končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Obyčajné biele a kakaové linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Dávka na 1,5kg čajového: 600g hl.múky, 400g margaínu ( ja používam HERU), 200g pr.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, Biela a hnedá čokoláda, marmeláda a posýpka. POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme pri teplote 150°C . Po upečení plníme a zdobíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) Alexandra P. (Tomík) ID 7783 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (66) posledné: 27.11.2014, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VIANOČNÉ ORECHOVÉ SUCHARE z celých vajecPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajíčka, 150g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 200g orieškov (ja som dala 100g lieskovcov a 100g vlašských orechov, tuk na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY V OBRÁZKOVOM POSTUPE - už dávno som chcela vyskúšať upiecť tento suchár ale všade išlo množstvo bielkov a nevedela som čo s toľkými žĺtkami až som našla tento receptík kam idú celé vajíčka.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (45) posledné: 6.12.2010, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vanilkové rožky - zaručene dobrý receptPOTREBNÉ PRÍSADY • 240 g hladkej múky • 160 g masla • 50 g práškového cukru • 100 g pomletých vlašských orechov • 1 žĺtok • práškový cukor + vanilínový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: Z hladkej múky, masla, práškového cukru, mletých vlašských orechov a žĺtka vymiesime hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu v rúre asi 25 minút, potom ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Uložíme na chladné a suché miesto. Pri okamžitom konzumovaní sú krehulinké, po pár dňoch sa priam rozplývajú na jazyku. Niekedy z cesta tvarujem iba také valčeky, nemusia to byť vždy rožky... Kto má rád hrozienka môže do cesta pridať aj hrozienka, alebo iné sušené nasekané ovocie, čokoladové lupienky.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov) Lenka S. (boriska33) ID 137641 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.12.2012, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Božské Vanilkové rožky užasne krehunke!!!POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladká múka 70g práškový cukor 100g pomletých orechov 200g masla POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske,vznikne také tuhšie cesto a tvarujeme rožteky.Pečieme asi 20min podla rury na 170st.C a podla farby rožtekov do zlatova.Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým.Sú naozaj božské,rozplývajú sa na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov) Ľubica V. (berkley) ID 250109 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 17.12.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Jágerské gombíkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg Hery, 5 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, Na potretie marhuľový al. ríbezľový džem, Na vrch: ušľahaný sneh z 3 bielkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme, vyváľkame a vykrajujeme kolieska. Kolieska potrieme džemom. Sneh vyšľaháme, pridáme cukor a zľahka vmiešame orechy. Na džem dáme kopcom lyžičku snehu a trošku rozotrieme, naozaj len trošku, aby moc nestiekol. Na vrch položíme kúsok orechu. Pečieme pri teplote 150 st. cca 20 min. pekne do ružova. sú výýýýbornééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov) Jana M. (Nanca) ID 55023 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (69) posledné: 4.12.2015, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Sviatočný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200g kryštálového cukru, 100g polohrubej múky, 100g hrubej múky, 100g pomletých orechov,1/2 prášku do pečiva, ( pdp ), 5PL studenej vody, 1PL kakaa............ Krém: 200ml mlieka, 2PL hrubej múky, 5 žltka, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 200g práškového cukru...............Sneh: 5 bielkov, 250g kryštálového cukru, 2 kvapky octu POSTUP PRÍPRAVY Piškota: vyšľahať žltky s cukrom, pridať vodu a zmiešané múky s pdp, kakaom a orechmi, nakoniec po častiach vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejem na plech vystlaný papierom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť. ......Krém: z mlieka, žltkov , vanilky a múky uvaríme kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme. Vymiešame maslo s cukrom a postupne vmiešame vychladenú kašu, krém natrieme na vychladenú piškotu. Pripravíme si hrniec s prevarenou vodou , nad ktrorý dáme misku so snehom. Najprv šľaháme bielka na tuhý sneh, potom postupne pridáme kryštátový cukor a keď je sneh dostatočne tuhý, položíme si misku nad paru , voda v hrnci nemá vrieť, len bublať - robiť paru a šľaháme, kým sa cukor v snehu nerozpustí a sneh sa začne prilepovať na dno misky, že je sneh dostatočne vyšľahaný zistíme, tak, že strčíme prst do snehu a otočíme ho smerom hore, ak nám ostane špička snehu pekne stáť, je hotový, kvapneme doňho dve kvapky octu ešte prešľaháme a sneh je hotový. Ešte teplý ho natrieme na krém. Na vrch koláča postrúhame čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 10.4.2020, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Maslové pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarín, 1celé vajce, 120g práškového cukru, 350 g hladkej múky, tuhý lekvár POSTUP PRÍPRAVY Zmäknutý palmarín, celé vajce a práškový cukor vymiešame metličkami, potom primiešame múku. Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme formičkami a pečieme na papieri pri 160 stupňoch 10 minút. Vychladnuté zlepujeme tuhým lekvárom a posypeme práškovým cukrom. Toto množstvo je z jednej dávky - vykrajované menšími formičkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) Eva K. (evik29) ID 31725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 8.12.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Gule, gulky, gulicky- gastanovo-nutelovePOTREBNÉ PRÍSADY 200 g pomletych obycajnych keksov (bez plnky napr. BB a pod.), 250 g gastanoveho pyre ( ja som mala iba 200 g balenie, kupene u nas v obchode a stacilo), 250 g Mascarpone, 50 g mletych orechov (ja som dala lieskove oriesky), 2 PL rumu, 100 g pr. cukru, 3 PL Nutely na obalovanie: mlete orechy, mandle, lieskove oriesky, komu co vyhovuje POSTUP PRÍPRAVY Teda musim konstatovat, ze pre mna boli tieto gulky uplne naj, naj zo vsetkych styroch druhov, ktore som robila teraz naposledy. Su uplne fantasticke, este teraz citim ich uzasnu chut, mnam. Na obrazku prve vpravo, obalene v mletych orechoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 25.9.2014, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vanilkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 200 g zmäknutého masla (palmarín, hera), 120 g mletých orechov, 80 g práškového cukru, na obaľovanie vanilkový cukor zmiešaný s práškovým POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame a cesto necháme 30 minút v chladničke. Potom vyberieme, tvarujeme rožky a pečieme pri 150 stupňoch. Ešte teplé obaľujeme v cukre. Dnes som začala s vianočným pečením. Možno do Vianoc aj niečo zostane :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) Martina K. (tinak.) ID 86929 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 15.12.2013, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníky - mäkké a nadýchané hneď po upečeníPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 2 lyžice masla, 125 g práškového cukru, 2 vajcia + 1 vajce na potieranie, 6 lyžíc medu, 2 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžica kakaa POSTUP PRÍPRAVY Medovníky pečiem každý rok, recepty zvyknem obmieňať, pretože hľadám ten pravý a tento rok som ho našla. S cestom sa úžasne pracovalo, medovníčky majú nádhernú farbu, sú voňavé a mäkké. Naozaj sa oplatí skúsiť.1. Do misy si pripravíme múku. 2. Na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a pridáme k nemu cukor. Zmes miešame a vytvoríme tak hladkú hustú pastu. 3. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme do zmesi 2 vajcia, med, marmeládu a sódu bikarbónu. Poctivo miešame do hladka, až kým zmes nechytí jemne penovú konzistenciu a objem. 4. Postupne pridávame kakao a všetky koreninové prísady. 5. Takto pripravenú zmes pridáme k múke a vypracujeme cesto. Netreba sa báť, že cesto je príliš tmavé, medovníčky budú pekné zlatisté ako na obrázku. 6. Cesto potrebuje odpočívať v chlade. Ideálne je, ak ho necháme odpočívať cez noc, prípadne aj 24 hod. 7. Cesto vyložíme z chladničky a počkáme, kým bude mať izbovú teplotu, inak sa s ním bude zle pracovať. 8. Pred vykrajovaním obľúbených tvarov vyvaľkáme cesto na 3 mm tenký plát (cesto pri pečení zväčší svoj objem). 9. Pečieme do hneda, je ťažko určiť čas pečenia, nakoľko každá rúra je iná. Pri prvej dávke si treba dať pozor. Ja som piekla na 180 °C asi 5 minút. Ihneď po upečení potrieme rozšľahaným celým vajcom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) Barbora K. (Borisita) ID 13448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |