končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,23 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vidiecke rizoto s cíceromPOTREBNÉ PRÍSADY ryža natural 400 g, biela fazuľa 150 g, cícer 100 g, zelený hrášok 100g, 2 mrkvy, 1-2 cibule, olej, petržlen. vňať, kôpor, soľ POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred namočenú fazuľu (12 hodín) a cícer (aj 24 hodín) zlejeme z vody, v ktorej sa namáčali. Najprv dáme do slanej vody variť cícer, potom ked začne mäknúť, pridáme fazuľu a dovaríme do makka. Medzitým si na oleji do sklovita opečieme jednu-dve posekané cibule, pridáme na menšiu kúsky pokrájanú mrkvu, opečieme, pridáme umytú ryžu, trochu popražíme a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Posolíme, môžeme pridať aj polku zeleninového bujonu. Pred koncom ešte vložíme mrazený hrášok a petržlen. vňať. Dovaríme. Primiešame fazuľu s cícerom, dobre premiešame, pridáme posekaný/sušený kôpor podľa chuti. Na tanieri môžeme posypať strúhaným syrom. Pre deti som odobrala zvlášť a do ostatnej časti som ešte primiešala na kúsky pokrájanú a na panvici na trochu oleji opečenú klobásku. dobrota! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.7.2013, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči. Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Rýchla polievka z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého bravčového/teľacieho/hovädzieho mäsa, 1 menšia cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok kalerábu, olej, soľ, vegeta, petržlen. vňať POSTUP PRÍPRAVY Ak práve robíte fašírky alebo iné jedlo z mletého mäsa, kúsok odoberte a máte túto rýchlu, fajnú polievočku. Mäso dáme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. Osobitne opražime na oleji nadrobno posekanú cibuľu, na drobné kúsky nasekanú zeleninu (máme radi úplne drobné kúsky mrkvy ako napr. v sáčkove franc. polievke). Pridáme do vývaru, osolíme, ovegetíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku ozdobíme posekanou vňaťou. Ako cestoviny som použila drobné mušličky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkomPOTREBNÉ PRÍSADY REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť. @@@@@ Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná jemná bábovka z 1 vajíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík je dielom Ivany Č. (likerik) na páperové mafiny. vyskúšala som z toho spraviť bábovku, a vznikla mi z toho NAJSAMLEPŠIA bábovečka - jednoduchá a vynikajúca. 2 šálky ph múky, 1 necelá šálka prášk. cukru, 1/3 šálky oleja, 1 šálka mlieka, 1 vajce, vanilka, 1 kypr. prášok POSTUP PRÍPRAVY v miske vymiešajte metličkou vajíčko s cukrom a vanilkou, kým hmota nezbelie (len trochu, možno 2 minútky). Pridajte postupne vlažné mlieko, olej a múku s kypr. práškom. Hotovo. nalejte do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy, kúsok prifarbite kakaom a vylejte na povrch. zvyknem to ešte pár ťahmi zľahka zamiešať do bielej hmoty. Pečieme na 180C asi 45 minút. musíte dosledovať! vrch v priebehu pečenia, ked začne hnednúť, prikrývam papierom na pečenie. Vyklopíme až po vychladnutí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.11.2017, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Kurací perkelt so špenátovými haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY podľa množstva, ktoré chcete uvariť, napr: na 1 polku kuracích prs potrebujete 1 cibuľu, za dve hrste (mrazenej) miešanej zeleniny, olej, mletá červená paprika, hladká múka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuraci plátok pokrájame na menšie kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme (mrazenú) zeleninu (alebo si na menšie kúsky pokrájajte čerstvú, akú práve máte doma). Opražíme, potom pridáme mäsko, poprášime červenou paprikou, trošku orestujeme a podľa potreby podlejeme trochou vody. Osolíme. Dusíme do mäkka. Potom pridáme zátrepku, zahustíme, ešte necháme prevrieť. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo rôznymi druhmi cestovín. dnes sme mali ako prílohu zemiakovo-špenátové halušky. Na tieto potrebujete asi 2 menšie zemiaky, polohrubú múku a trocha mrazeného špenátu a 1 vajce, soľ. Pripravte polotuhé cesto ako na halušky a vyvarte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2010, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémeška s piškótami a jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto (alebo 2 balenia, kto ako chce), balík okrúhlych piškot, asi 1/2 kg nastrúhaných jablk alebo iné ovocie (ríbezle, černice, maliny atd), 1 mlieka, 3 ks Zlatý klas, 2 ks vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 125 g Hélie. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozkrojíme napoly a natenko vyvaľkáme prvý plát. Položíme na tukom vymastený plech. na to si naukladáme nahusto piškoty. Na ne navrstvíme nastrúhané jablká/iné ovocie. Uvaríme puding a do horúceho vmiešame Héliu. Vymiešame na hladkú masu a nalejeme na piškoty s ovocím. Zarovnáme. Rozvaľkáme druhú časť lístkového cesta, prikryjeme koláč. Popicháme vidličkou a pečieme 30 minút na 200 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dvojaký tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto 1: 300 g HL múky,2 PL kakaa, 100 g Palmarínu, 100 g prášk. cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, 4 PL vlažnej vody Plnka: 1 kg tvarohu, 50 g masla, 150 g prášk. cukru, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1 žltok Cesto 2: 150 g cukru, 3 vajcia, 5 PL vlažnej vody, 250 g HL múky, 1 dl oleja, 1/2 kypriaceho prášku POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame všetky suroviny na 1. cesto, vypracujeme ho a vyvaľkáme na plát, ktorý dáme na vymastený plech. Pripravíme si plnku: všetky suroviny okrem hrozienok vymiešame do peny, pridáme hrozienka a natrieme na cesto. Pripravíme si 2. cesto: Cukor s vajíčkami vyšľaháme, postupme pridáme vodu. potom pridáme múku s kypracim práškom, pomaly prilejeme olej a zľahka primiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Vylejeme na tvarohovú masu. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly asi 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.2.2011, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablková krémeška so šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY nechala som sa inšpirovať receptom od Lubky: ID 146033 - Jablkovy kremes, ale pridala som navrch šľahačku. Výsledok super!!!! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27740 POSTUP PRÍPRAVY Spravila som krémešku podľa Lubky a navrch som dala šľahačku Rajo 0,5 l trvanlivá + zelatina Dr Oetker, pripraviť podľa návodu. postup na zákusok tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27740 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.8.2010, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý makový koláč s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky (250 ml šálka), 2 šálky kryštálového cukru, 1 šálka nezomletého maku, 1 prášok do pečiva, 3-4 vajíčka (ak sú menšie, použite 4 ks), 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka POSTUP PRÍPRAVY Super rýchla príprava! Vareškou zmiešajte v nádobe múku, cukor, mak a prášok do pečiva, potom pridajte "mokré" suroviny: vajíčka, mlieko (vajíčka zvyknem rozhabarkovať v troche mlieka a až potom ich vlejem k ostatným surovinám), olej. Dobre zľahka premiešajte, vlejte do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Navrch dajte ovocie, aké práve máte (ja som teraz použila černice) a upečieme. Piškota je ľahká, dosť vysoká, je to koláč, ktorý sa vám určite podarí a ktorý rýchlo zmizne z tácky :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 23.7.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,23 ďalšie >> |