. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 141 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,15 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie curry (neoriginál recept z indickej kuchyne)



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie maso (vykostene stehna alebo prsia, cca 4ks) & cibula & 1 balenie pasirovanych paradajok (500ml) & slepaci bujon (cca 2 salky) & 1 smotana na varenie & 1 PL struhaneho cerstveho zazvoru alebo 0,5-1 CL suseneho & 2 PL korenia Garam masala (nizsie napisem recept,ked nekupite original zmes) & maslo & olej & sol & cierne korenie & citronova stava a cerstva koriandrova vnat (nemusia byt)

POSTUP PRÍPRAVY

...nebudem frajerovat ziadnym original-super-frajerskym indickym nazvom,lebo toto je taka hatlanina (kazdopadne jej zaklad sa vola murgh makhani ,o),ale aj tak je to vyborne,takze kto ma rad korenistu indicku kuchynu, nech sa paci, skuste

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.3.2010, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Anjelské hrianky od Sandie (hrianky s obláčikmi)



POTREBNÉ PRÍSADY

chlieb, sunka, tvrdy syr, (kecup), vajicka

POSTUP PRÍPRAVY

Dievcence, tento recept som nasla na nete a ten napad ma tak zaujal,ze som sa s nim musela podelit aj s vami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 24.3.2016, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Inšpirácia na ryžovú rýchlovku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

co chladnicka (kuchyna) tesne pred prepotrebnym nakupom poskytla: mrkva, cibula alebo por, gulickovy spenat, slnecnicove semienka, sojova omacka, olivovy alebo obycajny olej. uvarena ryza z predosleho dna - u mna parboiled (super sypka a chutna).

POSTUP PRÍPRAVY

len tak pre insipraciu, postup myslim ani netreba :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.11.2011, 17:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread)



POTREBNÉ PRÍSADY

170g hladkej muky *** 120g cerstveho masla (musi byt maslo, ziadny margarin ani Rama) *** 60g krystal.cukru *** 20g ryzovej muky (nemusi byt, moze sa nahradit kukuricnym skrobom alebo obycajnou hladkou mukou) *** stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Tradicne skotske susienky, ktore su jednoduche a pritom neskutocne chutne. Nejde tam ziadne vajce, zaklad je prave vonave maslo, muka a cukor. Ryzova muka nemusi byt, je vela receptov bez nej,ale vraj pridava na chrumkavosti :o)
Urcite to nie su zdrave susienky,ale ku kave alebo caju je to vazne "pohadka"

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (64) posledné: 7.12.2015, 18:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Skvelý citrónový koláč so snehom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 225g hladkej muky *** 25g prask.cukru *** 100g masla (alebo margarinu) *** 1 zltok *** 2-3PL studenej vody*******************************CITRONOVA PLNKA: 4 velke citrony *** 75g kukuricneho skrobu (zlaty klas) *** 600ml vody *** 4 zltky *** 175g krystal.cukru ***************************SNEH: 5 bielkov *** 225g krystal.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto je jeden uzasny, sviezy, lahky kolac, verte-neverte - z Anglicka :-p
Original sa pecie vo velkej okruhlej forme (konkretne tento rozpis je na formu s priemerom 28cm),ale ja taku nemam a chcela som byt chytra,tak som narobila male torticky v muffinkovej forme. Cesto som robila z plnej davky a plnku som rozpocitala na 3 zltky,ale staci aj polovicna davka, zvysila sa mi (co ale vonkoncom nevadi,lebo krem je vyborny).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (81) posledné: 8.9.2012, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací páj podľa JoAnn (z mäsa z polievky)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie maso z polievky, mrkva, besamel: 2PL hladkej muky, asi 30g masla, asi 1,5 dl kuracieho vyvaru, smotana na varenie, sol, muskatovy oriesok, cierne korenie, par kvapiek citron.stavy. Cesto: na ovalnu formu 30x20cm - 4dl hladkej muky, 130-140g palmarinu, 2-3PL studenej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked anglicka kuchyna nie je povazovana za ziadny skvost, najdu sa aj tam jedla,ktore stoja za vyskusanie. Konkretne tento paj patril medzi moje najoblubenejsie jedla v UK, nasa domaca - Jo - ho vedela urobit naozaj vyborne. Asi to nebude jedlo,ktore by ocenili nase slovenske deturence,ale tak my dospelaci sme (vacsinou) otvorenejsi (pre nas) netypickym chutiam a kombinaciam.

A poznamka pre tych,ktorym sa tato kombinacia nijako nepozdava, toto iste cesto sa da pouzit aj na sladko, na jablkovy alebo jablkovo-hocijaky paj, je univerzalne :-p

Na zaciatok si do muky nakrajame studeny palmarin. najlepsie zvladne vymiesanie cesta robot,ale aj holymi rukami sa da. Palmarin a muku spolu "mrvime", kym nam nevznikne taka akoby drobenka. vtedy pridame studenu vodu. Miesime,miesime, ono sa to spoji, ale keby bolo aj po dlhsom mieseni velmi suche,pridajte este trosku palmarinu alebo lyzicu vody, vela zavisi od muky. Vypracujeme cesto, nehrame sa s nim dlho,len kym nie su vsetky suroviny spracovane. zabalime do folie a odlozime do chladu na asi pol hodiny. Komu sa nechce babrat s cestom,da sa pouzit aj listkove. mne osobne to viac chuti s tym klasickym,ktore som robila aj dnes.
a dalej uz v obrazkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.5.2010, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečeň "po chlapsky"



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravcova pecen, cibula, slanina, kysla uhorka, mleta paprika, cierne korenie, sol, muka na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Osobne pecen velmi nemusim,ale obcas na nu dostanem chut a vtedy velmi rada prenecham kuchynu manzelovi, ktory ju pripravuje takto:
Na troche oleja si spenime cibulu, na kocky (alebo pasiky) nakrajanu slaninu a chvilu poprazime (samozrejme,ze ked je slanina dost mastna, olej ani netreba). Pridame nakrajanu pecen a orestujeme pekne zo vsetkych stran. Pridame mletu papriku, cierne korenie a napr.aj mletu rascu,ked mate radi (SOLIME AZ NA KONCI VARENIA) a za staleho miesania chvilku oprazime. Podlejeme vodou a prikryte dusime,kym pecen nie je hotova. Treba sledovat,lebo vraj ked sa vari pridlho, ma tendencie opat stvrdnut. Ked je pecen skoro hotova, vo vode si rozhabarkujeme hladku muku (mnozstvo podla toho,ci chceme omacky vela,malo,redsiu,hustejsiu, my mame radi vela stavy) a zahustime. Nechame este chvilu povarit. Odstavime a pridame na male kocky nakrajanu kyslu uhorku (mozeme aj majoran).
Podavame s ryzou, zemiakmi, chlebom,... a kyslou uhorkou, samozrejme ;o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.9.2010, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Pomarančovo-zázvorový čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

1l vody, asi 1-2cm kusok cerstveho zazvoru (zavisi od toho aky velky korienok mate,ale mala by byt asi 1PL), 1 pomaranc, citron a med podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Kedze pocasie sa neumudruje a jar je v nedohladne, dajme si dalsi teply napoj, teraz bez alkoholu, ktory zahreje a tiez: "podporuje trávenie, mierne stimuluje srdcovú činnosť, znižuje krvný tlak, znižuje cholesterol v krvi, používa sa proti kašľu, pri slabých zápaloch, je účinný pri žalúdočných nevoľnostiach (napr. aj spojených s liečbou rakoviny), pomáha pri bolestiach hlavy, pri hnačkových ochoreniach"*

Takze si dame zovriet liter vody, zalejeme nou najemno nastruhany cerstvy zazvor (mnozstvo si upravte podla seba, ako mate radi, ja sa este len ucim, tak s nim zaobchadzam radsej opatrne). Nechajte luhovat asi 10min. Precedte a ked trosku vychladne ochutte ho stavou z pomaranca, citronu a medom.



* http://www.kvetinky.eu/dumbier-zazvor-ginger-r21.htm

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 11.2.2010, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúci punč - zimné potešenie



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pomarance, 5 dl silneho cierneho caju, kusok celej skorice (alebo stipka mletej), 5 klincekov, 5 cl (nie dl,pozor!!!!) rumu, 3dl bieleho vína, 50g cukru (alebo podla chuti), 1 citron

POSTUP PRÍPRAVY

Aj ked je toto povodne vianocny punc, myslim,ze v tomto pocasi potesi x-nasobne, tak si urobme radost a zahrejme sa aj vo vsedny den :o)

Asi polovicu pomaranca nakrajame na kolieska a nechame bokom. Odkrojime si kusok umytej pomarancovej kory, pomarance odstavime. V hrnci zohrejeme caj (ked ho varime cerstvy, len nechame vyluhovat), pridame skoricu, klinceky a kusok pomarancovej kory. Varime pomaly asi 3min.
Pridame cukor (ja davam len tak od oka, podla chuti, mame radsej kyslejsi ako sladky), stavu z pomarancov a citronu, rum, vino a uz len spolu kratko prehrejeme.
Punc pijeme horuci, ozdobeny kolieskom pomaranca. Ked sa nam zvysi, da sa prihriat aj na druhy den :o)

MOJ TIP: pridajte do puncu aj trosku cerstveho zazvoru (dumbieru). Ja som ho tam nastruhala len malicky kusok (ale naozaj malicky, asi 1cmx1cm) a po chvilke precedila (prvy krat som pouzila cerstvy zazvor,tak preto radsej opatrne,ale tie,co ho pouzivaju castejsie, urcite vedia ako na to)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 1.12.2022, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantastické slané zapekané palacinky (s univerzálnou omáčkou)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na palacinky: hladka muka, vajicka, mlieko, stipka soli, trosku oleja Na omacku: konzerva sekanych paradajok, cibula (por) - nemusi byt, cesnak, susene bylinky (oregano, bazalka, tymian, co mate radi), sol, stipka cukru, mlete cierne korenie, cerstve sampinony Na oblozenie: sunka, tvrdy syr, rozmrazeny gulickovy spenat (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja viem,ze sunka nepatri ku bezmasitym jedlam (na rozdiel od parkov a spekaciek), ale neviem kde inde to zaradit, tak mi to, prosim, prepacte.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (118) posledné: 1.8.2013, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 141 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu