končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,115 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Brokolicový krém ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Brokolica * mrkva * 2 - 3 zemiaky * cibuľa * olej * zeleninový vývar * POSTUP PRÍPRAVY Brokolicová polievka pripravená bez múky a smotany. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.8.2015, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka :)POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 ružičiek karfiolu, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 -5 menších zemiakov, olivový olej, šľahačková smotana, 1 kocka syrokrému, hovädzí bujón, soľ, mčk, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Karfiolové ružičky umyjeme, rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k cibuli a mrkve. Zalejeme horúcou vodou, približne 3 -4 cm nad opraženú zeleninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak, bujón a soľ. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Pridáme smotanu, syrokrém, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie, prípadne dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu ešte raz prevaríme. Podávame s cesnakovými krutónkami. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2020, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo POSTUP PRÍPRAVY (robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška) Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť. Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj. Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
DemikátPOTREBNÉ PRÍSADY maslo 2 veľké cibule kyslá smotana 30dg bryndze polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Na orechu masla popraž na tenké polmesiace nakrájané cibule. Keď je cibuľa sklovitá, zalej vodou pridaj polievkový základ. V miske si zamiešaj metličkou bryndzu so smotanou. Ohrej ju cibuľovým vývarom v miske, miešaj a až po aklimatizácii pridaj do polievky, nechaj prevrieť. Podávaj s čiernym chlebom. Brú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla šošovicová na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY konzerva šošovice 3 struky cesnaku 3 ks bobkový list 1 šľahačka 1 kyslá smotana polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Obsah konzervy vsyp do hrnca, zalej vodou, tak 2 cm nad úroveň šošovice, prihoď cesnak, bobkový list (môže byť aj pokrájaný zemiak). Keď sú zemiaky a cesnak mäkké, vyber cesnak na tanierik, vidličkou ho rozmačkaj. Vyber bobkový list a pridaj polievkový základ. V miske si metličkou zmiešaj šľahačku so smotanou, z vriacej polievky odober do misky k smotanám, aby ich nepostihol šok, miešaj metličkou... Až prehriatu smotanovú zmes pridaj do hrnca s polievkou. Pridaj rozmačkaný cesnak, nechaj prevrieť. Hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.4.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová inak alebo minestrone podla PycaPOTREBNÉ PRÍSADY polovica menšieho zeleru\r\njeden malý kaleráb\r\n3 stredne veľké mrkvy\r\n1 cukina\r\nmenší pór\r\n1 stredná cibuľa\r\n2 strúčiky cesnaku\r\nolivový olej\r\n2PL pretlaku (dá sa nahradiť aj kečupom)\r\npolievkový základ (používam alnatura ´vegetu´, príp. bujón)\r\nbylinky podľa chuti\r\nparmezán \r\ncestoviny do polievky (ja nedávam, ale mali by tam podľa správnosti byť, minestrone má byť hustá, sýta polievka) POSTUP PRÍPRAVY Koreňovú zeleninu nakrájaj na približne rovnaké kocky. Na olivovom oleji popraz pór, cibuľu a nasekaný cesnak. Pridaj zeleninu, chvíľu podus pod pokrievkou. Zalej 2 litrami vody, dochuť polievkovým základom. Var kým nie je zelenina mäkká. Pridaj pretlak, prípadne kečup. Dodá polievke peknú farbu a mierne kyslastú chuť. Po vypnutí polievky pridaj posekané bylinky.\r\nV tanieri si polievku zasyp postrúhaným parmezánom. \r\nDobrú chuť!\r\n\r\nPS. v Pycovom recepte sa nespomína ten pretlak/kečup, ale ja si minestrone pamätám z jednej bratislavskej talianskej reštaurácie ako mierne červenú polievku, tak som ho tam pridala ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sosovicova polievka s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY Pol hrnceka sosovice, sol, korenie, vegeta, cestovina, bobkovy list, cesnak 2struciky, 1 cl sladkej papriky POSTUP PRÍPRAVY Sosovicu umyjeme, dame varit do hrnca, pridame sol, 2 struciky cesnaku a bobkovy list, nechame uvarit do makka, zvlast dame varit do osolenej vody cestoviny. Urobime zasmazku z oleja a muky, ked je muka ruzova pridame 1 cl spadkej papriky a hrncek studenej vody a vlejeme do polievky, nechame povarit, pridame vegetu a cestoviny. Tie nemusia byt velmi uvarene, dojdu este v polievke. Mozeme pridat aj petrzlenovu vnat. Ja ju davam skoro do vsetkych jedal :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľová polievka na kyslo za 15 minútPOTREBNÉ PRÍSADY smotana, zemiaky, fazuľa, soľ, korenie, bobkový list, ocot POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme liter smotany na varenie a kilogram očistených, na malé kocky pokrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme, dochutíme bylinkami, bobkovým listom, zakryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Nakoniec pridáme 3 plechovky červenej fazule, vyberieme bobkový list, zamiešame a odstavíme. Na tanieri ešte dochutíme octom alebo citrónom. Energetická hodnota jednej porcie: 1273 kJ. Cenové náklady: 4 Eurá. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
rýchla pórova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme 1 väčší pór, 1 mrkva, cesnak, maslo resp. olej na zápražku, 3 lyžice ovsených vločiek, voda, soľ, korenie, polievkové "guličky" POSTUP PRÍPRAVY Na roztopené maslo resp. olej pridáme nahrubo postrúhanu mrkvu, chvíľu pražíme a pridáme na kolieska - môžu byť hrubšie, pór (kúsok zelenej vňate a kúsok bielej stonky odložíme na neskôr). Chvíľu pražíme, pridáme vodu. Okoreníme soľou, čiernym korením, nakrájaný cesnak, môžeme pridať 1 kocku zeleninového bujónu (ale nemusí byť). 3 lyžice ovsených vločiek premyjeme a pridáme do polievky. Varíme, stačí 10-15 minút, potom odstavíme, ponorným mixérom všetko zmixujeme na jemnú polievočku. Opäť postavíme na plameň a pridáme na jemnučké rezance nakrájaný pór, ktorý sme si odložili pri príprave, dochutíme bazalkou. Polievku už iba zriedime na požadovanú hustotu - môže byť voda resp. mlieko, smotana, kto má ako rád. Varíme ešte 5 minút. Ja ešte do každej porcie dávam pražené perličky do polievky (LIDL). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivana Č. (cokii) ID 18101 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.1.2014, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Francúzska cibulačkaPOTREBNÉ PRÍSADY vývar (najlepšie slepačí, ale dávam aj zeleninový), na dve porcie 4 veľké cibule pokrájané na mesiačiky, tymián, biely vínny ocot, dobré biele víno, maslo, olej, soľ, korenie, bageta, syr (ementál, parmezán, comté) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si vývar. Cibuľu osmažíme na oleji a na masle. Smažíme veľmi dlho, kým nebude zlatá a mazľavá. Zároveň skaramelizuje. Čím tenšie mesiačiky nakrájate, tým rýchlejšie to bude. ak je hotová, pridame tymián, trošku octu (asi tak lyžica) a miešame kým sa ocot odparí. Pridáme biele víno 1-2 dcl (kvalitné, ovplyvní to chuť cibulačky) a necháme znovu zredukovať. Už len pridáme vývar, dochutíme soľou, korením a hotovo. Aby sa polievka lepšie jedla, bagetu som nakrájala na menšie kúsky, vhodila do naservírovanej polievky, zasypala syrom a dala zapiecť. Prípadne môžte šikmo nakrájať bagetu, na plechu zasypať syrom a dať zapekať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Sona F. (anqua) ID 52532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,115 ďalšie >> |