končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Ako upiecť macaronsPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora) POSTUP PRÍPRAVY Maťka (mauka) upiekla nádherne macarons. Mne podobne ako jej tiež nedali dlho spávať, rovnako ako Maťka aj ja ich považujem za najfotogenickejšie cukrovinky. Po prvom neúspešnom pokuse som začala na nete hľadať univerzálny a najmä fungujúci postup. Našla som super články, preložila som si ich, podrobne spísala do zošita a náležite pripravená som sa pustila do ich prípravy. Ak teda chcete vyskúšať upiecť macarons, možno vám pomôže nasledujúci článok s podrobným postupom: http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora) Snažila som sa ho spracovať čo najpodrobnejšie, s upozorneniami na prípadne úskalia pri ich príprave. Ak však dodržíte základné pravidlá, macarons sa vám určite podaria ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 13.7.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
**Karamelová torta**PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 35 dkg práš. cukru, 22 dkg poloh. múka, 15 dkg orechy / môžu byť aj lieskovce,tie sú lepšie/, 1 práš. do pečiva, 10-12 PL vody. Karamelová plnka:1 salko varené,1 smetol. Lekvár a čokoláda. Orechy na výzdobu. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtka s cukrom a práškom do pečiva vymiešame, pridáme vodu, pomleté orechy a nakoniec múku a sneh z bielkov (jemne vmiešame).Tortovú formu si poriadne vymastíme a vlejeme pripravené cesto.Pečieme na 170 °C cca 45 min. Karamelová plnka: salko si uvaríme vo vode cca 2 hodiny ( dá sa už kúpiť aj uvarené).Po vychladnutí pridáme 1 smetol.Ja si to vždy spojím s mixérom,je to jemnejšie. Postup: upečený korpus prekrojíme na 3 časti, prekrojené vrchné časti potrieme lekvárom najlepšie nejakým kyselším ( ribezlový,višňový) a karamelovým krémom. Trochu krému si necháme na ozdobenie torty a na boky torty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Martina M. (matahari1974) ID 178038 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.11.2012, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Torta pirátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Túto tortičku som robila podľa Maťky- Martina K. (mata198511) ID 20128- Fererro Rocher - na plechu, a zdobila som ju podľa Ivky- Iva B. (Iffko) ID 3392. Maminky ďakujem. POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.10.2008, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pestrá tácka z jedného cesta :) (linecké)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre inšpiráciu... ja robím linecké cesto zo zlatým klasom, vynikajúco sa s ním pracuje: 300g hl. múky, 150g ml.cukor, 250g Hery, 3 balíčky Zlatý klas, 1 žĺtok, asi 1/4 balíčka PDP. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiesime. Jednoznačne odporučam zmiešať mixérom, lebo ručne to je utrpenie. Najskor to vyzerá úplne sypko a zdá sa, že sa to nikdy nespojí, ale postupne sa začne spájať do takých hrudiek, potom to už stačí domiesiť za pár sekúnd rukou. Netreba sa nechať zneistiť a nič navyše nepridávať. Nechať chvíľu odležať v chlade (asi pol hodinku) a môžme sa baviť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 20.8.2015, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Likérové špicePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Sú naozaj vynikajúce, robila som prvýkrát a išlo to ľahúčko, aj keď som sa bála! Takže smelo do toho! Omnoho lepšie ako tie kupované, z tých mi bolo vždy až zle...tento je vynikajúci. POSTUP PRÍPRAVY Podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5170 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 9.11.2009, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
čokoládová kockaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 6 vajec, 120g krys.cukru, 100g hlad.muky, 20g kukuricneho skrobu, 20 g kakaa krem: 3 bielky, 4 zarovnane PL krys.cukru, 150g mliecnej cokolady, 125 ml smotany na slahanie, 1/2 bal.stuzovadla POSTUP PRÍPRAVY - vajcia s cukrom vyslahame do peny, muku zmiesame so skrobom a kakaom a opatrne vmiesame do cukrovej peny. cesto rozdelime na dve casti a upecieme vo vyhriatej rure. po upeceny preklopime na papier vysypany cukrom. ked vychladne spojime lekvarom,na vrch dame plnku a posypeme struhanou cokoladou. - na krem zmiesame bielky s cukrom a slahame nad parou kym nevznikne tuhy sneh. nad parou rozpustime cokoladu a primiesame do snehu. smotanu a stuzovadlo vyslahame a vmiesame do cokoladovej hmoty. ja som pouzila celu slahacku(250ml)s celym sackom stuzovadla a bolo do robre aj tak :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína V. (kata84) ID 44705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 1.3.2009, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gaštanové guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g gaštanového pyré,150g detských piškót,2 balíčky van.cukru,150g prášk.cukru,125g masla,1 balíček olúp.mandlí,pár kvapiek rumu/umu/.Poleva:100g čokolády,40g stuž.tuku,1 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY gaš.pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom,pridáme trošku rumu,práškový a vanilkový cukor,poriadne vymiešame a hmotu odložíme asi na 2 hodinky do chladu.potom tvarujeme guľky a ukladáme na papier na pečenie.pripravenou polevou oblievame každú guľku tak,aby poleva nerovnomerne stekala.do guliek potom ostrou hranou vtláčame mandľu alebo kand.ovocie.nakoniec poukladáme do košíčkov.mne ich vyšlo asi 70ks ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea K. (ajakom) ID 99908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2010, 1:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zdravé maškrtyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY podľa Mačingovej POSTUP PRÍPRAVY 86% čokoláda, oriešky, marhule, slivky a hrozienka - mňamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.3.2012, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Levandulové lízatkáPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Postupujeme presne ako tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29295 ... Len ako prichut pouzijeme levandulovy extrakt..kt.si pripravime tak,ze do 80 ml vody dame 2-3 cajove lyzicky susenej levandule,privedieme k varu,varime cca 2-3 minutky,a nakoniec nechame postat aj pol dna,alebo celu noc,nech sa levandula pekne vyluhuje,a vodicka nasiakne jej aromu..potom uz len precedime,a levandulovy extrakt je na svete:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 24.9.2013, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Torta z doma robených bonbonkov (150ks/ 10 druhov/1,4kg netto váha/1,8 kg váha aj s krabičkou a stojanom)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čokoláda, alkohol, orechy, marcipán, salko, lemon curd a iné.... POSTUP PRÍPRAVY Takže recept je voľný a záleží na fantázii. Teraz používam rôzne formy (preto sú to také pekné bonbonky) ale pred 5 rokmi som to robila bez foriem a tak kadejak. Takže ak nedisponujete PVC formami (stoja 25-50€), môžu byť aj silikonové (tie sú cca 5 - 20€ ), pokiaľ nechcete investovať do foriem, použite malé papierové košíčky. Ja používam špeciálnu belgickú čokoládu celebaut, ktorú však treba temperovať, ale bonbonky sa potom netopia tak rýchlo, ale predtým som to robila z várovej čokolády. Čokoládu nechávam tuhnúť pri teplote 10 stupňov a nie v chladničke. V lete ich nerobím, len keď je chladno, prípadne v noci. Keď si pripravíte mištičky (košíčky), tak takéto stuhnuté mištičky plníme plnkou. Na začiatku odporúčam urobiť plnky hustejšie, aby vám ju nevytláčalo, keď budete viečkovať bonbonky. Na plnky používam uvarené sladené salko na karamel (varím 2 hodiny – ale to asi väčšina z vás pozná) a rozpustenú čokoládu v pomere 50:50 a príchuť si urobí te akú máte rada, napr. pomixovaný marcipán, pomleté orechy, likéry (mandľový, jahodový, cherry a pod.). Ja ešte robím citrónové a to základ salko a biela čokoláda v pomere 50:50 a lemon curd (citronová natierka - kúpila som cez internet, alebo to majú aj v potravinovom kútiku Marks - spencer), plnkou naplnte košíčky do 3/4 (ja používam cukrárenský sáčok), ale môžte aj lyžičkou a nechajte zatuhnúť. Potom zalejte čokoládou. keď zatuhne viečko, môžete bonbonky vyklepnúť z PVC formy, vylupnúť zo silikonovej formy, prípadne ich ponechajte v papierových košíčkoch. Ak to bude mať úspech, tak si časom môžte investovať do PVC foriem, internetové adresy poskytnem na želanie. Ak by ste chceli používať čokotransfery (pre tých, ktorí to zatiaľ nemali možnosť vyskúšať a nepoznajú to - tiež sa dajú nakúpiť na internete), urobte si tuhé náplne, marcipanová, citrónová (podľa návodu vyššie – dajte trochu viac čokolády, aby boli pevnejšie, alkohol neodporúčam – skôr nejakú arómu). Keď Vám stuhne plnka, roztlačte ju na podložku, nakrájajte tvary aké sa vám páčia a namáčajte v roztopenej čokoláde. Nechajte stuhnúť na mriežke, alebo mastnom papiery, zdobiť môžete podľa fantázie. Ak sa potrebujete niečo spýtať, nech sa páči napíšte dotaz na môj mail predaj@snirc.eu, prípadne pre inšpiráciu som doplnila aj na mojej mini stránke ďalšie obrázky (aj pre tých čo neveria, že sa to dárobiť dom - sú tam aj testovacie výrobky). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Martin Š. (mmaatt) ID 43665 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 28.5.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >> |