. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50711-50720)<< predošlé 1,.,5067, 5068, 5069, 5070, 5071, 5072, 5073, 5074, 5075, 5076, 5077,.,5120 ďalšie >>

CUKROVINKY

ZDEDENÉ MEDOVNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom.
Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

PERNÍKY STAREJ MAMY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 650g hladkej múky ( 2/3 múky T-650, 1/3 bielej žitnej hladkej múky); 150g HERY; 200g medu; 4vajcia; 250g práškového cukru; 2 lyžice tmavého kakaa; 1,5 lyžičky sódy bikarbóny; 2 lyžice perníkových korenín (škorica, klinčeky, badián, kardamón)- badián a kardamón po trošičke, sú veľmi korenisté.
NA POTIERANIE: 1 žĺtok; 1 vrchovatá lyžička instantnej kávy; červené potravinárske farbivo. Žĺtok, kávu vymiešame a prifarbíme trošičkou farbiva.
POLEVA: 1 bielok; cca 150g niekoľkokrát preosiateho cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy varechou miešame asi 20 minút, aby sa cukor rozpustil.

POSTUP PRÍPRAVY

Med, cukor a rozdrvené preosiate koreniny spolu miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame sódu bikarbónu a vjíčka a zapracujeme časť múky. Potom dáme cesto na dosku a postupne primiesime zvyšok múky. (Vymiesené cesto musí byť vláčne, státim tuhne.) Cesto necháme niekoľko hodín odležať.
Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Perníčky pečieme na vymastenom alebo múkou vysypanom plechu. Upečené kladieme na rovnú plochu, necháme vychladnúť. Natrieme kávovo-žĺtkovou zmesou a necháme uschnúť a natrieme ešte raz. Zdobíme bielkovou polevou podľa fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

DROŽĎOVÁ S OVSENÝMI VLOČKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Väčšiu cibuľu; olej; dve - tri kocky droždia; hrsť ovsených vločiek; tri - štyri vajíčka; malé maslo; soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a necháme ho roztopiť. Potom vmiešame rozšľahané vajíčka, vločky, podľa chuti prisolíme a miešame do zrazenia vajíčok. Necháme vychladnúť a elektrickým šľahačom vmiešame maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2010, 9:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

PRSIA S JABLKAMI A SMOTANOU



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracích pŕs; 500 - 600g jabĺk; 500ml smotany na varenie; väčšia cibuľa; olej; bazalka; soľ; kari korenie; cukor; mleté čierne alebo biele korenie ale to nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na slížiky pokrájané prsia, prudko orestujeme, osolíme okoreníme, posypeme karí, lyžičku až dve kryštáľového cukru, podľa kyslosti jabĺk. Potom pridáme nahrubo nadrhnuté jablká a dusíme do mäkka, podľa potreby prilejeme trochu vody. Zalejeme smotanou, pridáme bazalku a prevaríme. Podávame s pečenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Pórový šalátik so syrom a jabĺčkom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór
1 konzerva kukurice
10 dkg tvrdého syra
2 jablká- kyslejšie
mleté biele korenie + soľ
1 biely jogut alebo majonéza

POSTUP PRÍPRAVY

do misky vložíme na kolieska nakrájaný pór a na kocky nakrájaný syr a jablká. Prisáme kukuricu a koreniny. Poriadne premiešame a pridáme biely jopgurt, prípadne majonézu. Skúste je naozaj výborný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Gabriela S. (qabca) ID 7687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Talianska fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

250g bielej fazule, *50g ryže, *1malý paradajkový pretlak, *70g údeného bôčika, *1lyžica oleja, *1 kocka bujónu, *soľ, * 1 lyžička petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes ráno som hútala, čo navarím mojemu malému neposednému synovi. Otvorila som si múdru knihu a tam vyňuchala tento receptík. Malému to chutilo a večet uvidíme, či bude chutiť aj zvyšku rodiny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.4.2007, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÁ TORTA S BANÁNMI A PARÍŽSKYM KRÉMOM



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO :
- 6 vajec ,
150g prášk. cukru ,
1 balíček vanilk. cukru,
2 lyžice kakaa,
50g pomletých lieskových orechov,
50g hrubej múky,
2 banány,
1/2 balíčku prášku do pečiva


PARÍŽSKY KRÉM:
2 šľahačky,
2 čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku , do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme upiecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Parížsky krém pripravíme nasledovne :
Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Krém bude krásne tuhnúť. Jedna priateľská rada. Neodporúčam chodiť kontrolovať :-)))) Nedá sa mu totiž odolať a môže sa Vám stať, že nakoniec nebudete mať plnku do torty. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladičky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechami a šľahačkou.
Určite ju vyskúšajte. Je jednoduchá a stráááááášne dobrá .
Prajem dobrú chuť.
PS: Fotky doložím neskôr .:-))) Musím však tortu piecť , keď budem sama doma, lebo moje tri " kyseliny " zničia tortu skôr ako stihnem priniesť foťák .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.11.2014, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnené baklažány



POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány,
2 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
350g mletého mäsa,
2 paradajky,
50g varenej ryže
soľ, čierne korenie, oregano,
olivový olej,
2 PL lyžice masla,
1 PL hladkej múky,
200ml vody,
80g paradajkového pretlaku,
2 lyžičky kryštálového cukru,

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté baklažány zbavíme stopky a po dĺžke prekrojíme tak, aby sme získali 2 rovnaké časti. Vnútro vydlabeme lyžičkou, posolíme (vytrieme soľou) a necháme odstáť 1 hodinu.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, sprudka osmahneme do biela, úplne ho rozmrvíme, aby sa prepiekol každý kúsok. Posolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme oregano, podlejeme teplou vodou, pridáme ryžu (ktorú si môžeme aj vopred uvariť) a pridáme tiež nadrobno nasekané paradajky, ktoré sme zbavili šupky. Necháme spolu dusiť do mäkka, môžme podlievať vodou, ale tú necháme pred koncom odpariť, zmes nemá byť "vodnatá"...
Baklažány umyjeme a plníme trocha vychladnutou mäsovou zmesou. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry, minimálne na 30min pri 200stup.

Maslo roztopíme a pridáme múku, urobíme svetlú zápražku, pomaly prilievame vodu, miešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme paradajkový pretlak a spolu povaríme. Zjemníme cukrom.

Zapečené mäso s baklažánmi prelejeme paradajkovou omáčkou a ešte spolu necháme zapiecť tak 10-15 min...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2007, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

5vajec
220gr kr cukor
150gr mletého maku
80gr tvarohu
5PL polohr.múka
1/2 bal pr.d.p.
1kg nastrúhaných jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

vajcia s cukrom zmixovať do penista, pridať prísady
pečeme 40-45 min pri 180 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana P. (zuzkanka) ID 3512 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

HOVADZINA NA DIVOKO



POTREBNÉ PRÍSADY

masko najlepsie byk :O)) ale v podstate hovadzie 1kg, korenie divocina od vitany ;O),
mast, 2 vacsie cibule, 4 struciky cesnaku, sol, cierne mlete korenie, mleta cervena paprika, rasca, 250g sampinonov, 1lyzica pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, trosku hl. muku

POSTUP PRÍPRAVY

to ze je na divoko, je zasluhou korenia - Divocina od Vitany.
Takze recept na 1 kg masa: na masti do sklenena 2 vacsie cibule osmahnut, 4 struciky pretlaceneho cesnaku, pridas na kocky alebo platky maso, trocha oprazis, das sol, cierne mlete korenie, POZOR - stacia 2 male lyzicky korenia Divocina -obsahuje to jalovec, co je vyrazne-, cervena paprika trocha, podlejes (kolko chces stavy, dla toho) a dusis.

Zvlast na oleji a rasci udusis asi 250 g sampinonov (alebo ine hriby) a pred koncom to pridas do masa.

Takisto pred koncom pridas 1 lyzicu pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, troska hladkej muky na zahustenie - len mierne poprasit a chvilu este varis. Ja som to 1hod a 45 min.varila, dla kvality masa. Len fakt pozor na to korenie, pisu tam, ze na 0,5 kg masa 2 lyzicky, ja som to znasobila, kedze som mala 1kg a bolo to dost "vonave". Nabuduce uz budem vediet No a samozrejme je to najlepsie s knedlou.

Ziaden extra recept, ale bolo to fajn. Tak dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50711-50720)<< predošlé 1,.,5067, 5068, 5069, 5070, 5071, 5072, 5073, 5074, 5075, 5076, 5077,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu