končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 761-770) | << predošlé 1,.,72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82,.,115 ďalšie >> |
TORTY |
S myškou Minnie...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,7 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, jahodový džem, šľahačka, banány, jahody... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 24.3.2014, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovečka Shaun s priateľmi...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,2 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, karamelový krém, penový plát... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 24.3.2014, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
S myškou Minnie a káčerom Donaldom...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, jahodový džem, jahody, pribináčik krém, mandarínky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 24.3.2014, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Monster Energy drink...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,3 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, penový plát, čokoládový krém... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 24.3.2014, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo-snehové rezy...POTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám odpísaný od "evkaly" a nielenže slávnostne vyzerajú, ale sú aj fantastické...♠♠♠ Na cesto 1.,: 200g masla /alebo margarínu/, 280g polohrubej múky, 50g práškového cukru, 1 PL mlieka, 1 žĺtok, 1Čl kypriaceho prášku...spolu zmiešať a nechať 30 minút v chlade. ♠♠♠ Na cesto 2.,: 8 žĺtkov, 9 bielkov /jeden nám zostal z prvého cesta/, 300g práškového cukru, 220g zomletých orechov, 30g nastrúhanej horkej čokolády /alebo 2PL/ ♠♠♠ Snehová plnka: 6 bielkov, 150g práškového cukru ♠♠♠ Čokoládová poleva: 150g varovej čokolády, 5 Pl oleja POSTUP PRÍPRAVY Plech /ja má 36x36 cm/ vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech.♠♠♠ Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a bielka vyšľaháme dotuha... K žĺtkovej zmesi primiešame orechy a čokoládu, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Takto pripravené cesto rozotrieme na prvé cesto a spolu upečieme na 160 °C...♠♠♠ Medzitým si vyšľaháme bielky na plnku dotuha a postupne zašľaháme práškový cukor. Na horúci koláč navrstvíme plnku a "sušíme" na 100°C ešte 30 minút, necháme potom ešte pri mierne otvorených dvierkach rúry chladnúť /ja si koláčik pripravím večer a nechám takto do rána/. ♠♠♠ Pripravíme si čokoládovú polevu: vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame olej, necháme trošku ochladnúť a rozotrieme na snehovú plnku.♠♠♠ Necháme stuhnúť v chlade a potom krájame nožom ponoreným do horúcej vody... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 24.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre zubárku...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,3 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, malinový džem, mascarpone krém, maliny, poťah MMF, "zub" - burizónová hmota a MMF... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (12) posledné: 24.3.2014, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Šálka kávy...netradične vychutnávaná.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, parížsky krém z "Ľadových gaštanov", maliny, poťah MMF, ozdoby MMF, Smartflex Flower + WI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 10.3.2014, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový cheesecake...POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď tu už takýto koláčik je /skopírovaný nielen text, ale aj obrázok z knižky, z ktorej pochádza a ja ju mám tiež/, predsa len nahodím recept aj s mojimi malými obmenami - vychytávkami /snáď sa nikto neurazí a možno niekomu poslúžia ako pomôcka/. ♠♠♠ Tento koláčik je absolútne dokonalý hlavne v lete, pretože je dokonale osviežujúci, ale kto má rád svieže múčniky, vychutná si ho v každom období. ♠♠♠ Budeme potrebovať 250g maslových sušienok /ja tu dopíšem, že môžu byť akékoľvek sušienky, ktoré máme radi, nielen maslové. Mne sa najlepšie osvedčili zázvorníky, ktoré som skúsila piecť len raz, ale keďže ani po 4 mesiacoch nezmäkli, tak našli využitie takto... a odvtedy si do sušienkového základu primiešam aj trochu mletého alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru, dodáva ten správny korenistý "tón"/, 125 g mierne zohriateho masla /v pôvodnom recepte sa spomína mierne slané maslo, ale keďže u nás sa také nepredáva ja pridávam medzi prsty štipku soli/. ♠♠♠ Na krém potrebujeme: 750g tučného tvarohu /mne koláčik pripadá dosť kyslý a tak som trochu experimentovala a v rôznych pomeroch som tvaroh kombinovala aj s Ricottou, doma robenou Lučinou alebo neochuteným "nátierkovým" maslom - úspech mal vždy/, 150g kryštálového cukru /pôvodne sa píše 115g a ja som najskôr pôvodnú receptúru dodržala, ale tá chuť vyvolala neskutočnú grimasu na tvárach ochutnávačov a ja som koláčik musela dodatočne posypať práškovým cukrom, takže tých 150g je akurát/, šťava z jedného citróna /pôvodne má ísť 100ml, mne sa podarilo získať len 50 ml z jedného citróna a bohate postačilo/, 3 vajcia ♠♠♠ POLEVA: 100g práškového cukru, 200ml kondezovaného nesladeného mlieka /malo by ísť 210 ml, ale keďže nemám takú presnú odmerku, v pohode postačí aj 200ml/, nastruhaná kôra z jedného dobre umytého citróna a šťava z 1 citróna. POSTUP PRÍPRAVY Používam tortu na koláčik - má priemer 26 cm a je akurát. Formu pred použitím dobre vymastím. Sušienky /alebo najčastejšie zázvorníky/ zomeliem najemno, maslo v mikrovlnke zohrejem, prisolím štipkou soli a vylejem k sušienkam. Pokiaľ som nepoužila "pravé" zázvorníky, šupnem trošku zázvoru pre chuť, premiesim a vysypem do vymastenej formy. Riadne lyžicou utlačím. Na 30 minút dám formu do chladničky a potom si pripravím krém, ktorý pripravujem takto: Vajcia s cukrom ušľahám /znovu sa nedržím pôvodnej receptúry, kde sa najskôr má ušľahať tvaroh s cukrom a postupne pridávať vajcia, ale...keď sa tvaroh s cukrom pridlho šľahá, začne tvaroh uvoľňovať tekutinu a zredne - to práve pri tomto koláčiku nechceme/, potom prihodím tvaroh /ktorý čiastočne nahrádzam ako som vyššie písala Lučinou, Ricottou a pod./, krátko premiešam a vylejem na pripravené sušienky. Pečiem na 180 °C /ešte sa mi nepodarilo nastaviť rúru na pôvodných 179 °C :-) /. Pečiem na strednej priečke 1 hodinu. Potom koláčik nechám vychladnúť na izbovú teplotu a hneď nalejem polevu /v pôvodnom recepte sa poleva mala liať až po vychladnutí, ale keď som to tak prvý krát spravila, stiekla dolu a nebolo to ono. Takto chladne spolu s koláčikom a pekne s ním splynie/. ♠♠♠ Do misky nalejem kondezované nesladené mlieko, prisypem práškový cukor a prihodím citrónovú kôru, krátko prešľahám a a počas šľahania prilievam aj citrónovú šťavu, poleva krásne zhustne. Potom koláčik dám do chladničky aspoň na 12 hodín /nie na 3 ako by podľa knihy mal byť/, ale čím dlhšie sa chladí, tým lepšie sa chute rozvinú. Pred podávaním jemne poprášime práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.3.2014, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
♥ Cookies s kúskami čokolády ♥.POTREBNÉ PRÍSADY Chrumkavé sušienky s kúskami čokolády...čo k tomu dodať? ♥ 120 gram masla (necháme zmäknúť), 80 gram práškového cukru, 1balíček vanilkového cukru, 1 kus vajíčka, 180 gram polohrubej múky, 1 čajová lyžička, 1 ČL kypriaceho prášku, 100 gram horkej čokolády (nasekať), 50 gram bielej čokolády (nasekať) POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom a vajíčkom. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame k vaječnej zmesi, nakoniec vmiešame aj posekané čokolády. Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžičky kladieme malé kôpky ďalej od seba /roztečú sa/ a prstami ich roztlačíme. Pečieme na 180 °C, 10-12 minút. Necháme vychladnúť a uložíme do dózy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
♠ Mandľovo čerešňové cookies ♠POTREBNÉ PRÍSADY 150g masla alebo Hery, 100g práškového cukru, 1 vajíčko, 200g mletých mandlí, 200g polohrubej múky, 4 PL kandizovanej nastrúhanej pomarančovej kôry, 6 PL pomarančovej šťavy, 150g kandizovaných čerešní /môže sa nahradiť aj iným sušeným alebo kandizovaným ovocím/... POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo alebo Heru, cukor a vajíčko vyšľaháme do peny, prilejeme pomarančovú šťavu a prešľaháme. Prisypeme zomleté mandle a premiešame. Pridáme múku, pomarančovú kôru a kandizované čerešne /alebo iné ovocie/ posekané nadrobno a znova zamiešame. vypracované cesto rozdelíme na tri - štyri časti a z každej ušúľame roládu s priemerom cca 4 cm. Dáme do chladničky na 5-6 hodín stuhnúť. Potom z rolád nakrájeme asi cm kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 12 minút. Po vychladnutí uzavrieme vo vhodnej nádobke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 761-770) | << predošlé 1,.,72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82,.,115 ďalšie >> |