. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rožky...



POTREBNÉ PRÍSADY

a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

FAJNÉ ŠIŠKY OD ZUZKY



POTREBNÉ PRÍSADY

325ml mlieka, 85g Hera (Palmarin,) 600g hrubej múky, 65g cukru, 35g droždia, 3 vajcia, 10g soli, citrónová kôra, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Odmeriame mlieko, trochu z neho odlejeme do misky, pridáme maslo a dáme to rozpustiť do mikrovlnky, potom aj so studeným mliekom vlejeme do formy, pridáme cukor, žĺtka, múku, soľ, rum, citrónovú kôru a na to droždie. Zapneme program na kysnuté cesto. Keď je vykysnuté, dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm a pohárom vykrajujeme šišky. Prikryjeme ich utierkou a necháme v teple ešte podkysnúť, v strede urobíme priehlbinku a vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Hotové kladieme na papierový obrúsok, aby papier vysal tuk. Do stredu dáme džem, penu a pocukrujeme. Penu spravíme z bielkov ktoré nám ostali. Do bielkov pridáme trochu soli a vyšľaháme do tuha, jemne zašľaháme džem alebo ovocie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

jana p. (jajka11) ID 69782 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Závin z tvarohového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Závin je na slano recept podla SlavkaK (slavenka) ID 760

POSTUP PRÍPRAVY

potom dopíšem,iba so vám chcela ukázat pokus o rožteky a skončilo to závinom,ktorý chutil rovnako dobre z medom aj šunkou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

maria v. (misa2406) ID 60887 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládový chlieb z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 600 g chlebík potrebujeme: 1 1/4 čl sušené droždie, 420 g biela múka, 1 1/4 pl sušené mlieko - ak nemáte , dáte 1 lyžicu normálneho tekutého, 1 1/2 pl cukor, 1 1/4 čl soľ, 1 1/4 čl škorica, 1 1/2 pl tekuté maslo, 1 vajce, 120 ml mlieka, 245 ml vody a 1 1/2 odmerky čokolády na varenie. Odmerka = 200 ml.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pekne nahádžeme do pekárne, pozor - okrem čokolády! , vajíčko si rozmiešame v mlieku. Posekanú čokoládu vsypeme po zaznení signálu. Piekla som na rýchlom programe a svetlej kôrke.Výsledok je fakt skvelý. Kto máte pekárničku, vyskúšajte!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta F. (Ika75) ID 27783 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :))



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g polohrubej múky 2 1/4 lyžičky prášku do pečiva 100 g masla nakrájaného na kúsky 125g vykôstkovaných a posekaných datlí 75 g cukru 2 nahrubo pomiagané banány 2 lyžice medu 2 jemne rozšľahané vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

1. Hlbokú, štvorhrannú formu dlhé 20-25 cm (ja mam 30-v pohode) vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie. Niečo podobné, ako forma na biskubský chlebík.
2. Do veľkej misy preosejeme múku. Pridáme maslo a končekami prstov spracujeme cesto podobné posýpke.
3. Pridáme cukor, datle, banány , vajcia a med a vypracujeme cesto stejakúce z varechy.
4. Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch dohladka rozotrieme nožom.
5. Pečieme asi hodinu na 160C dozlatohneda. Potom do stredu vpichneme kovový špíz. Ak po vytiahnutí zostane čistý, chlebík je upečený.
6. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme cca 10 min a potom vyklopíme.
7. Podávame teplý, alebo studený.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava F. (mackopf) ID 5745 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

54 dg hladkej múky špeciál, 5 dg ražnej celozrnnej múky, 1,5 ČL soli, 1 PL rasce, 4 dg čerstvého droždia, 1 PL oleja, 3,6 dl vody, 1/2 až 3/4 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dáme suroviny v poradí - voda, olej, soľ, cukor, rasca. Obidve múky zmiešam, asi štvrtinu zamiešam do tekutín v pekárni a nasypem zvyšok múky. Nakoniec rozmrvím droždie. Pekáreň nastavím na veľkosť I., farba stredná a program klasic.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Medový chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

320ml vody, 1,5čl soli, 2,5čl olivového oleja, 1,5PL medu, 600g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárničky tak, ako máte vo vašom návode. V mojej to je tak, ako sú písané prísady. Najskôr tekuté ... Zapneme program " Kyprý " , váha 1000g, kôrka - stredne hnedá. Medový chlebík som tu nevidela, tak pridávam tento recept. Dúfam, že bude chutiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Helena J. (cuckaf) ID 63725 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

biely chlebík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre inšpiráciu

POSTUP PRÍPRAVY

pre inšpiráciu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Čokoládový chlebíček se švestkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 a 1/2 ČL sušeného droždí, 350 ml vody, 500 g hladké mouky, 1 a 1/2 ČL soli, 30 g změklého másla, 200 g vypeckovaných sušených švestek nahrubo nasekaných, 200 g čokolády na vaření nahrubo nasekané (já dávám 100 g čoko na vaření a 100 g mléčné č.), 1 ušlehané vejce

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny, kromě švestek a čokolády, dáme do pekárny a zapneme program pro přípravu sladkého kynutého těsta + pečení (na pekárně ECG je to pod číslem 5). Po zaznění signálu pro přidání surovin nasypeme do pekárny švestky a čokoládu.
Hmotnost chleba 900 g.
Kůrka střední.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana B. (xblaz) ID 97788 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bazalkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL oleja, 330ml. vody izbovej teploty (alebo 100ml. mlieka a 230ml. vody), 1PL cukru, 1 kávovej lyžičky soli, 605gr. hladkej múky T650, 1 1/2kl. sušeného droždia, 1 PL sušenej bazalky, 1 strúčik cesnaku alebo 1/2kl. granulovaného cesnaku a DP.

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby pridáme najprv tekuté prísady, potom múku, droždie a nakoniec bazalku s cesnakom.
Pekárničku nastavíme na základný program, stupeň vypečenia stredný a za 3:18 máme voňavučký 1000gr. chlebík hotový. Je mäkučký i na druhý deň no pri štyroch dobrých jedákoch z neho veľa nezostane.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Angelika G. (Bubo :)) ID 130924 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu