. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Domace udene


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kupili sme pol svinky cca 85kg, maso rozobrali-rozrezali na kusy.Pripravime si asi 2kg cesnaku ocisteneho,nasekaneho,sol (asi 4kg) velke krystale,. Maso,umyjeme, po rozdeleni namazeme s cenakom a solou UKladame jedno na druhe do plastovej nadoby,vacsie dame na spodok mensie kusy na vrh. Tak vrstvime a dame do chladneho priestoru,prikryte niecim,aby nepadala spina na 4dni,potom maso poobracame na druhu stranu-voda ktora je v plastovej nadobe,tu vylejeme. Po 8 az 10 dnoch maso povesame do susiarne-udiarnicky.Maso vesame na haky alebo snuru,nie celkom jedno na druhe,aby bol priestor,aby mohol oklo ist dym a vzduch. Ked maso navesame nechame do druheheo dna odkvapkat. Nalozime ohen z kvalitnejsie dreva-buk,dub a nechame odymit,potom nechame vo vnutri a na druhy den opat zapalime ohen-to nam robi kamarat No pod tym nasim mnozstvom masa zapalil 6x ohen,odymil a potom bolo maso este v udiarni dalsich 7 dni. My sme ho este zavesili v garazi,aby ˇˇoschlo stvrdloˇˇ asi dalsich 7-10dni. Mensie tensie kusky sme vzali,zabalili do papieroveho vrecka,zabalili do sackov do mrazaku a hodili do mrazaka,vacsie sme po tych dnoch,aby uschli,lebo su makksie kusy,tie velke.. Udime aj kosti z krkovicky,vynikajuce su potom na varenie, tiez koze,davam do hrnca na spodok pod holubky:)

POSTUP PRÍPRAVY

recept je pre inspiraciu:) My komplet celu polovicu tak urobime, nerobime ani skvarky ani ine zabijackove speciality,ten proces susenia este uparvim-opytam sa este raz:)Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2019, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

nas dnesny obed


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cinska polievka na ostrokyslo, bravcove kare s syrovo-sampinonovov omackou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana Č. (likerik) ID 39884 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.3.2010, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

talianske syrovo sunkove rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove nevyklepane tensie rezne,(mozu byt aj kuracie),mozzarella alebo tvrdy nastruh.syr,sunka,sladka smotana,vajicka,muskat.,nastruh.orech,struhanka,muka,sol,vyvar z bujonu

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne osolime,vytrepeme vajicka pridame sladku smotanu nastruh.syr a muskat.orech.Vsetko dobre vymiesame.Rezne obalujeme:muka,vajickova zmes,struhanka.Potom ich vysmazame na oleji.Vysmazene rezne vyberieme a vlozime do vacsej panvice.Na rezne poukladame sunku,pretlacenu mozzarellu alebo postruh.syr,vsetko podlejeme vyvarom z bujonu.Nechame varit asi 10min.Rezne podavame bez vyvaru.Ako prilohu pouzijeme zemiakove pyre alebo ryzu.Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

adriana b. (tuscania) ID 141754 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2010, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne od babičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 6-8 bravčových rezňov (600-800g)°°1kg zemiakov°°3 vajcia°°4strúčiky cesnaku°°100g hladkej múky°°500g mrkvy°°250g petržlenu°°250g zeleru°°2 cibule°°6-8 plátkov oravskej slaniny°°korenie "divočina"°°majorán°° 1 bobkový list°°celé čierne korenie°°nové korenie°°mleté čierne korenie°°soľ°°olej na potretie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením "divočina".
- Mrkvu,petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle,cibuľu pokrájame nadrobno.
- Očistené zemiaky najemno postrúhame,pridáme vajcia,prelisovaný cesnak,hladkú múku,majorán,soľ a
pripravíme si cesto ako na zemiakové placky.
- Dno vyššieho pekáča potrieme olejom,pridáme pokrájanú cibuľu,postrúhanú zeleninu,celé čierne
a nové korenie a bobkový list.
- Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne,ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým
cestom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáca bravčová rolka z pliecka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pliecko, rýchlosoľ, vrecúško na tlačenku alebo iný sáčok

POSTUP PRÍPRAVY

1 kg brav. pliecka zbavíme kože a naklepeme. Potrieme 25g rýchlosoli, stočíme do rolády a previažeme niťov. Necháme postáť 24 hod. v chlade. Roládu vložíme do vrecúška na tlačenku alebo iného sáčku a varíme 2 hodiny. Po uvarení vyberieme zo sáčku, odstránime niť a posypeme gril. korením. Podávame vychladené na obloženú misu alebo aj teplé ako hlavné jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta P. (ivetpm) ID 80819 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.5.2010, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

černohorský rezeň a zemiačky horec


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčove karé,alebo iné mäso,možu byť aj kuracie prsia,cestíčko ako na zemiakové placky

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme,osolíme,obalíme v múke a potom v cestíčku ako na zemiakové placky,mäso musí bytˇobalené v múke,inak nám cestíčko opadne!Takto obalné mäso vysmážame,tento rezeň je preto dobrý z kuracích prs,tie sa nám lepšie prepečú,ako bravčové mäso,sú mäkučké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

ANNA P. (andula1964) ID 77481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.12.2009, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové, kuracie mäso (aké len chcete), soľ, čierne korenie, horčica, šunka, syr, kukurica, šampiňóny, zeleninový bujón, sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14719

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Monika S. (levelka) ID 3709 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

"spanielske ftaky" podla Martina K. (mata198511) ID 20128


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Martinke dakujem za inspirativny receptik :-)

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12000

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko na horčici


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle.
Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať.
Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina K. (semiackos) ID 96929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rozstrelené španielske vtáčky podľa Martina K. (mata198511) ID 20128


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Martinke ďakujem za super receptík. Prvýkrát som robila vtáčky a som teda rada, že som ich nemusela motať :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2009, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu