. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 761-770)<< predošlé 1,.,72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82,.,115 ďalšie >>

TORTY

S myškou Minnie...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový džem, šľahačka, banány, jahody...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.3.2014, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovečka Shaun s priateľmi...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, karamelový krém, penový plát...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2014, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

S myškou Minnie a káčerom Donaldom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový džem, jahody, pribináčik krém, mandarínky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.3.2014, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Monster Energy drink...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4,3 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, penový plát, čokoládový krém...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.3.2014, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo-snehové rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík mám odpísaný od "evkaly" a nielenže slávnostne vyzerajú, ale sú aj fantastické...♠♠♠ Na cesto 1.,: 200g masla /alebo margarínu/, 280g polohrubej múky, 50g práškového cukru, 1 PL mlieka, 1 žĺtok, 1Čl kypriaceho prášku...spolu zmiešať a nechať 30 minút v chlade. ♠♠♠ Na cesto 2.,: 8 žĺtkov, 9 bielkov /jeden nám zostal z prvého cesta/, 300g práškového cukru, 220g zomletých orechov, 30g nastrúhanej horkej čokolády /alebo 2PL/ ♠♠♠ Snehová plnka: 6 bielkov, 150g práškového cukru ♠♠♠ Čokoládová poleva: 150g varovej čokolády, 5 Pl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Plech /ja má 36x36 cm/ vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech.♠♠♠ Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a bielka vyšľaháme dotuha... K žĺtkovej zmesi primiešame orechy a čokoládu, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Takto pripravené cesto rozotrieme na prvé cesto a spolu upečieme na 160 °C...♠♠♠ Medzitým si vyšľaháme bielky na plnku dotuha a postupne zašľaháme práškový cukor. Na horúci koláč navrstvíme plnku a "sušíme" na 100°C ešte 30 minút, necháme potom ešte pri mierne otvorených dvierkach rúry chladnúť /ja si koláčik pripravím večer a nechám takto do rána/. ♠♠♠ Pripravíme si čokoládovú polevu: vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame olej, necháme trošku ochladnúť a rozotrieme na snehovú plnku.♠♠♠ Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame nožom ponoreným do horúcej vody...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 24.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre zubárku...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4,3 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, malinový džem, mascarpone krém, maliny, poťah MMF, "zub" - burizónová hmota a MMF...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.3.2014, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Šálka kávy...netradične vychutnávaná.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, parížsky krém z "Ľadových gaštanov", maliny, poťah MMF, ozdoby MMF, Smartflex Flower + WI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.3.2014, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď tu už takýto koláčik je /skopírovaný nielen text, ale aj obrázok z knižky, z ktorej pochádza a ja ju mám tiež/, predsa len nahodím recept aj s mojimi malými obmenami - vychytávkami /snáď sa nikto neurazí a možno niekomu poslúžia ako pomôcka/. ♠♠♠ Tento koláčik je absolútne dokonalý hlavne v lete, pretože je dokonale osviežujúci, ale kto má rád svieže múčniky, vychutná si ho v každom období. ♠♠♠ Budeme potrebovať 250g maslových sušienok /ja tu dopíšem, že môžu byť akékoľvek sušienky, ktoré máme radi, nielen maslové. Mne sa najlepšie osvedčili zázvorníky, ktoré som skúsila piecť len raz, ale keďže ani po 4 mesiacoch nezmäkli, tak našli využitie takto... a odvtedy si do sušienkového základu primiešam aj trochu mletého alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru, dodáva ten správny korenistý "tón"/, 125 g mierne zohriateho masla /v pôvodnom recepte sa spomína mierne slané maslo, ale keďže u nás sa také nepredáva ja pridávam medzi prsty štipku soli/. ♠♠♠ Na krém potrebujeme: 750g tučného tvarohu /mne koláčik pripadá dosť kyslý a tak som trochu experimentovala a v rôznych pomeroch som tvaroh kombinovala aj s Ricottou, doma robenou Lučinou alebo neochuteným "nátierkovým" maslom - úspech mal vždy/, 150g kryštálového cukru /pôvodne sa píše 115g a ja som najskôr pôvodnú receptúru dodržala, ale tá chuť vyvolala neskutočnú grimasu na tvárach ochutnávačov a ja som koláčik musela dodatočne posypať práškovým cukrom, takže tých 150g je akurát/, šťava z jedného citróna /pôvodne má ísť 100ml, mne sa podarilo získať len 50 ml z jedného citróna a bohate postačilo/, 3 vajcia ♠♠♠ POLEVA: 100g práškového cukru, 200ml kondezovaného nesladeného mlieka /malo by ísť 210 ml, ale keďže nemám takú presnú odmerku, v pohode postačí aj 200ml/, nastruhaná kôra z jedného dobre umytého citróna a šťava z 1 citróna.

POSTUP PRÍPRAVY

Používam tortu na koláčik - má priemer 26 cm a je akurát. Formu pred použitím dobre vymastím. Sušienky /alebo najčastejšie zázvorníky/ zomeliem najemno, maslo v mikrovlnke zohrejem, prisolím štipkou soli a vylejem k sušienkam. Pokiaľ som nepoužila "pravé" zázvorníky, šupnem trošku zázvoru pre chuť, premiesim a vysypem do vymastenej formy. Riadne lyžicou utlačím. Na 30 minút dám formu do chladničky a potom si pripravím krém, ktorý pripravujem takto: Vajcia s cukrom ušľahám /znovu sa nedržím pôvodnej receptúry, kde sa najskôr má ušľahať tvaroh s cukrom a postupne pridávať vajcia, ale...keď sa tvaroh s cukrom pridlho šľahá, začne tvaroh uvoľňovať tekutinu a zredne - to práve pri tomto koláčiku nechceme/, potom prihodím tvaroh /ktorý čiastočne nahrádzam ako som vyššie písala Lučinou, Ricottou a pod./, krátko premiešam a vylejem na pripravené sušienky. Pečiem na 180 °C /ešte sa mi nepodarilo nastaviť rúru na pôvodných 179 °C :-) /. Pečiem na strednej priečke 1 hodinu. Potom koláčik nechám vychladnúť na izbovú teplotu a hneď nalejem polevu /v pôvodnom recepte sa poleva mala liať až po vychladnutí, ale keď som to tak prvý krát spravila, stiekla dolu a nebolo to ono. Takto chladne spolu s koláčikom a pekne s ním splynie/. ♠♠♠ Do misky nalejem kondezované nesladené mlieko, prisypem práškový cukor a prihodím citrónovú kôru, krátko prešľahám a a počas šľahania prilievam aj citrónovú šťavu, poleva krásne zhustne. Potom koláčik dám do chladničky aspoň na 12 hodín /nie na 3 ako by podľa knihy mal byť/, ale čím dlhšie sa chladí, tým lepšie sa chute rozvinú. Pred podávaním jemne poprášime práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.3.2014, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

♥ Cookies s kúskami čokolády ♥.



POTREBNÉ PRÍSADY

Chrumkavé sušienky s kúskami čokolády...čo k tomu dodať? ♥ 120 gram masla (necháme zmäknúť), 80 gram práškového cukru, 1balíček vanilkového cukru, 1 kus vajíčka, 180 gram polohrubej múky, 1 čajová lyžička, 1 ČL kypriaceho prášku, 100 gram horkej čokolády (nasekať), 50 gram bielej čokolády (nasekať)

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom a vajíčkom. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame k vaječnej zmesi, nakoniec vmiešame aj posekané čokolády. Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžičky kladieme malé kôpky ďalej od seba /roztečú sa/ a prstami ich roztlačíme. Pečieme na 180 °C, 10-12 minút. Necháme vychladnúť a uložíme do dózy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

♠ Mandľovo čerešňové cookies ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla alebo Hery, 100g práškového cukru, 1 vajíčko, 200g mletých mandlí, 200g polohrubej múky, 4 PL kandizovanej nastrúhanej pomarančovej kôry, 6 PL pomarančovej šťavy, 150g kandizovaných čerešní /môže sa nahradiť aj iným sušeným alebo kandizovaným ovocím/...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknuté maslo alebo Heru, cukor a vajíčko vyšľaháme do peny, prilejeme pomarančovú šťavu a prešľaháme. Prisypeme zomleté mandle a premiešame. Pridáme múku, pomarančovú kôru a kandizované čerešne /alebo iné ovocie/ posekané nadrobno a znova zamiešame. vypracované cesto rozdelíme na tri - štyri časti a z každej ušúľame roládu s priemerom cca 4 cm. Dáme do chladničky na 5-6 hodín stuhnúť. Potom z rolád nakrájeme asi cm kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 12 minút. Po vychladnutí uzavrieme vo vhodnej nádobke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 761-770)<< predošlé 1,.,72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu