končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 51-52) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokavská vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 180 g masla, 200 g cukru, 3 až 5 žĺtkov, 3 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 2 kocky droždia, 1 kg múky, 3 dl teplého mlieka, 80 g hrozienok, 80 g mandlí POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme vykysnutý kvások, žĺtky, múku a štipku soli. Podľa potreby pridávame teplé mlieko. Keď je cesto dobre vymiešané a nelepí sa na misu, pridáme očistené a premyté hrozienka (môžeme ich na pár minút namočiť do rumu :-) a olúpané, na rezančeky pokrájané mandle (nič sa nestane, ak sa pritrafí hrubší rezanček :-). Cesto necháme dobre vykysnúť. Potom urobíme šúľok, ktorý pokrájame na deväť rovnakých dielov. Základ upletieme zo štyroch šúľkov. Ďalšie poschodie z troch a navrch ukrútime pletenec z dvoch šúľkov. Jednotlivé vrstvy vianočky potrieme bielkom, aby sa k sebe dobre prilepili. Moja poznámka: Ja som však uplietla dve vianočky - každú zo štyroch šúľkov. Osvedčilo sa mi to - bolo viac pre moje hladné krky :-))) Pokračovanie receptu: Konce vianočky dobre stlačíme a pletenec necháme na teplom mieste vykysnúť. Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Vianočku potrieme rozmiešaným žĺtkom a pomaly pečieme pri teplote 170 - 150 stupňov 45 minút. Keď vianočka začne chytať peknú zlatistú farbu, prikryjeme ju papierom a zmienime oheň. Po vybratí z rúry ju potrieme roztopeným maslom. Výborná je ešte teplá s medíkom :-) Variácie: Takéto cesto môžeme použiť na upečenie Veľkonočného bochníka, Prázdninového chlebíka či Novoročných buchiet. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana Z. (zzuz) ID 11727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2007, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čOKOLADOVÁ VIANOčKA NIELEN NA VIANOCEPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO=1 kocka kvasnic,90 dkg.hlad´kej muky,3 vajcia-sneh z bielkov,4-5 dcl.mlieka,9-10 dkg. cukru,1,5 dcl.oleja,štipka soli PLNKA=3čokoladove pudingy uvarene na husto POSTUP PRÍPRAVY CESTO VYPRACUJEME A ROZDELIME NA 6 ROVNAKYCH ČASTI,KAŽDU ČASŤ VYVALKAME A POTRIEME STUDENYM PUDINGOM.ZROLUJEME A Z 3 ČASTI SPLETIEME VRKOČ.TAKŽE MAME 2 VIANOČKY.DAME UPIECŤ.DOBRU CHUŤ!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zdenka B. (franti) ID 1807 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2007, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 51-52) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |