končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 611-618) | << predošlé 1,.,57, 58, 59, 60, 61, 62 |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hľadám recept na rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Milé žienky. Chcela by som Vás poprosiť o recept na obyčajné biele rožky. Nakoľko nie som na Slovensku a veľmi nám chýbajú tie obyčajné biele rožky, chcela by som Vás poprosiť kto by vedel recept-postup na pečenie rožkov ako z pekárne, bola by som veľmi, veľmi vďačná.... POSTUP PRÍPRAVY Ďakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea S. (gabi8898) ID 15771 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.6.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianoce 2011PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Sprava do ľava: orechovo-vanilkové kvietočky,jahodové uzlíčky,orechové s krémom,vínové kvietky,rumové guľky,kokosové strojčekové pečivko,šuhajdy,grilážové tyčinky,zebra rezy,linecké,nepečená kokosová roládka,kokosový kmeň OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.1.2012, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebik z pekarnicky z anglickych surovinPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vlaznej vody * 2KL soli * 1KL cukru * 100g STRONG WHITE FLOUR * 300g STRONG BROWN FLOUR * kmin drveny1KL a cely 1KL (ale ten mam zo slovenska),ale mozte pouzit CARAWAY co sa aspon trochu podoba na rascu tu slovensku * susena cibulka (nabuduce idem skusit s ciernymi olivami posekanymi) * 1 balicek 7g EASY BAKE YEAST - Allinson POSTUP PRÍPRAVY receptik som nasla tu na MMB, chcela som ho vyskusat z anglickych surovin a podarilo sa, tak sa chcem podelit s nim, pretoze toastove chleby ma naozaj nebavia stale jest,a nie vzdy mam poruke obchod kde kupujem polsky :) Ja som to dala na program c.1 BASIC, 700g a medium. Bru chut ak budete skusat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 22.8.2014, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zopf " Vianočka na slano"POTREBNÉ PRÍSADY 3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravé žemle podľa Mária K. (konteska) ID 177553PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Miesto špaldovej múky som použila len celozrnnú múku a ovsené vločky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2013, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kaiserkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka vlazneho, 250g hladkej muky, 125g polohrubej, 125g psenicnej chlebovej muky, 25g rozpusteneho masla, 15g soli, 10g cerstveho drozdia, 5g cukru.Pripravime kysnute cesto, rozdelime asi na 10-11 bochnikov umiestnime na plech nechame 10 min.kysnut. Tvoritkom vytlacime v bochnikoch dekor prevratime opacne a este 15 min nechame kysnut. Potom obratte naspat a potrite vajcom. Mozu sa posipat lanovim semienkom, mak,rasca alebo hrubozrnna sol. Pecieme na 220 stupnoch 10 minut. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šunkovo syrové pletienky...POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 611-618) | << predošlé 1,.,57, 58, 59, 60, 61, 62 |