končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Pad Thai -ryžové rezance s krevetami ,kuracím mäsom a zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL tamarindovej pasty (náhrada 1/3 šálky limetkovej štavy+1/3 š vody),3 PL rybacej omáčky alebo ustricovej,3 PL ostro-sladkej omáčky,2 PL tmavej sójovej omáčky,1PL ryžového octu,3 PL hnedého cukru,3/4 čl kajenského korenia,4 PL sezamového oleja,200 g širokých alebo vlasových ryžových rezancov,2 vajcia,sol,1/2 údeného tofu,asi 300g kreviet,100 g kuracieho mäsa,3 strúčiky cesnaku,2 mrkvy,2 jarné cibulky,1/3 š pražených arašidov,fazulové výhonky,1 limetka POSTUP PRÍPRAVY Ja som tamarindovu pastu doma nemala tak som použila limetkovú šťavu+vodu,zmiešame v miske s ustricovou omáčkou,ostro-sladkou,ryžovým octom,cukrom,korením a 3 pl sezamového oleja.Na panvičke si pripravíme tenkú omeletu z dvoch vajec.Nakrájame ju na tenké prúžky.Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi päť minut alebo pokial nebudú mäkké.Zlejeme a odložíme na stranu.Na 1 PL sez.oleja si opražíme bielu čast jarnej cibulky spolu s nakrájaným cesnakom,pridáme kuracie mäso a opekáme do biela.Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké prúžky (použila som škrabku na zeleninu),a postupne pridávame aj ostatné suroviny ,premiešame (neopekáme dlho ,chceme aby bola zelenina chrumkavá),pridáme rezance,polejeme omáčkou a dobre premiešame.Na koniec ozdobíme limetkou a vňaťou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2014, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne s prosciuttom, cherry paradajkami a rukolou :-) ***Úžasne chutné a rýchle***POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny Penne 300g, 20 dkg prosiutta, cherry rajčiaky 10ks, rukola - kľudne aj viac, cesnak 5 strúčikov, olivový olej - množnostvo ako uznáte za vhodné, ale nebojme sa ho :-) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si cestoviny al dente :-) Medzi tým si na olivovom oleji opražíme pretlačený cesnak. Cherry rajčiny pokrájané na polovičky pridáme k cesnaku a popražíme, ale len na veľmi krátku dobu cca 1 minútka bude stačiť. Hneď na to ku tomu pridáme na pásiky pokrájané prosciutto a tiež popražíme len krátku dobu, ja som nechala 3 minútky. Odstavíme z ohňa. Do tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny, rukolu a poriadne premiešame. HOTOVO :-) Ja som už ani nesolila, prosciutto je slané dosť. Celé to netrvalo ani 15 minút a papaníčko je fakt vynikajúce! Zalizoval sa aj manžel a detičky tiež :-))) DOBRÚ CHUŤ prajem :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jednoduché cestoviny s mrkvouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, mrkva, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Úplne jednoduché a ľahunké cestoviny, pre inšpiráciu.. Mrkvu nakrájame na tenučké prúžky (alebo škrabkou naškrábeme). Cibuľu orestujeme na troche tuku spolu s cesnakom, pridáme mrkvu, osolíme a okoreníme a podusíme. Ak máte radi pikantnejšie, pridáme trošku nastrúhaného zázvoru alebo čili papričku. zmiešame s uvareným cestovinami a na tanieri ozdobíme lyžicou kyslej smotany či jogurtu a zasypeme syrom, napr parmezánom.. môžeme pridať ešte oriešky. Cestoviny môžeme samozrejme prisposobiť tomu, čo máme k dispozícií, prípadne pridať niečo, napr tofu, atď.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 8.7.2013, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tagliatelle s pečenými rajčinami a ovčím syromPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dve osoby: Cestoviny Tagliatelle 200-250 g v surovom stave, 3 veľké rajčiny, 150 g ovčieho syra, 2 PL olivový olej, provensálske korenie resp. oregano, rozmarín, bazalka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY 1 .Cestoviny si dáme variť do vriacej vody s trochou oleja. Po cca 10 - 15 scedíme. My máme radi cestoviny tvrdšie, ako mazľavejšie, preto ich vyberám už po 10 min. Pokvapkám olejom, aby sa mi cestoviny nepolepili kým si pripravím upečené rajčiny. 2. Rajčiny si nakrájame na hrubšie plátky cca 1 cm hrubé. Poukladáme do pekáča, ktorý predtým pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami. POZOR! rajčiny nesolíme, lebo pustia väčšinu šťavy zo seba von. Raz za čas rajčiny opatrne premiešame. Pečieme na 250°C cca 15 - 20 min kým rajčiny úplne nezmäknú. Upečené rajčiny nakrájame na kocky, alebo tvary aké sa nám podarí. 3. Ovčí syr si nadrobíme prstami - mne sa to dnes nepodarilo, lebo bol priveľmi čerstvý, tak som ho krájala. 4. Cestoviny naložíme na tanier, na vrch naukladáme upečené rajčiny spolu s ovčím syrom a posypeme oreganom. Podľa potreby osolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Citronovo - rukolové cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle), citrónová šťava z polky citrónu, kôrka z jedného nastrúhaného citrónu, 5 ks jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 4 dkg čerstvých bazalkových listov, 2 dkg čerstvých mätových listov, 7 dkg rukoly, soľ, čerstvo mleté korenie, čerstvo nastrúhaný parmezán POSTUP PRÍPRAVY Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálny do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Recept som opäť našla na stránke www.stahl.hu 1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku. 2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody. 3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jarné pennePOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža POSTUP PRÍPRAVY Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit. 1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke. 2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny 3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom. 4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes. 5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Neapolské jedloPOTREBNÉ PRÍSADY 4 lyžice cestovín, 2 lyžice oleja, 2 papriky (zelená, červená) , 100 g syra na strúhanie, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny vsypeme do vriacej vody, osolíme a uvaríme domakka. Potom ich prelejeme na cedidle vodou a necháme odkvapkať. Cesnak rozotrieme s troškou soli, vmiešame ho do oleja, pridáme štipku mletého čierneho korenia a citrónovú šťavu. Zmes vmiešame do cestovín. Pridáme na rezančeky nakrájané papriky a posypeme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Najkrémovejšie špenátové papardelle.POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny Papardelle, špenát najlepšie čerstvý ale dá sa aj mrazený, krémový syr, sladká smotanka, syr na strúhanie ( ja som dala kozí), olivový olej, veľa cesnaku, bazalku, korenie, provensálske, čierne, soľ a podľa fantázie. POSTUP PRÍPRAVY kuk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 20.11.2013, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špenátové rizoto so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie potrebujeme: 120g ryže, 200g sterilizovaných šampiňónov, 200g mrazeného špenátového pyré, 1 cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, kocka zeleninového bujónu, 100g kuracej šunky, 1 dcl mlieka (alebo smotany), olej, čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Nenechajte sa odradiť farbou, rizoto je fakt výborné :)...Príprava zaberie asi 30 minút. ***1. Ryžu uvaríme podľa receptu. Ja ju najskôr trochu opečiem na troche oleja, zalejem horúcou vodou a až tak uvarím.***2. Cibuľu si nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Potom pridáme šampiňóny pokrájané na kúsky a spolu podusíme 5 minút. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a prelisovaný cesnak. Krátko podusíme a pridáme špenátové pyré. Necháme rozpustiť s kockou zeleninového bujónu a mliekom.***3. Zmes dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby a zmiešame s ryžou.***Toto jedlo je rýchle a diétne, kto by chcel diétnejšiu verziu použije ryžu natural***Dobrú chuť.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana R. (zuzuli90) ID 278741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.6.2013, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s bazalkovým pesto a rajčinamiPOTREBNÉ PRÍSADY mladá cibuľka, cesnak, sušené rajčiny, 1 rajčina, bazalkové pesto, cestoviny (ja som dala farfalle), nastrúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja (použila som zo sušených rajčín) opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak. Nakrájame sušené rajčinky ( použila som na jednu porciu dva kúsky). Ďalej pridáme nakrájanú rajčinu a pesto ( cca 1 PL). Množstvo surovín bolo odoka, koľko čoho chcete :) .Toto všetko už len prehriať, primiešať cestoviny a môžeme servírovať na tanier. Na záver môžeme posypať parmezánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,68 ďalšie >> |