. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.2.2014
Naposledy: 24.4.2018 14:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 83 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Špaldová krupica



POTREBNÉ PRÍSADY

Špaldová krupica, 0,5 litra nízkotučné mlieko, 2-3 PL hnedý cukor, trochu kravského masla, škorica alebo kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Určite aj vám pripomína detstvo a pri pomyslení na dobrú krupičku vás zahreje nielen v brušku, ale aj pri srdci. Dnes už okrem klasickej detskej krupice dostať kúpiť aj oveľa lepšie a zdravšie varianty. Napríklad špaldovú krupicu si určite netreba odopierať. Ja som ju kúpila v dm. Myslím, že každý vie ako na to, ale predsalen: Cukor rozmiešame v mlieku a necháme zovrieť. Stíšime teplotu a na miernom ohni za stáleho miešania pridávame krupicu a varíme, až kým nemá požadovanú hustotu. Niekto má rád redšiu, niekto hustú. Hotovú krupicu vylejeme na tanier. Navrch položíme rozpustiť pár tenkých plátkov masla a posypeme škoricou alebo kakaom. Pre 2 osoby, dobrú chuť! www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kopcovité PL ovsenej múky, 1/2 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 1 väčšie vajce, 2 PL hnedého cukru, 1/2 PL kokosového oleja, 3 PL mlieka, 1 banán, vanilková esencia, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmixujeme do jemnej hmoty. Cesto vylejeme do menšej plastovej misky vhodnej do mikrovlnky. Zapneme pri najvyššom výkone asi na 2 minúty, skontrolujeme a pustíme ešte na 30 sekúnd. A tak ďalej púšťame vždy po 30 sekundách. Ja som tento postup zopakovala asi 4-krát, ale to záleží od výkonu vašej mikrovlnky. Potom už len necháme koláč vychladnúť a trošku odstáť. Vyklopíme, rozkrojíme na 4 časti a podávame napríklad s trochou čokoládového topingu.
www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovsená - kokosová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

11 PL ovsenej múky - ktorú vyrábam tak, že poriadne najemno zmixujem ovsené vločky, 11 PL celých ovsených vločiek, 11 PL strúhaného kokosu, 4 vajcia, 3 PL hnedého cukru, 1/2 PL stévie v prášku, 3 PL kokosového oleja, 5 PL bieleho jogurtu, pol šálky vody, 1 balíček prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, štipka soli, 1 ČL škorice, strúhaná citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vyšľaháme s hnedým cukrom a stéviou. Ako vždy pripomínam, že množstvo cukru si prispôsobte podľa vlastných preferencií, ja používam čo najmenej. Potom k vyšľahaným žĺtkom pridáme kokosový olej, vanilkovú esenciu, jogurt a nastrúhame citrónovú kôru. Opäť dokopy premixujeme. V ďalšej mise si zmiešame suché suroviny: ovsenú múku, ovsené vločky, kokos, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Premiešame a postupne pridávame k žĺtkovej zmesi a mixujeme. Bude to celkom husté, preto postupne pridáme aj pol šálky vody, čo hmotu zjemní. Nakoniec si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý pridáme k zmesi a stierkou jemne zamiešame, aby sa cesto pekne spojilo. Ochutnajte, prípadne si doslaďte hnedým cukrom, stéviou alebo vašim sladidlom. Rúru si predhrejeme na 160°C. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme asi 50-60 minút. Po vytiahnutí necháme bábovku vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy. Ozdobíme trochou práškového cukru alebo polejeme 70% čokoládou alebo jahodovým lekvárom...je to na vás ,-)\\r\\n\\r\\nTip: do cesta môžeme pridať ešte sušené hrozienka alebo nasekané vlašské orechy\\r\\n\\r\\n1 porcia obsahuje: 7g zdravých tukov,4g bielkovín,12g sacharidov\r\nwww.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarovo - krupicový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec 5 PL hnedého cukru ( ja som dala len 2 a trochu stévie) 4 PL špaldovej krupice (ja som mala z DM) 4 PL ovsenej múky 1 a pol ČL prášku do pečiva Na plnku: 250g nízkotučného hrudkovitého tvarohu 1 -2 ČL vanilkovej esencie 1 ČL hnedého cukru (stévie) 1 vajce 3 PL sušených hrozienok škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a cukru potom vyšľaháme tuhý sneh. Jednu PL cukru môžeme pridať do žĺtkov, ktoré tiež dobre prešľaháme. Potom žĺtka pridáme k bilekom a stierkou jemne premiešame, aby sa hmota spojila. V ďalšej miske zmiešame suché suroviny - špaldovú krupicu, ovsenú múku a prášok do pečiva. Potom to všetko pridáme do snehovej zmesi, ale po tretinách. Dobre a jemne zamiešavame, aby sa cesto pekne spojilo. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň vylejeme.
Teraz pripravíme tvarohovú plnku. V miske vidličkou rozdrvíme hrudkový tvaroh. Pridáme vanilkovú esenciu, vajíčko, cukor, škoricu a sušené hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame. Takúto tvarohovú plnku rovnomerne rozdrobíme na cesto na plechu. Vložíme koláč do rúry vyhriatej 180°C a pečieme asi tak 25-35 minút. Upečený koláčik vyberieme, necháme trochu vychladnúť a hotovo. Môžeme nakrájať a podávať ku kávičke. Ja som ho rozkrájala na 13 menších kociek.

1 porcia obsahuje: 2g tuku, 7g bielkovín a 6g sacharidov.
http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový ovsený koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:,3 vajcia, 3 PL ovsenej múky, 2 PL kokosu, 1 ČL prášku do pečiva, 45g vanilkového proteínu, 2 PL hnedého cukru alebo iné Vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na sladivosť (stévia...) Na plnku: 1 ČL hnedého cukru, 200g jabĺk, arašidové maslo, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu. ( Ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka.
Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná. V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, práčok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť. Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 - 30 minút. Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať trošku vody, aby sa udusili a boli jemné. Upečený koláčik necháme vychladnúť a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame. 1 porcia obsahuje: 5g zdravých tukov, 8g bielkovín a 8g sacharidov, http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

250g jemnej ricotty, 1 vajíčko , 1 odmerka vanilkového proteínu, 1 ČL rumovej esencie, alebo kľudne aj viac podľa chuti, piškóty, instantná káva, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčko rozbijeme a bielko oddelíme od žĺtka. Potom z bielka vyšľaháme hustý sneh. V druhej miske pridáme k žĺtku čajovú lyžičku proteínu a tiež prešľaháme mixérom. V ďalšej miske zmiešame ricottu s proteínom a rumovou esenciou. Pridáme rozšľahané žĺtko a dobre premixujeme. Túto zmes pridáme po tretinkách do snehu z bielka a jemne zmiešame stierkou, aby zmes ostala nadýchaná. V silnej káve namáčame piškóty a ukladáme do dvoch dezertných misiek. Potom pridáme našu tiramisu hmotu, ktorou prekryjeme piškóty. Nakoniec jemne posypeme kakaom cez sitko a ozdobíme napríklad kávovými zrnkami. Tiramisu odložíme na pár hodín do chladničky, a potom si ho vychutnáme. http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zdravé mandľové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 1 bielok, 5 PL mandľového masla, 2 PL hnedého cukru, 2 PL jemných ovsených vločiek, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, škoricu podľa chuti, 40g čokolády s min. 70% obsahom kakaa na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky ingrediencie dáme do misky a zmixujeme ponorným mixérom. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie. Polievkovou lyžicou naberáme hmotu a tvarujeme okrúhle koláčiky. 3. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme teplovzdušne cca 15 minút. 4. Vychladnuté koláčiky ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Tip: Čo sa týka cukru, je len na vás či použijete ako sladidlo hnedý cukor, med alebo niečo iné, čo máte rady. Taktiež vám možno bude stačiť 1 PL alebo si dáte aj 3 PL. Sladenie je len o vašich chutiach a preferenciách, takže si ho prispôsobte. Alebo ak máte vanilkový proteín, môžete ho požiť namiesto cukru, nakoľko je samotný sladko ochutený. Čokoládu môžete aj nasekať nadrobno a zamiešať do cesta. Mandľové maslo kúpite v obchode so zdravou výživou alebo si ho môžete vyrobiť doma ako ja. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanová fitness roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 2 bielka, 7 PL sušeného mlieka, 2 PL ovsenej múky ( mletých ovsených vločiek ), 1 PL hnedého cukru, 1 PL lekváru (malinový alebo marhuľový), 3 PL kakaa, štipka škorice, 1 PL arašidového masla, 1 a pol ČL prášku do pečiva, Na plnku: 250g gaštanového pyré, 3 bielka, malinový alebo marhuľový džem na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút. Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja. 1 kus obsahuje: 2,5g tuku, 4,5g bielkovín a 8g sacharidov. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Panna cotta s ricottou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie panna cotty v prášku od Dr.Oetkera, 1 balenie ricotty, 250 ml mlieka, 250 smotany na varenie (10% tuku), mrazené jahody, 1 ČL trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Panna cottu si pripravíme podľa návodu s mliekom a smotanou. Keď je hotová necháme ju chvíľu vychladnúť a potom do nej primiešame ricottu. Musí byť ešte trošku teplá lebo ak už bude príliš vychladnutá, ostanú nám hrudky, ktoré sa nebudú dať rozmiešať. Takže dobre to spolu zmiešame aby vznikol hladký krém bez hrudiek. Ricottovú panna cottu rozdelíme do dezertných misiek. Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame s jednou ČL trstinového cukru. Odložíme do chladničky vychladiť na 2 hodinky.
Podobnú panna cottu som už robila s tvarohom, ale s ricottou je jemnejšia a podľa mňa lepšia.
www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Low carb fitness lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Na "lasagne": 5 vajec balenie trojuholníkových syrčekov - ja som mala veselá krava štíhla (140g) olivový olej, Na mäsovú plnku: balenie kuracích pŕs, konzervu lúpaných paradajok- krájaných, 3 stredne veľké cukety, soľ, čierne korenie, masox, oregano, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čili korenie, olivový olej, Na "bešamel": balenie ricotty (250g), 1,5 dcl mlieka, tvrdý syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej ( stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky. Kým sa pomaly robia palacinky, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť nech trošku pustia šťavu. Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme kým je mäsko hotové. Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho - dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota. Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne. Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť dozlatista asi 30 minút.

1 porcia obsahuje: 9g tuku, 23g bielkovín a len 5g sacharidov.
www.fitrecepty.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2014, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 83 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu