končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 65 (zobrazuje sa 61-65) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč z jedného hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY *250g práškového cukru *350g polohrubej múky *2vajíčka *100ml oleja *trošku soli *1lyžica (r)umu *250ml mlieka *hrozienka podľa chuti *2lyžice kakaa *prášok do pečiva *350g nastrúhaných jabĺk *mleté alebo sekané orechy, čokoláda....nejaká poleva-posýpka :) POSTUP PRÍPRAVY Vo veľkom "lavóriku" pomocou varechy premiešame všetky suroviny na vláčne cesto. V závere pridáme na veľké rezančeky nastrúhané jabĺčka. Premiešame a vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Rúru si predhrejeme na strednú teplotu a šup tam s koláčikom. Pečie sa tak 40-45 minút. Po vychladnutí polejeme polevou a posypeme orieškami. Polevu si môžete kúpiť aj hotovú...v prášku :) Alebo: tuk (50g) + práškový cukor(150g)+ kakao (2lyžice)+rum(1lyžica)+ vlažná voda(200ml) = rozpustíme nad parou a polejeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 19.1.2015, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
strúhaný tvarožníkPOTREBNÉ PRÍSADY • 400g polohrubá múka • 200g tuk • 1ks prášok do pečiva • 1,5pl kakao • 1,5pl práškový cukor • 4pl mlieko Plnka: • 1000g tvaroh • 300g práškový cukor • 4ks vajca • 1pl maizena • 1ks vanilínový cukor • citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Múku premiešame na doske s práškom do pečiva, pridáme ostatné prísady a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky. Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, maizenou, a citrónovou kôrou a postupne doň pridáme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Na dobre vymastený plech rovnomerne postrúhame polovicu cesta. Na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a potom postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme 45-50minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2007, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly tvarohový koláč (pre lenivé gazdinky)POTREBNÉ PRÍSADY • 4 mäkké tvarohy (250g/kus) • 200g cukru • 4 vajcia • 140g masla • 5 lyžíc hrubej múky • 1 prášok do pečiva • 1 vanilkový cukor • hrozienka podľa chuti . čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny postupne vysypeme do väčšej nádoby a dobre premiešame. Masu potom vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista cca. 35-40 minút. Po upečení ešte horúci posypeme kúskami čokolády. Je vynikajúci, vláčny a šťavnatý :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 25.7.2015, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdobený medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :) Perníkové cesto: Hladká múka .....325gramov. Práškový cukor...125gramov. Palmarin..............25gramov. Med.....................75gramov. Perníkové korenie... ½ balíčka. Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička. Žĺtka.....................2 kusy . Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc. Biela poleva na zdobenie: Bielok......1 kus Práškový cukor.....150gramov Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme. POSTUP PRÍPRAVY Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 3 tégliky kyslej smotany, 200 gramov piškót, 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...), vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, práškový cukor, zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán), alobal a hlboká miska. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 65 (zobrazuje sa 61-65) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |