. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51151-51160)<< predošlé 1,.,5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119, 5120 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicovo-kuracie farfalle (4 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
1 polievková lyžica olivového oleja, 1 nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na maličké kúsky, 340 g kuracích pŕs bez kože pokrájaných na pásiky, 226 g cestovín farfalle (mašličky, váha cestovín je v suchom stave), 340 g brokolice (môže byť aj mrazená), 1 čajová lyžička masla, 1/4 šálky strúhaného parmezánu, soľ, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte pokrájanú cibuľku a cesnak. Pomaly opražte do zlatista. Vo veľkom hrnci medzitým uvarte v dostatočnom množstve vody cestoviny. Na panvicu pridajte pokrájané kuracie prsia ochutené soľou a mletým čiernym korením, prudko ich opražte, podlejte a duste spolu s brokolicou, niekoľko minút. Nechajte odpariť zvyšok tekutiny, pridajte uvarené a odkvapkané cestoviny a pomiešajte. Hneď podávajte posypané strúhaným syrom.

1 porcia obsahuje: 410 kalórií, 28 g bielkovín, 49 g sacharidov, 13 g tuku, 4 g balastných látok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
20 g cestovín z tvrdej pšenice, 1 šálka posekanej cibuľky, 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru, 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice, 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného, ½ šálky netučného mlieka, čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka), 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu, 2 stredne veľké paradajky, netukový sprej na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami.
1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zázračný kakaový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom.
Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu (12 porcí)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
½ šálku cukru nebo aspartamu v odpovídajícím množství, 1 šálek netučného sýra cottage, 1 šálek nízkotučné smetany, 2 lžíce rumu, 1 šálek nízkotučného vanilkového jogurtu, 225 g nízkotučného taveného sýra, 1 ¼ šálku horké vody, 4 lžičky granulované espresso kávy, 40 piškotô (klasického tvaru ležaté osmičky, ne dětské), ½ šálku kakaového neslazeného prášku

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Prvních šest ingrediencí dohladka umixujte. V hrnečku rozpusťte espreso v horké vodě, 20 piškotů nalámejte na půlky, namočte do kávy, poklaďte jimi dno dortové formy a převrstvěteů dílem tvarohové směsi. Poklaďte další vrstvou piškotů (20 půlek) namočených v kávě, převrstvěte dalším dílem tvarohové směsi, přidejte zbývající namočené piškoty a pomažte zbytkem tvarohové směsi. Povrch formy potom zakryjte mikrotenovou potravinářskou folií a vložte ji do chladničky na 3–8 hodin. Posypte práškovým kakaem a podávejte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku).
Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso.

1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny.
Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracina na karibský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
* 4 porcie kuracích pŕs
* 1 čajová lyžička soli
* 1 šálka na drobno pokrájaného čerstvého tymianu
* curry korenie
* 1 čajová lyžička drveného cesnaku
* 1/4 šálky vody
* 1 veľká ošúpaná a nakrájaná paradajka
* 2 stredne veľké pokrájané karotky
* 1 stredne veľká pokrájaná cibuľa
3/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
* 2 stredne veľké pokrájané zemiaky
** 1 čajová lyžička chilli omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: Do slabo vymastenej nádoby dajte na kocky pokrájané kuracie prsia a pridajte prvé štyri ingrediencie. Mierne opražte a pridajte ostatné suroviny. Pomiešajte a prikryté duste cca 20 minút. Rozdeľte na štyri porcie.

1 porcia obsahuje: 288 kalórií, 31g bielkovín, 33 g sacharidov, 3 g tuku, 4 g vlákniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Karibský kuřecí salát (4 porce)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY
2 sklenice vody, 4 zelené cibulky, 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, 2/3 šálku suchého bílého vína, 2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček, 2 lžičky cukru (nebo porce umělého sladidla), ½ lžičky sušeného tymiánu, ¼ lžičky nového koření, ¼ lžičky pepře, 1/8 lžičky skořice, 1/8 lžičky muškátového oříšku, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce jablečného vinného octa, 1 šálek ananasového kompotu, ½ šálku červených vinných hroznů, ½ šálku majonézy light, 1 hlávkový salát, 1 lžíce jemně nakrájené zelené cibulky

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP
Ve velké nádobě přelijte zelené cibulky vodou, přiveďte k varu, přidejte kuře a vše vařte pod pokličkou asi 20 minut na mírném plameni. Maso vyjměte a nechejte vychladnout. Vodu s uvařenými cibulkami již nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
ve větší umělohmotné nádobě smíchejte víno s kořením, přidejte kuřecí maso a marinujte v chladničce asi 2 hodiny. Několikrát promíchejte a nakonec maso nechcejte okapat.
V nádobě smíchejte maso, ananas, hrozny a majonézu. Obložte 4 mělké talíře listy hlávkového salátu, na ně rozprostřete marinované kuřecí maso a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s čerstvým bílým chlebem.
1 porce obsahuje: 200 kcal energie, 26 g bílkovin, 15 g sacharidů a 4 g tuku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nízkokalorický čokoládový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút.
NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus.
KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií.
1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka na cestoviny s olivami a mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky.
Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť.
Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať.
Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu.
Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké).
Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle.
Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom!
Tak dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

RAFAELO



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g práškového cukru
100 g pomletých ovsených vločiek
1 balíček vanilky
100 ml vody
250 g stuženého tuku
200 g sušeného mlieka
200 g strúhaného kokosu
opražené a ošúpané lieskové orechy (nemusia byť)

POSTUP PRÍPRAVY

V rozpustenom a vychladnutom tuku rozmiešame cukor, vanilku a pomleté vločky. Pridáme teplú vodu, sušené mlieko, kokos a dobre spracujeme a odložíme na chladné miesto. Zo stuhnutej masy formujeme guľky, do každej vtlačíme lieskový oriešok, obalíme ju v kokose a uložíme do papierového košíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka N. (zelva) ID 963 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51151-51160)<< predošlé 1,.,5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119, 5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu