem syrom bambino v črievku, naukladám slaninku, šampiony, strúhaný syr a šup piecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.5.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 244 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,25 ďalšie >> |