končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 571-580) | << predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce rožky...POTREBNÉ PRÍSADY a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ... POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
FAJNÉ ŠIŠKY OD ZUZKYPOTREBNÉ PRÍSADY 325ml mlieka, 85g Hera (Palmarin,) 600g hrubej múky, 65g cukru, 35g droždia, 3 vajcia, 10g soli, citrónová kôra, rum POSTUP PRÍPRAVY Odmeriame mlieko, trochu z neho odlejeme do misky, pridáme maslo a dáme to rozpustiť do mikrovlnky, potom aj so studeným mliekom vlejeme do formy, pridáme cukor, žĺtka, múku, soľ, rum, citrónovú kôru a na to droždie. Zapneme program na kysnuté cesto. Keď je vykysnuté, dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm a pohárom vykrajujeme šišky. Prikryjeme ich utierkou a necháme v teple ešte podkysnúť, v strede urobíme priehlbinku a vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Hotové kladieme na papierový obrúsok, aby papier vysal tuk. Do stredu dáme džem, penu a pocukrujeme. Penu spravíme z bielkov ktoré nám ostali. Do bielkov pridáme trochu soli a vyšľaháme do tuha, jemne zašľaháme džem alebo ovocie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) jana p. (jajka11) ID 69782 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Závin z tvarohového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Závin je na slano recept podla SlavkaK (slavenka) ID 760 POSTUP PRÍPRAVY potom dopíšem,iba so vám chcela ukázat pokus o rožteky a skončilo to závinom,ktorý chutil rovnako dobre z medom aj šunkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) maria v. (misa2406) ID 60887 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Čokoládový chlieb z domácej pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY Na 600 g chlebík potrebujeme: 1 1/4 čl sušené droždie, 420 g biela múka, 1 1/4 pl sušené mlieko - ak nemáte , dáte 1 lyžicu normálneho tekutého, 1 1/2 pl cukor, 1 1/4 čl soľ, 1 1/4 čl škorica, 1 1/2 pl tekuté maslo, 1 vajce, 120 ml mlieka, 245 ml vody a 1 1/2 odmerky čokolády na varenie. Odmerka = 200 ml. POSTUP PRÍPRAVY Všetko pekne nahádžeme do pekárne, pozor - okrem čokolády! , vajíčko si rozmiešame v mlieku. Posekanú čokoládu vsypeme po zaznení signálu. Piekla som na rýchlom programe a svetlej kôrke.Výsledok je fakt skvelý. Kto máte pekárničku, vyskúšajte! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Iveta F. (Ika75) ID 27783 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :))POTREBNÉ PRÍSADY 225 g polohrubej múky 2 1/4 lyžičky prášku do pečiva 100 g masla nakrájaného na kúsky 125g vykôstkovaných a posekaných datlí 75 g cukru 2 nahrubo pomiagané banány 2 lyžice medu 2 jemne rozšľahané vajcia POSTUP PRÍPRAVY 1. Hlbokú, štvorhrannú formu dlhé 20-25 cm (ja mam 30-v pohode) vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie. Niečo podobné, ako forma na biskubský chlebík. 2. Do veľkej misy preosejeme múku. Pridáme maslo a končekami prstov spracujeme cesto podobné posýpke. 3. Pridáme cukor, datle, banány , vajcia a med a vypracujeme cesto stejakúce z varechy. 4. Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch dohladka rozotrieme nožom. 5. Pečieme asi hodinu na 160C dozlatohneda. Potom do stredu vpichneme kovový špíz. Ak po vytiahnutí zostane čistý, chlebík je upečený. 6. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme cca 10 min a potom vyklopíme. 7. Podávame teplý, alebo studený. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miroslava F. (mackopf) ID 5745 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rascový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 54 dg hladkej múky špeciál, 5 dg ražnej celozrnnej múky, 1,5 ČL soli, 1 PL rasce, 4 dg čerstvého droždia, 1 PL oleja, 3,6 dl vody, 1/2 až 3/4 ČL cukru POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí - voda, olej, soľ, cukor, rasca. Obidve múky zmiešam, asi štvrtinu zamiešam do tekutín v pekárni a nasypem zvyšok múky. Nakoniec rozmrvím droždie. Pekáreň nastavím na veľkosť I., farba stredná a program klasic. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Medový chlebík.POTREBNÉ PRÍSADY 320ml vody, 1,5čl soli, 2,5čl olivového oleja, 1,5PL medu, 600g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dáme do pekárničky tak, ako máte vo vašom návode. V mojej to je tak, ako sú písané prísady. Najskôr tekuté ... Zapneme program " Kyprý " , váha 1000g, kôrka - stredne hnedá. Medový chlebík som tu nevidela, tak pridávam tento recept. Dúfam, že bude chutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Helena J. (cuckaf) ID 63725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
biely chlebíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY pre inšpiráciu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Čokoládový chlebíček se švestkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 a 1/2 ČL sušeného droždí, 350 ml vody, 500 g hladké mouky, 1 a 1/2 ČL soli, 30 g změklého másla, 200 g vypeckovaných sušených švestek nahrubo nasekaných, 200 g čokolády na vaření nahrubo nasekané (já dávám 100 g čoko na vaření a 100 g mléčné č.), 1 ušlehané vejce POSTUP PRÍPRAVY Suroviny, kromě švestek a čokolády, dáme do pekárny a zapneme program pro přípravu sladkého kynutého těsta + pečení (na pekárně ECG je to pod číslem 5). Po zaznění signálu pro přidání surovin nasypeme do pekárny švestky a čokoládu. Hmotnost chleba 900 g. Kůrka střední. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana B. (xblaz) ID 97788 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bazalkový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL oleja, 330ml. vody izbovej teploty (alebo 100ml. mlieka a 230ml. vody), 1PL cukru, 1 kávovej lyžičky soli, 605gr. hladkej múky T650, 1 1/2kl. sušeného droždia, 1 PL sušenej bazalky, 1 strúčik cesnaku alebo 1/2kl. granulovaného cesnaku a DP. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby pridáme najprv tekuté prísady, potom múku, droždie a nakoniec bazalku s cesnakom. Pekárničku nastavíme na základný program, stupeň vypečenia stredný a za 3:18 máme voňavučký 1000gr. chlebík hotový. Je mäkučký i na druhý deň no pri štyroch dobrých jedákoch z neho veľa nezostane. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Angelika G. (Bubo :)) ID 130924 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 571-580) | << predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |