končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 6 g kypriaceho prášku, 2 vanilkové pudingy v prášku, 2 malinové pudingy v prášku, čokoláda na ozdobenie, , Krém:, ½ l mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, ¼ kg masla, 200 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom, pridajte kypriaci prášok, postupne žĺtky a všetko dobre vymiešajte. Cesto rozdeľte na dve polovice. K jednej primiešajte vanilkový puding, do druhej malinový. Cestá vylejte na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dajte piecť. Kým sa cestá pečú, pripravte si krém. Krém: V mlieku rozšľahajte žĺtky s múkou a uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť. Potom k nej pridajte maslo vymiešané s práškovým cukrom. Na vychladnutý upečený vanilkový plát natrite krém, zakryte ho malinovým plátom, na ktorý opäť naneste krém. Polejte bielou čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.5.2009, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 lyžic príškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaového prášku, troška prášku do pečiva krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu, 1 jahodový pudingový prášok, 250 g masla, 4 lyžice práškového cukru Poleva 250 g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Žltky s cukrom vymiešame do peny a vmiešame do nej muku s kakaom a práškom do pečiva, striedavo so snehom z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre . Zlejeme šťavu z kompótu, rozmíešame v nej pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding a roztlačené jahody. Krém natrieme rovnomerne na vychladnutý piškót Polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2009, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maďarský krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 300 g práškového cukru, 300 g mletých orechov, 1 PL jemnej strúhanky, 1 žltok Krém:8 žĺtkov, 400 ml mlieka, 5 PL hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme žltok, po častiach pridávame práškový cukor, orechy a strúhanku. Cesto rozotrieme na plech, vyložený papierom a upečieme v teplej rúre. Po vychladnutí natrieme krémom. Krém: Z mlieka, žĺtkov, múky a cukru uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme do vychladnutej kaše. Polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.8.2011, 7:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citronové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 450 g práškového cukru, šťavu z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120 g Solamylu Plnka: 700 ml mlieka, 4 lyžice Solamylu,250 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, šťavu z 2 citrónov Poleva: 300 g bielej čokolády, 50g Cera.. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s 250 g práškového cukru do penista, potom pridáme šťavu z jedného citróna. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame zvyšok cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a Solamyl. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom. Upečené cestá necháme vychladnúť. Krém: V mlieku rozmiešame 4 lyžice Solamylu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z 2 citrónov a všetko dobre premiešame. Na plát cesta navrstvíme krém, trošku si necháme na vrchné cesto, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému. Po zatuhnutí polejeme rozpustenou bielou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2010, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Poťahovaná kávová miniroládkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškota z 5 vajec, 250 g masla, 120 g práškového cukru, 1,5 balíčka Zlatého klasu, 3 dl mlieka, rozpustná káva, mliečny marcipán, čokoláda. POSTUP PRÍPRAVY Klasická piškóta z 5 vajec, obohatená o pár kvapiek silnej rozpustnej kávy. Upiecť na plechu vystlanom mastným papierom. Nechať vychladnuť, po vychladnutí nakrájať na pásy cca 2,5 cm široké. Uvariť krém z 3dl mlieka a 1,5 balíčka Zlatého klasu. Rovnako pridať rozpustnú kávu. Zvlásť vymiešať 250 g masla so 120g práškového cukru. Po vychladnutí krému, zapracovať do napeného masla s cukrom. Vychladnuté pasy potierať krémom z každej strany, potom preložiť na rozvaľkaný pás mliečnej poťahovacej hmoty a zarolovať. Nakrájať na rovnaké kusy, konce ponamáčať do čokokolády . Ja som ich prizdobila ružičkami z mliečneho marcipánu, ktorý mi zostal. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.10.2011, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |