končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 751 (zobrazuje sa 741-750) | << predošlé 1,.,70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Tuniakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 2 tuniakové konzervy Eva v rastlinnom oleji 1 hlávkový šalát 1 cibuľa šalotka 20 cherry paradajok rukola Podravka Natur šalát soľ korenie olivový olej šťava z citróna POSTUP PRÍPRAVY Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cibuľu nakrájame na tenké prúžky, cherry paradajky na polovičky a rukolu necháme celú. Všetko zľahka premiešame a dochutíme soľou, korením a podravkou Natur šalát. Pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme olivovým olejom. Nakoniec tuniaka EVA jemne rozmrvíme vidličkou a vmiešame do šalátu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | eva s. (evaso12) ID 300787 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
šalát ala MiškaPOTREBNÉ PRÍSADY 7, 8 menších zemiakov, 4 vajcia, zavárané uhorky (od oka), šunková saláma, kukurica alebo mexická zmes (kukurica, hrášok, paprika), soľ, korenie, majonéza, karí korenie, worchestrová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí očistíme a pretlačíme cez sitko. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež pretlačíme. Šunku nakrájame na pásiky, uhorky na kocky. Pridáme kukuricu alebo mexickú zmes a všetko spolu zamiešame. Pridáme majonézu (od oka), worchestr. omáčku, kúsok uhorkovej šťavy, karí korenia, trošku soli a korenia. Zamiešame všetko a necháme postáť v chladničke. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina K. (mathik84) ID 221880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Výborné carpaccio zo surovej červenej repyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšiu červenú repu ... na marinádu : 1 dl kvalitného panenského olivového oleja, 2 PL kvetového medu, 1 PL krupicového alebo hnedého cukru, 1 PL balzamikovej redukcie(alebo 2 PL vínneho octu), 0,5 dl kvalitného pomarančového džúsu, cca 1/2 kávovej lyžičky sušený tymián, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, šťava zo strúhaného 3 cm kúska čerstvého zázvoru, 0,5 dl vody ... na dokončenie a dekoráciu 100g slaného syra, 50g Nivy, nasekané vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY ... v posledných rokoch som prišla na chuť červenej repe, ktorú som v minulosti v tradičnej sterilizovanej podobe priam neznášala, a keďže sa mi aj tento rok podarilo dopestovať vlastnú - po recepte na výborné carpaccio z pečenej repy prišla na rad surová cvikla - inšpirovala som sa receptom Zdeňka Pohlreicha, ktorý som si doťukla podľa seba ... výsledok ma príjemne prekvapil, preto tento receptík posúvam ďalej ... fotografia je z pôvodného receptu, pretože po cvikli sa len tak zaprášilo ani som nestihla nafotiť - nabudúce najskôr nafotím až potom budem servírovať :-) ... očistenú surovú červenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (ja používam W krájač, možno by sa dalo použiť aj strúhadlo na uhorky) ... ocot, vodu, soľ a cukor dáme zovrieť, pridáme korenie, med, olej, džús, tymián a sójovú omáčku a šťavu zo strúhaného zázvoru a dobre premiešame ... pokrájanú červenú repu dáme do sklenenej nádoby alebo do hrubšieho igelitového vrecka a zalejeme horúcou marinádou, marinujeme minimálne 12 hodín ideálne až 2 dní (ja som marinovala cca 36 hodín) ... namarinovanú repu rozložíme na plytký tanier a ozdobíme kúskami slaného syra (alebo kozieho kto má rád) - ja používam slaný syr v kombinácii s kúskami Nivy v pomere 2:1 a nasucho opraženými píniovými orieškov alebo kúskami posekaných vlašských orechov ... výborné predjedlo, ktorým ohúrite každú návštevu alebo len chutná ľahká večera či obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jarný šalát s repkovým olejomPOTREBNÉ PRÍSADY - Baby špenát - Rímsky šalát - Šalátová uhorka - Reďkovky - Šalotky - Biele víno - Citrónová šťava - Kyslá smotana - Repkový olej - Syr Feta POSTUP PRÍPRAVY Čerstvý baby špenát a rímsky šalát umyjeme vo vlažnej vode a zmiešame s nakrájanou uhorkou a reďkovkami. Nakrájame šalotku a polejeme octom a čerstvou šťavou z citróna. Všetko zmiešame dohromady a necháme odstáť asi 5 minút. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Pridáme nakrájané lístky mäty, osolíme a pridáme čierne korenie. Navrch pokvapkáme repkovým olejom, ktorý zvýrazní chuť každej ingrediecie a vytvorí tak skutočne chutný pokrm. Vedeli ste napríklad, že repkový olej obsahuje až 10 krát viac Omega - 3 mastných kyselín, než repkový olej? Je to skutočne zlatý olej. Recepty a ďalšie informácie môžte nájsť na stránke www.zamilujsadorepkovehooleja.eu Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína G. (KatkaGecka) ID 320960 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vlašský šalát - podľa nás najlepšíííPOTREBNÉ PRÍSADY 5 väčších uvarených zemiakov, 200g jemnej salámy (napr. Valašská, Liptovská), 1 pohár sterilizovaný hrach+mrkva, sterilizované uhorky,majonéza, soľ, korenie, 2PL kečup, 1PL horčica, 2PL olej, 1PL ocot, 1PL worčestrová omáčka, 1PL kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worč.omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme, chvílu, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť. Salámu nakrájame na tenké kratšie pásiky, nakrájeme cca 3-4ks väčších sterilizovaných uhoriek ma malé kocky, sterilizovanú zmes hrach-mrkva zlejeme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme ostatné ingrediencie, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. necháme v chladničke odstáť a môžme podávať s pečivom alebo bez. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Skvelý Waldorf šalát s hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Syrovo zeleninový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 300g michal.tehly, 1 cibula, 1 konzerva steriliz.hrachu, 1 pohár kápii, zavárané uhorky, soľ, korenie, voda zo zavár.uhoriek POSTUP PRÍPRAVY Syr nastruhame na hrubsom struhadle,nechame trochu obschnut. Kapiu a cibulu nakrajame na male kusky, hrach zlejeme a preplachneme,uhorky nakrajame na male kocky. Vsetko spolu zmiesame,osolime,okorenime a zalejeme uhorkovou stavou. Hodi sa k salamovej a sunkovej mise ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 751 (zobrazuje sa 741-750) | << predošlé 1,.,70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ďalšie >> |