končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Třešňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY Do dortové formy / na plech: * 75 g / 150g polohrubé mouky * 75 g / 150 g špaldové mouky * 60 g / 140 g cukru * 1 vanilkový cukr * 50 g / 100 g másla * 3 vejce / 6 vajec * špetka soli * 100 ml / 200 ml mléka * čtvrtina / polovina prášku do pečiva * 400 g / 800 g vypeckovaných třešní POSTUP PRÍPRAVY Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a připravíme hladké těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a opatrně je zamícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Poklademe třešnemi. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 30 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Bára S. (Beruščiny dobrůtky) ID 147024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
krehka bublaninaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Simona V. (bibina21) ID 141375 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rebarborová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g cukru, 4 vejce, 200 ml horké vody, 200 ml rozpuštěné hery, 400g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, očištěná a nakrájená rebarbora na kousky - jiné ovoce. POSTUP PRÍPRAVY Cukr našleháme se žloutky do pěny, přidáme postupně horkou vodu a pak heru. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe kousky rebarbory a upečeme při 180 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2010, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocná bublaninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * 500g polohrubej múky * 450g práškového cukru * 4 vajcia * 1 balíček vanilkového cukru * 1 prášok do pečiva * štipka sódy bikarbóny * 200 ml oleja * 300 ml mlieka * ovocie, aj zavárané POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku a všetko dobre zmiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva, sódu bikrbónu a vanilkový cukor. Plech vymastíme a posypeme múkou, cesto naň rovnomerne rozotrieme. Na cesto poukladáme ovocie (čerešne, višne, marhule, broskyne....) a dáme do vyhriatej rúry upiecť na 180°C. Dĺžka pečenia podľa potreby. Ak použijeme kyslejšie ovocie, koláč posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.8.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bublanina s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky,200 ml oleja, 1hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica rumu, 2 lyžice kakaa, marhuľový kompót, 1 veľký banán, 1 vanilkový a 1 čokoládový puding. POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec rum. Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu. Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom.Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra vody a rozdelíme na 2 polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding /osladíme podľa chuti/ a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adriana D. (abanese) ID 84162 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2010, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bublanina bez váženiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6dcl polohrubej múky,3 dcl kryštálového cukru,3dcl mlieka,1,5dcl oleja,2 celé vajcia,1PDP,1-2vanilky,tvaroh,maliny,jahody alebo iné ovocie,orechy,škoricový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Z múky,cukru,mlieka,oleja,vajec,PDP a vanilkového cukru si vymiešame cesto.Nemiešame zvlášť blielky a žltky všetko pekne spolu.Vymastíme si plech a vysypeme múkou a nalejeme cesto.Zarobíme si tvaroh z vanilkou a cukrom.Ked máme tak popúšťame do cesta hrudky a medzi to ovocie.Navrch si nasekáme orechy, posypeme a nakoniec dáme po celej bublanine škoricový cukor.Pečieme vo Vyhriatej rúre asi 170°C cca25min.Celková príprava trvá asi 10 minút a máte skvelú pochúťku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 5.7.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehunká bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 120ml vody, 200ml oleja, 1prášok do pečiva, 320g polohrubej múky POSTUP PRÍPRAVY Receptov na bublaninu je to neúrekom, ale nenašla som tu zatiaľ tento môj, tak ho tu teda pridám. Kto sa chce inšpirovať, bublanina je krásne nadýchaná a jemnulinká ako pierko. Zjete kúsok a hneď si musíte zobrať ďalší :))) a u nás sa vždy zje na posedenie :))) Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, pridáme olej, vodu a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka ho zmiešame s cestom. Vylejeme na plech a poukladáme ovocie(poriadne odkvapkané) aké máte radi. My sme dnes mali čučoriedky, trošku zaváraných marhúľ a pár kopiek tvarohu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°približne 15-20min (alebo ako máte osvedčené). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 195 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (151) posledné: 10.8.2021, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančovo-jablková bublanina :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej muky,400g praškoveho cukru,1 vanilkovy cukor,1 prašok do pečiva,4 vajcia,200ml oleja,300ml mlieka,pomaranč,jablčka ,čokoladka na vrch POSTUP PRÍPRAVY pomaranč a jablčka nakrajeme približne na rovnaku velkosť vajcia s cukrom vyšlaháme,pridáme olej,mlieko,muku a všetko dobre vymiešame.Pridame prašok do pečiva,vanilkovy cukor a ešte dobre premiešame.Cesto je take hustejšie takže ho rozotrieme na plech na ktorom je papier na pečenie a na vrch poukladame ovocie.Dame do vyhriatej rury upiecť.Nakoniec posypeme bud praškovym cukrom alebo nastruhanou čokoladou. Nech vam chutiiiiii :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Spaldova bublanina:)POTREBNÉ PRÍSADY 2šalky špaldovej muky, 1,5šalky mlieka lnotucneho, 1šalka trsteneho cukru, Pol šalky olivoveho oleja, 1 vajce,vanilkova aroma, kusok droždia, šťava z kompotu, višňovy kompot,papier na pečenie, praškovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Do nadoby dame muku,cukor,olej ,vajce a ostatne prisady zmiesame,stavu z kompotu pridame pomaly podla potreby dodame muku,vyleje vsetko spolu zmiesane na plech a pecieme asi na 180stupnov asi 35min. Po upeceni posypeme praskovym cukrom. Bublanina je vynikajuca,zaujimavej chuti-pojedlasa raz dva. Zdravsia verzia klasickej:) ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ Vhodne pre dietu podla krvnych skupin B OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 16.10.2013, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rychla bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 3vajcia,1,5 salky praskoveho cukru,2 salky polohrubej muky,prasok do peciva,lyžica oleja,salka mlieka POSTUP PRÍPRAVY rychla bublanina podla Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 - zltka oddelime od bielkov. Do zltkov pridame salku pras.cukru, prasok do peciva vymiesame dopenista mixerom,pridame lyzicu oleja. Cesto bude hutne, tak pridame asi jednu, jednu a pol salky mlieka.\r\n- bielka vyslahame dotuha, tesne pred dokoncenim slahania pridame zvysnu polovicu salky prask.cukru a dokoncime slahanie.\r\n- sneh z bielkov so zvysnym pras.cukrom pridame opatrne a pomaly vareskou alebo lyzicou do hmoty, parkrat premiesame, cesto by malo byt nadychane a malo by sa dat bez problemov vyliat na maslom potrety a mukou vysypany vyssi plech.\r\n-navrch poukladame lubovolne ovocie,jahody,maliny,marhule podla chuti a čo mame doma :-) bud zavarane alebo aj čerstve :-)\r\n-pečieme pri 170-175 stupnov kym kolačik nezhnedne.Po vychladnuti posypeme praškovym cukrom. Dobru chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2011, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |