končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarový chlieb s rascouPOTREBNÉ PRÍSADY 30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň. Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto. Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža). Necháme asi pol hodiny nakysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C. Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzske bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-) Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista. Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet. najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Alena M. (Alami) ID 14670 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Semienkový bochník (chlieb)POTREBNÉ PRÍSADY na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biele bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky špeciál, 150 ml vlažného mlieka, 50 ml kyslej smotany, 12 g čerstvého droždia, 1 PL ražného kvásku, 1 čL kryšt. cukru, 1 čL soli, voda podľa potreby, múka na posypanie dosky, POSTUP PRÍPRAVY Podrobnejší postup je na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/biele-bagety-s-mliekom-smotanou.html Pripravíme a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku a primiešame do nej soľ. Do múky vlejeme vzídený kvások, pridáme ešte ražný kvások (kto nemá, nedá, ale pridá viac droždia). Zmiešame všetko rukou, ide to ťažko, ale dá sa... a pridáme smotanu a po troške pridávame vlažnú vodu. Po zmiešaní všetkých prísad môžeme dať cesto miesiť do DP ale ja som prišla na chuť aj ručnému mieseniu. Občas je to sranda, občas si človek tak aj uľaví. Pri tom oplieskavaní cesta o dosku si môžem predstavovať, ako by som vošla do parlamentu a začala tam... :-) .... Vymiesené cesto necháme hodinu kysnúť, potom ho zrazíme - čiže do cesta vrazíme päsť a v mise ho poprekladáme, v rukách ho trocha premiesime a dáme zasa do misy kysnúť ešte pár desiatok minút... asi tak 40 minút (zakryté). Vyklopíme, vytvarujeme bagety a mliekom potrieme povrch, ktorý posypeme soľou a semienkami. Dáme chvíľu oddychovať a potom ich vložíme do vyhriatej rúry 210°C/ 15 minút. spolu s hrnčekom vody. Následne teplotu znížime na 180 a dopečieme dozlatista, cca 10 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladké rožky, makovkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, sáčok sušeného droždia (príp. 20g čerstvého), 1 vanilkový cukor, 50g cukru krupice, citrónová kôra (ak nemáte nevadí), 1 žĺtko, 70g rozpusteného masla, štipka soli, 180ml vlažného mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla na inej stránke a vlastne som si ho sem uložila pre seba :) , no rada sa podelím, nakoľko cesto je výborné, úžasne sa s ním pracuje a makovky sú vynikajúce. Takže postup: Klasickým spôsobom spracujeme cesto (ja v jednej mise zarobím kvások, keď vzíde pridám ostatné ingrediencie a vymiesim) (alebo dáme do pekárne na program cesto). Necháme hodinku vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na osem rovnakých dielov - jeden vážil 70-90 gramov a myslím že sú také akurát (no ak chceme mať rohlíky menšie, tak na viac dielov). Z každého dielu vyvaľkáme ovál-bodaj by sa mi to pri každom podarilo :), zarolujeme a strany mierne ohneme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech a necháme ešte 30 minut kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180st do zlatova- cca 20 minút. Po upečení ihneď preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Dnes som ich robila prvý krát a sú ozaj výborné!!!! MŇAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lupačky...POTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky, 1⁄2 kocky droždia, 200ml vlažnej vody, 1PL sušeného mlieka, 1PL citrónovej šťavy, 1PL medu, 1 vanilkový cukor, 7PL oleja, 1 vajce, trocha celého maku... POSTUP PRÍPRAVY Do vody si dáme med a sušeného mlieko, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do múky pridáme žĺtok, šťavu z citróna, olej, vanilkový cukor a kvások. Vymiesime cesto najlepšie robotom, cesto sa musí miesiť dostatočne dlho, až kým nezačne hádzať bublinky. Potom si cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť aspoň 1 hodinku. Potom si ho rozdelíme na 12 bochníčkov, ktoré rozvaľkáme na placku, zvinieme ju do rohlíčka a prenesiem na plech /buď vymastíme alebo použijeme papier na pečenie/. Prikryjeme a necháme ešte 45 minút podkysnúť. Potom ich potrieme bielkom a posypeme celým makom. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šunkovo syrové pletienky...POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
TekvičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 15 ks: 130 g pyré z tekvice (najlepšie maslovej), 120 ml vlažného mlieka, 42 g roztopeného masla, 1 stredne veľké vajce, 50 g svetlohnedého cukru, 1/2 čl soli, 2 čl sušeného droždia (nepouži čerstvé droždie), 350 – 400 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Poznámka: 50 g hnedého cukru môžeš nahradiť 40 g bieleho. Žemličky nie sú príliš sladké, ale ak ich chceš mať sladké, pokojne pridaj ešte 30 g cukru. Tekvicu olúpaj, nakrájaj na plátky a prípadne odstráň všetky jadrá. Potom ju nakrájajte na malé kúsky. Kúsky tekvice umiestni na plech vyložený alobalom. Tekvicu naň poukladaj a potom všetko úplne zakry ďalšou vrstvou alobalu. Peč pri teplote 230˚C počas približne 30 - 40 minút, až kým sú kúsky jemné a ľahko sa dajú rozmiešať vidličkou. Vyber tekvicu z rúry a všetku ju rozmixuj na hladké pyré v mixéri. Tekvicu si môžeš pipraviť aj deň vopred. Čas pečenia závisí od zrelosti a veľkosti tekvice. Môžeš ju aj upariť, ale pečenie jej dodáva najlepšiu chuť. Do veľkej misy daj mlieko, roztopené maslo a 130 g tekvicového pyré. Pridaj aj vajce a dobre ho premiešaj s ostatnými surovinami. Teraz do misy pridaj cukor, soľ a sušené droždie a dobre premiešaj. POZOR! Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 40°C, inak sa kvasinky udusia a nebudú kvasiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |