končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Zapečena tarhona s mletym masomPOTREBNÉ PRÍSADY Pomlete bravčove masko,tarhona,koreniny,šampiony,tvrdy syr,sladka smotana,cibula POSTUP PRÍPRAVY Masko si podusime na cibulke,pridame koreniny a sol podla chuti,šampiony..Tarhonu si uvarime zvlast. Vymastime si pekač a striedavo prekladame tarhonu s masom,nakoniec zalejeme smotanou a prikryjeme struhanym syrom.Rychlo zapečieme... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2010, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mletý rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého brav. mäsa, 300 g nastrúh. tvrdého syra, 3 dcl vlaž. mlieka, 1/2 káv. lyžičky čier. korenia a 1/2 káv. lyžičky soli. Na obalovanie vajíčko, múku a strúhanku. POSTUP PRÍPRAVY Veľmi dobré a rýchle... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Jana Č. (JanaC) ID 8240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.7.2012, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg mletého bravč. mäsa, 1/2 kg. mletého hov. mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 hrnček guľatej ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paradajkový pretlak, 1 vajce, 1 masox, soľ, vegeta, čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Celú hlávku kapusty dám variť do horúcej, mierne osolenej vody. Postupne z hlávky odoberám jednotlivé listy, a to tak, že ich odrežem pri hlúbiku a tak sa už samé ľahko oddelia od hlávky. Jednotlivé kaputné listy odoberám vtedy, keď sú už do polovice mäkké. Nesmú byť úplne rozvarené, ale ani také tvrdé, aby sa nedali rolovať. Samotné odoberanie obvarených listov ide pomerne rýchlo. Tak ako ich odoberám, ukladám ich na seba na osobitný tanier. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.10.2013, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Írsky Shepard's PiePOTREBNÉ PRÍSADY Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok. POSTUP PRÍPRAVY Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu. Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka. Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok. Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra. Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený. Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Olivovy olej,mlete maso,cibulu,tvrdy syr (akykolvek),mrkvu,zeler,cesnak,muskatovy orech,vegetu,krystal.cukor,sol,korenie cierne,bobkovy list,rajcinovy pretlak,krajane rajciny v konzerve,mlieko,hl.muku a cestoviny lasagne POSTUP PRÍPRAVY Zial foto nieje moja ale vypadaju podobne a superne chutia:-)) Postup1(bolognese):Na olivovy olej si dame na drobulinko rozsekanu cibulku posmazime asi tak do krasnej bledohnedej farby.potom pridame rozsekanu mrkvu,zeler a cesnak tiez na uplne drobulinko.Minutku miesame s cibulkou a pridame mlete maso+vegetu+cukor(trosicku)+bobkovy list+muskatovy orech.Vsetko premiesame a nechame chvilku varit asi tak 10min.Potom pridame rajcinovy pretlak+rajciny v konzerve.Cele premiesame a varime asi 1hodinku podla masa.Ked to bude uz hotove odlozime na bok a ideme na beshamel souce.. Postup2(beshamel souce):1liter mlieka+korenie+muskatovy orech+trosicku soli.Nechame zovriet a uz ked vrie zahustime to s(olej+muka).Este nechame asi 1minutku vriet a vypneme.Tiez si odlozime na bok... Postup3(ukladanie na plech):na spodok plechu poukladame prvu vrstvu lasagne(pozor nevarime ich ukladame ich surove) na to dame beshamel na to bolognese potom nastruhany syr.A opakujeme asi 3,4krat podla vysky plechu.Ukoncime to vsk na vrchu musi zostat beshamel souce. Dame do truby na 180. A pecieme asi tak 1hodinku 10min pred koncom pridame na vrch este syr. Ak su lasagne hotove nechame chvilku vychladnut aby sa nam hned nerozpadli a podavame:-)) Dobru chut!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Monika K. (monikvd) ID 20874 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 3.12.2008, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Palacinky plnené maskom - RIZOLETKYPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks palaciniek /bez cukru/ , 250-300g ml.maso (hov+brav), olej, soľ, vegeta, trošku ml. korenia, bazalka,2 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, caa 13 dkg strúhaný aidam. ................Trojobal: 4 vajíčka, trochu mlieka, soľ, polohr.múka, kukuričná strúhanka - kto nemá rád kukuričnú, použite radšej obyšajnú . POSTUP PRÍPRAVY - Toto jedlo robievam vždy ako robím palacinky na sladko... vždy ich urobím o trochu viac a ostatné použijem na rizoletky..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 14.11.2017, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY - mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Soňa H. (pepi) ID 9240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
♥ Fajnová roláda ♥POTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso bravčové 1kg, kyslé uhorky, kápia, páročky, tvrdý syr, cibulka, soľ, gulášové korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som kdesi čítala, ja som si ho ale upravila podľa svojho. Upozorňujem !!! Ak máte viac hladných krkov doma, robte radšej z 1,5 kg mäsa... :-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Andrea L. (ededik) ID 54726 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 4.8.2011, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäso zapečené s cukinou + nové zemiaky varené v parePOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso * 2 cukiny * 3 vajcia * 2 dcl mlieka * bylinková soľ * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * muškátový orech * 2 cibule * majoránka * olej a strúhanka na dno pekáča * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare * čerstvá zelenina (ako vždy) POSTUP PRÍPRAVY Rýchly a jednoduchý obed. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2008, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Moje chilli con carne (u nás mimoriadne obľúbené jedlo :-))POTREBNÉ PRÍSADY 500-750g mletého hovädzieho (alebo zmes hovädzie+bravčové), 1 väčšia cibuľa, olivový alebo slnečnicový olej, sušená chilli paprička (alebo aj 2-3, resp. kto koľko zvláda :-)), 1 krabička rajčinového pyré (500g, predáva sa v tetrapacku, značky sú rôzne), 2 konzervy červených fazúľ (ja pouzvam zn. Iska, La Doria alebo Giana), 1 konzerva kukurice (staci obycajna, aj Tesco), 2 pol. lyžice kremžskej horčice, cca 5 pol. lyžíc kečupu, MČK, solčanka alebo vegeta, 5 strúčikov cesnaku, sušená alebo aj čerstvá bazalka (na toto množstvo cca kávová lyžička sušenej, čerstvej od oka). Príloha: originál tortilla z kukuričnej múky, poprípade arabský chlieb, alebo výborné je to aj s lokšami :-). Strúhaný syr a kyslá smotana. POSTUP PRÍPRAVY Na olej dáme nakrájanú cibuľu, trocha osmažíme, pridáme mleté mäso a papričky a opekáme, kým nezbelie (miešame stále, aby sa mäso rozdrobilo, nesmú ostať hrudky), potom podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podlievame vodou podľa potreby). Prilejeme pyré, vodu podľa potreby (celá konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke), pridáme horčicu, kečup, prelisovaný cesnak, precedené a prepláchnuté fazule a precedenú a prepláchnutú kukuricu. Celé to ppremiešame a necháme len zovrieť, nevaríme už, lebo sa fazule rozpadnú. Konzistencia jedla má byť polohustá, nesmie to byť riedke. Odstavíme, okoreníme MČK, vegetou a bazalkou, ak treba, osolíme. Na tanier dáme tortillu/lokšu, na polovicu dáme masu, lyžicu kyslej smotany, posypeme postrúhaným syrom, priklopíme. Ak máme arabský chlieb, rozrežeme, dovnútra naplníme rovnakým postupom. Na záver môžeme dať trocha prehriať do mikrovlnky, aby aj sa tortilla/placka/arab. chlieb tiež trocha prehriali, samozrejme, smotanu vtedy dávajte až po vybratí z MV (ale ak máme čerstvo uvarené, ani netreba prehrievat). Dá sa to samozrejme podávať aj s klasickým chlebom á la guláš. Môj muž toto miluje a je schopný jesť to aj viac dní po sebe (z tej dávky to aj tak vyjde :-), je toho plný väčší hrniec). Už som to varila aj pre kamošov a najmä chlapi sa nevedeli dojesť ,-). Kto chce menšie množstvo, stačí pol kila mäsa, jedna konzerva fazúľ, malá konzerva kukurice, poprípade menej cesnaku, ostatné zostáva (a dajte samozrejme menej vody, aby to nebolo riedke). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.11.2013, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,37 ďalšie >> |