. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 223 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,23 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vidiecke rizoto s cícerom



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža natural 400 g, biela fazuľa 150 g, cícer 100 g, zelený hrášok 100g, 2 mrkvy, 1-2 cibule, olej, petržlen. vňať, kôpor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred namočenú fazuľu (12 hodín) a cícer (aj 24 hodín) zlejeme z vody, v ktorej sa namáčali. Najprv dáme do slanej vody variť cícer, potom ked začne mäknúť, pridáme fazuľu a dovaríme do makka. Medzitým si na oleji do sklovita opečieme jednu-dve posekané cibule, pridáme na menšiu kúsky pokrájanú mrkvu, opečieme, pridáme umytú ryžu, trochu popražíme a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Posolíme, môžeme pridať aj polku zeleninového bujonu. Pred koncom ešte vložíme mrazený hrášok a petržlen. vňať. Dovaríme. Primiešame fazuľu s cícerom, dobre premiešame, pridáme posekaný/sušený kôpor podľa chuti. Na tanieri môžeme posypať strúhaným syrom.
Pre deti som odobrala zvlášť a do ostatnej časti som ešte primiešala na kúsky pokrájanú a na panvici na trochu oleji opečenú klobásku. dobrota!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.7.2013, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči.
Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Rýchla polievka z mletého mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého bravčového/teľacieho/hovädzieho mäsa, 1 menšia cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok kalerábu, olej, soľ, vegeta, petržlen. vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Ak práve robíte fašírky alebo iné jedlo z mletého mäsa, kúsok odoberte a máte túto rýchlu, fajnú polievočku. Mäso dáme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. Osobitne opražime na oleji nadrobno posekanú cibuľu, na drobné kúsky nasekanú zeleninu (máme radi úplne drobné kúsky mrkvy ako napr. v sáčkove franc. polievke). Pridáme do vývaru, osolíme, ovegetíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku ozdobíme posekanou vňaťou. Ako cestoviny som použila drobné mušličky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkom



POTREBNÉ PRÍSADY

REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť.
@@@@@
Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná jemná bábovka z 1 vajíčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík je dielom Ivany Č. (likerik) na páperové mafiny. vyskúšala som z toho spraviť bábovku, a vznikla mi z toho NAJSAMLEPŠIA bábovečka - jednoduchá a vynikajúca. 2 šálky ph múky, 1 necelá šálka prášk. cukru, 1/3 šálky oleja, 1 šálka mlieka, 1 vajce, vanilka, 1 kypr. prášok

POSTUP PRÍPRAVY

v miske vymiešajte metličkou vajíčko s cukrom a vanilkou, kým hmota nezbelie (len trochu, možno 2 minútky). Pridajte postupne vlažné mlieko, olej a múku s kypr. práškom. Hotovo. nalejte do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy, kúsok prifarbite kakaom a vylejte na povrch. zvyknem to ešte pár ťahmi zľahka zamiešať do bielej hmoty. Pečieme na 180C asi 45 minút. musíte dosledovať! vrch v priebehu pečenia, ked začne hnednúť, prikrývam papierom na pečenie. Vyklopíme až po vychladnutí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.11.2017, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Kurací perkelt so špenátovými haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

podľa množstva, ktoré chcete uvariť, napr: na 1 polku kuracích prs potrebujete 1 cibuľu, za dve hrste (mrazenej) miešanej zeleniny, olej, mletá červená paprika, hladká múka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kuraci plátok pokrájame na menšie kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme (mrazenú) zeleninu (alebo si na menšie kúsky pokrájajte čerstvú, akú práve máte doma). Opražíme, potom pridáme mäsko, poprášime červenou paprikou, trošku orestujeme a podľa potreby podlejeme trochou vody. Osolíme. Dusíme do mäkka. Potom pridáme zátrepku, zahustíme, ešte necháme prevrieť. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo rôznymi druhmi cestovín. dnes sme mali ako prílohu zemiakovo-špenátové halušky.
Na tieto potrebujete asi 2 menšie zemiaky, polohrubú múku a trocha mrazeného špenátu a 1 vajce, soľ. Pripravte polotuhé cesto ako na halušky a vyvarte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2010, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeška s piškótami a jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto (alebo 2 balenia, kto ako chce), balík okrúhlych piškot, asi 1/2 kg nastrúhaných jablk alebo iné ovocie (ríbezle, černice, maliny atd), 1 mlieka, 3 ks Zlatý klas, 2 ks vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 125 g Hélie.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozkrojíme napoly a natenko vyvaľkáme prvý plát. Položíme na tukom vymastený plech. na to si naukladáme nahusto piškoty. Na ne navrstvíme nastrúhané jablká/iné ovocie. Uvaríme puding a do horúceho vmiešame Héliu. Vymiešame na hladkú masu a nalejeme na piškoty s ovocím. Zarovnáme. Rozvaľkáme druhú časť lístkového cesta, prikryjeme koláč. Popicháme vidličkou a pečieme 30 minút na 200 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dvojaký tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto 1: 300 g HL múky,2 PL kakaa, 100 g Palmarínu, 100 g prášk. cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, 4 PL vlažnej vody Plnka: 1 kg tvarohu, 50 g masla, 150 g prášk. cukru, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1 žltok Cesto 2: 150 g cukru, 3 vajcia, 5 PL vlažnej vody, 250 g HL múky, 1 dl oleja, 1/2 kypriaceho prášku

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame všetky suroviny na 1. cesto, vypracujeme ho a vyvaľkáme na plát, ktorý dáme na vymastený plech. Pripravíme si plnku: všetky suroviny okrem hrozienok vymiešame do peny, pridáme hrozienka a natrieme na cesto. Pripravíme si 2. cesto: Cukor s vajíčkami vyšľaháme, postupme pridáme vodu. potom pridáme múku s kypracim práškom, pomaly prilejeme olej a zľahka primiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Vylejeme na tvarohovú masu. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly asi 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.2.2011, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablková krémeška so šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

nechala som sa inšpirovať receptom od Lubky: ID 146033 - Jablkovy kremes, ale pridala som navrch šľahačku. Výsledok super!!!! http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27740

POSTUP PRÍPRAVY

Spravila som krémešku podľa Lubky a navrch som dala šľahačku Rajo 0,5 l trvanlivá + zelatina Dr Oetker, pripraviť podľa návodu.
postup na zákusok tu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27740

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.8.2010, 12:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchý makový koláč s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky polohrubej múky (250 ml šálka), 2 šálky kryštálového cukru, 1 šálka nezomletého maku, 1 prášok do pečiva, 3-4 vajíčka (ak sú menšie, použite 4 ks), 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Super rýchla príprava! Vareškou zmiešajte v nádobe múku, cukor, mak a prášok do pečiva, potom pridajte "mokré" suroviny: vajíčka, mlieko (vajíčka zvyknem rozhabarkovať v troche mlieka a až potom ich vlejem k ostatným surovinám), olej. Dobre zľahka premiešajte, vlejte do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Navrch dajte ovocie, aké práve máte (ja som teraz použila černice) a upečieme.
Piškota je ľahká, dosť vysoká, je to koláč, ktorý sa vám určite podarí a ktorý rýchlo zmizne z tácky :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.7.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 223 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,23 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu