. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OVOCIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 127 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13 ďalšie >>

OVOCIE

Zmrzlinová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1500 g jahôd., 4 lyžice práškového cukru., 250 g lučiny alebo žervé., 350 g kyslej smotany., 6 lyžíc cukru., 400 g šľahačkovej smotany., postrúhaná kôra z pomaranča., 50 g pistácií.,

POSTUP PRÍPRAVY

600 g jahod umyjeme, usušíme a odstopkujeme. Jahody rozmačkáme, prepasírujeme cez sito a zmiešame s cukrom. Syr zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Ušľaháme šľahačku a spolu s pomarančovou kôrou ju vmiešame do syrovej hmoty. Bábovkovú formu plníme striedavo vrstvou zmiešanej hmoty a pretlakom zo zvyšných jahôd. Niekoľkými ťahmi vidličkou potom vytvoríme mramorový efekt a bábovku necháme cez noc zmraziť. Bábovku vyberieme tak, že guľatým nožom uvoľníme okraje, formu uzavrieme tanierom a preklopíme. Čakáme ešte asi 30 minút, kým obsah formy povolí. Dezert vložíme ešte na 30 minút do mrazničky, aby vnútorná vrstva opäť stuhla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ingrida S. (barbina1999) ID 158829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.9.2011, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Marhuľovo-jablková presnidávka



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg jabĺk, 2,5kg marhúľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Je bez cukru a konzervantov. Ako stvorená pre malé bábätká. Našej malej veľmi chutí. Môžte ju spraviť z akéhokoľvek ovocia (banánová, broskyňová, mrkvová, jahodová...). Základ sú vždy jablká a polovičná dávka druhého ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Vladka K. (vladi.k) ID 50187 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.7.2010, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Sladké ovocné raňajky



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 kiwi*1 banán*3 PL medu*mandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Chutné a aj sýte raňajky.Mňam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.8.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Najúžasnejší jesenný dezert - Jablkovo-slivkové crumble



POTREBNÉ PRÍSADY

... úžasný jesenný dezertík ... potrebujeme (množstvo podľa nádoby v ktorej budeme piecť) : čerstvé slivky, jablká, škoricový cukor, hnedý cukor, voňavé korenie (napr. škorica, alebo zmes Jablkový závin), maslo, celozrnná múka, ovsené vložky jemné

POSTUP PRÍPRAVY

nádobu na pečenie vymastíme maslom ... pokrájame slivky a očistené jablká a navrstvíme do nádoby (ja robím v malých zapekacích miskách o priemere cca 7 cm) ... na dno dám slivky, potom jablko a navrch zasa slivky, jemne posypem hnedým cukrom alebo škoricovým cukrom a navrch dám mrveničku z masla, hnedého cukru, celozrnnej múky, ovsených vločiek a voňavého korenia ... misky uložím na malý pekáč (kvôli lepšej manipulácii s horúcimi miskami) a šupnem do rúry vyhriatej na 200°C cca na 15 minút ... keď mi po bokoch misiek bublá šťava zo sliviek a mrvenička je zapečená do chrumkava vyberiem z rúry ... je to úžasná pochúťka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.11.2013, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Banánový detský koktail



POTREBNÉ PRÍSADY

1 banán, 2,5 dl mlieka, 50 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Banán olúpeme, pokrájame na kocky. Do mixéra dáme mlieko, cukor, kúsky banánu a dobre vymixujeme.
Ihneď podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.7.2008, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Čo so slivkami?



POTREBNÉ PRÍSADY

Dievcata, poradite mi ako zaujimavo spracovat slivky pre deti? Dzemu uz mam kopu, mozno nejaka zaujimava vyziva alebo tak...

POSTUP PRÍPRAVY

: )

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.10.2008, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Čo nám núkajú čučoriedky a černice



POTREBNÉ PRÍSADY

nie je to môj recept,našla som to na nete a tak sa chcem s vami o článok podeliť

POSTUP PRÍPRAVY

Leto sa schyľuje ku koncu, ale záhrady sú stále plné sladkých dobrôt, ktoré poslúžia nášmu organizmu a zabezpečia mu správnu dávku vitamínov. Pozrime sa, čo nám ponúkajú čučoriedky a černice.

Čučoriedky na imunitu

Všetci snáď poznáme osvedčenú metódu, ako zmobilizovať náš organizmus pri črevných problémoch. Čierne uhlie a čučoriedkový kompót. Čučoriedky ale nie sú len babičkiným receptom ako sa zbaviť hnačky či koliky. Obsahujú vysoké množstvo vitamínu C a karoténu. Z čoho plynie, že zvyšujú našu imunitu a zlepšujú ostrosť zraku. Nemenej významný je aj podiel ľahko stráviteľného železa, ktoré zlepšuje chudokrvnosť. Okrem toho obsahujú látky, pôsobiace ako prirodzené antioxidanty a pomáhajú ničiť nebezpečné molekuly voľných radikálov, vyvolávajúce rast rakovinových buniek v ľudskom tele.

V drobných fialových bobuľkách sa ukrývajú aj protizápalové triesloviny. Čaj z čučoriedkových listov dokáže tlmiť zápaly ústnej dutiny i hrtanu, lieči drobné ranky v ústach. Ak ste zažili s dieťaťom angínu, ktorú sprevádza „žaba“ v celej ústnej dutine i v hrtane, viete, ako ťažko na to čokoľvek zaberá. A ako veľmi to dieťa potrápi, lebo ranky aftov v ústach štípu a chorý preto často odmieta jesť i piť. Skúste dať svojmu drobcovi nabudúce vypiť letný čaj z čučoriedkových listov. Alebo kloktať čučoriedkovú šťavu jemne zriedenú s vodou. Ak ju náhodou aj prehltne, s istotou sa mu nič nestane. Čerstvou čučoriedkovou šťavou sa môžu potierať ekzémy. Čučoriedkový sirup zase oceníte v bylinkovom čaji pri nachladnutí a virózach.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.8.2013, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Detská výživa - jablkovo - hrušková



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kg jablk, 1 kg hrušiek, 1/2 kg cukru, 3 baličky vanilkového pudingu, 2 vanilkové cukry

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv očistíme, ošúpeme a zbavíme jadierok 4 kg jabĺk a 1 kg hrušiek. Ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme do veľkého hrnca s 3 l vody a povaríme domäkka. Šťavu zlejeme, k ovociu pridáme 500 g kryštálového cukru. V troche vody rozmiešame 3 balíčky vanilkového pudingu v prášku, pridáme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Nakoniec zmes ponorným mixérom dohladka rozmixujeme. Výživu nalejeme do malých pohárikov, dobre uzavrieme a 20 minút sterilizujeme pri 85 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.11.2012, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Detská výživa - jabĺkovo - banánová



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jabĺk, 3 PL cukru, 3 - 4 banány

POSTUP PRÍPRAVY

Asi 1 kg jabĺk ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Zalejeme zhruba 750 ml vody, pridáme 3 PL kryštálového cukru a rozvaríme. Zmes necháme mierne vychladnúť. Zatiaľ ošúpeme 3 až 4 banány, nakrájame na kolieska a veľmi jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Banány pridáme k jablkám, dohladka rozmixujeme a naplníme do pohárikov. Dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 80 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2015, 6:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Domáce kokosové mlieko



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g sáčik strúhaného sušeného kokosu 2 litre vody

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu dáme variť, no nie však vrieť a vypneme. Potom pridáme kokos, pomiešame a necháme spariť tak do hodinky pod pokrievkou. Po tomto čase to treba dať do mixéra, pomlieť a následne precediť cez plátenko. Treba to riadne vyžmýkať. \r\nMlieko sa dá aj niekoľko dní skladovať v chladničke. Nám chutí s vanilkovým cukrom, ale aj ako koktajl s banánom. \r\n\r\nZvyšný kokos použijem na rôzne cukrovinky, ako kokosové ježe, alebo zmiešam s tvarohom a robím tvarohovo-kokosový mrežovník.,......\r\nAlebo sa pridajú 4 banány, trošku z toho mlieka a rozmixuje sa to a je to celkom dobrý puding.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2016, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 127 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu