. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.7.2008
Naposledy: 7.5.2017 8:40
Aktualizácia: 28.4.2014 18:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 172
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 58
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 57 (zobrazuje sa 51-57)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6

MÚČNIKY, POHÁRE

Moja mramorová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 25 dkg práškového cukru, 12,5 dkg hladkej múky, 12,5 dkg polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 dcl oleja, 2 dcl mlieka, 1/2 prášku do pečiva, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.Pridávame striedavo olej a mlieko a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a vmiešame zľahka sneh z bielkov.
Vymastíme formu a nalejeme asi ¾ cesta. Do zvyšného pridáme kakao a vlejeme do formy.
Pečieme pri 180 C asi 1 hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.4.2009, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Broskyňové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre hladkej múky, 3/4 pohára kryštáľoveho cukru, 1 PL prášku do pečiva, 2 menšie vajíčka, 3/4 pohára mlieka, 1/4 pohára oleja, 1 vanilkový cukor, 1 pohár zaváraných broskýň, čokoládová ryža (2PL)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka vyšľaháme s mliekom a olejom a vlejeme do suchej smesi surovín. Všetko zmiešame a zľahka primiešame nakrájané broskyne a čokoládovú ryžu. Pečieme pri 180 C asi 25-30minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.3.2017, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vynikajúca pórová nátierka s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 4 kocky apetíta(alebo iný syr), 200g tvarohu, 1 kyslá smotana, soľ, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Pórik pokrájame na rezance. Tvaroh, syr a smotanu dobre vymiešame. Pridáme k póru a dochudíme soľou a vegetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2009, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slonie slzy - môj najoblúbenejší koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 6 vajec 6 lyžíc práškového cukru 4 lyžice polohrubej múky 2 lyžice kakaa štipku prášku do pečiva Plnka: 250 g masla 4 lyžice práškového cukru 2 bal. vanilkového cukru 150 g mletých orechov 6 až 7 lyžíc horúceho mlieka 2 až 3 banány.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 170 C asi 15 minút. Ešte horúce vyklopíme na vlhký obrúsok, prehneme na polovice a necháme vychladnúť.
Plnka:
Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme plnkou, položíme na ňu banány a prehneme. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou alebo potrieme trochu krémom a posypeme ml. orechmi.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.1.2012, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia,100g práškového cukru,100 ml oleja,3 PL kakaa 250 ml mlieka,250g polohrubej múky,1 prášok do pečiva Vanilkový krém: 500ml mlieka, 2vanilkové pudingy, 2 balíčky vanilkového cukru, 100g práškov. cukru, 150g masla Karamelový krém: 500ml mlieka, 2 karamelové pudingy, 150g práškového cukru, 150g masla 2 bal. BB tmavé keksy, Čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia zmiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, kakao, prášok do pečiva, múku a spolu premiešame. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.
Po vychladnutí natrieme vanilkovým krémom. Na krém poukladáme BB keksy a na keksy natrieme karamelový krém. Polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladu stuhnúť. Po stuhnutí krájame na kocky.
Vanilkový krém: Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme kašu a po vychladnutí vmiešame maslo vymiešané s cukrom.
Karamelový krém: Z mlieka a pudingu uvaríme kašu a po vychladnutí zmiešame s vymiešaným maslom s cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2009, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nebeské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 4 vajcia, 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc teplej vody, 1/2 bal. prášku do pečiva, marhuľový lekvár Krém: 750ml mlieka, 3 vanilkové pudingy, 200g kryštáľového cukru, 3 kyslé smotany Rajo, piškóty, 1,5dcl kávy, rum, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu 180 C asi 20 minút. Upečené potrieme marhuľovým lekvárom.
Dáme polovicu krému. Na krém poukladáme piškóty namáčané v káve s rumom. Na piškóty natrieme zvyšok krému a postrúhame čokoládu. Necháme dobre stuhnúť a potom krájame na rezy.
Krém: V mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí vmiešame postupne kyslé smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 29.5.2013, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Valentínske gaštanové srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1žĺtko, 100g margarínu, 100g gaštanového pyré, 2PL rumu. Ozdoba: práškový a vanilkový cukor, alebo čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Vychladnuté vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm a povykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre 170 C upečieme. Čas pečenia 10 až 12 minút. Teplé obalíme v práškovom a vanilkovom cukre alebo vychladnuté máčame v čokoládovej poleve a ozdobíme. Dávka je asi na 30-35 kusov, ja som robila dve dávky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.8.2016, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 57 (zobrazuje sa 51-57)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu