. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 114 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

ČILI ČALAMÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

0,5 kg uhoriek nakladačiek a 2 šalátové uhorky som nastrúhal na kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 1 hlávku červenej kapusty, 0,5 kg mladej cibule, pol kila červenej papriky a 10 fialových čili papričiek bez zrniek som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšli štyri 7-decové poháre a ešte niečo navyše.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ČALAMÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1,5 kg uhoriek nakladačiek som nastrúhal na hrubom strúhadle a 0,5 kg na jemné kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 0,5 kg mrkvy na hrubom strúhadle. 1 hlávku bielej kapusty, 1 kg mladej cibule, pol kila zelenej a pol kila červenej papriky som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 3-4 čili papričiek, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšlo šesť 7-decových pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.7.2013, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

SIRUP Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ



POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, cukor, voda, kyselina citrónová

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, odstopkované ríbezle odšťavíme na odšťavovači alebo ovocnom lise. Na liter ríbezľovej šťavy, pridáme liter vody, 1,5 kg cukru a lyžičku kyseliny citrónovej. Zohrejeme na teplotu 40-50 stupňov, kým sa cukor nerozpustí a nalejeme do fliaš. Odložíme na tmavé a chladné miesto, najlepšie do chladničky.

Sirup bez varenia si uchováva všetky dôležité látky ako Vitamín C a P, bioaktívne flavonoidy, pektíny, resveratrol, antioxidanty a éterické silice. Pôsobí močopudne, potopudne, proti hnilobe, artritíde, hnačke, skorbutu, posilňuje žalúdok. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov s účinkom na cievy označovaný nesprávne ako vitamín P, má (najmä v kombinácii s obsiahnutým či dodaným vitamínom C) ochranný vplyv na bunky, orgány, cievy a zvýšenie hladiny antioxidantov. Bioaktívne flavonoidy pôsobia s obsiahnutým aj dodaným vitamínom C väčšinou synergicky (znásobuje sa účinok spoločným pôsobením obsiahnutých látok ).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2014, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

MRAZENÁ JAHODOVÁ DREŇ



POTREBNÉ PRÍSADY

jahody, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené jahody rozmixujeme alebo pretlačíme vidličkou, podľa chuti prisladíme hnedým cukrom alebo Stéviou, naplníme do misiek a dáme do mrazničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (18) posledné: 15.6.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ CHUŤOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, maslo, smotana, syr, vegeta, rasca, sóda bikarbona

POSTUP PRÍPRAVY

Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného masla, 250 gramov nastrúhaného údeného syra, 2 deci sladkej smotany, 2 lyžíc vegety, lyžice rasce a lyžičky sódy bikarbóny vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 centimetra, povykrajujeme rôzne tvary, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou a pečieme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chuťoviek - 4 plechy. Celkové náklady sú 3 eurá. Za inšpiráciu ďakujem Ywett…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2013, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JAHODOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, olej, cukor, mlieko, puding, džem, jahody, želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Z dvoch hrnčekov polohrubej múky, 5 lyžíc mlieka, 4 vajec, 1 hrnčeka cukru, pol hrnčeka oleja a lyžičky kypriaceho prášku vyšľaháme cesto, ktoré pečieme na vymastenom plechu 15 minút pri 180 stupňoch. Vychladnuté natrieme jahodovým džemom, naň dáme plnku, ktorú sme vytvorili z uvareného vanilkového pudingu zmiešaného s jemným tvarohom a práškovým cukrom podľa chuti. Na vrch poukladáme umyté čerstvé jahody, ktoré zalejeme jahodovou želatínou a odložíme do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.6.2013, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BUCHTY LEKVÁROVÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, droždie, vajcia, mlieko, vanilkový cukor, olej, soľ, hrozienka, mak, lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme hrsť hrozienok a lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť. Cesto rozvaľkáme na štvorce 10x10 cm vysoké 0,5 cm, do stredu dáme hustý slivkový lekvár, preložíme zo 4 strán, potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech spojom nadol, buchty tesne vedľa seba a necháme ich ešte štvrť hodinku dokysnúť. Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, soľ, vajcia, smotana, syr, Hera

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia a všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky. Na hodinu odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica) a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pagáčikov. Jedinou ich nevýhodou je, že dlho nevydržia, pretože sa hneď zjedia. Začal som chudnúť, tak pre spolutrpiacich pridám aj energetickú hodnotu: 34 972 kJ, 290 kJ / 1 pagáčik. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 29.11.2013, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VENČEKY Z ODPAĽOVANÉHO CESTA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, voda, olej, soľ, vajcia, vanilkový cukor, rum, puding, maslo, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme zovrieť 1/4 litra vody, deci oleja a štipku soli, pomaly vsypeme 140 gramov polohrubej múky a miešame na horúcej platni 5-8 minút, až kým sa hmota prestane lepiť. Necháme to vychladnúť a do vlažného cesta jedno po druhom prišľaháme 4 vajcia, balíček vanilkového cukru, prípadne trochu rumu. Vlažné cesto dáme do zdobiaceho vrecka a na vymastenom plechu vytláčame venčeky, ktoré pečieme 25 minút pri 180 stupňoch. Po upečení venčeky ešte teplé rozrežeme a po vychladnutí plníme krémom z pudingu Olé bez varenia, do ktorého pridáme jedno malé roztopené maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2013, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 114 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu