. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50701-50710)<< predošlé 1,.,5066, 5067, 5068, 5069, 5070, 5071, 5072, 5073, 5074, 5075, 5076,.,5120 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSOVE TYČINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 lyž. medu, 30g margarínu, 3 celé vajcia, 250g práš. cukru, 250g hlad. múky, 1/2 prášku do peč.
Poleva: 200g kryš. cukru, 1 margarín, 60g kakaa, 6 lyž. mlieka
na obalovanie kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: med,margarín,vajcia a cukor vyšlaháme do peny. Potom pridáme múku a praš.do peč. Pečieme na papiery na pečenie na plechu. Po upečení pokrájame na tyčinky asi 2*4cm. Tyčinky namáčame do polevy a obalujeme v kokose.
Poleva: Suroviny rozpustíme nad parou. Ak je poleva hustá, pridáme mlieko alebo rum.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana Č. (JanaC) ID 8240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSOVE REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:7 bielkov, 300g práš. cukru, 200g kokosu, 5 lyž. hladkej múky
Plnka: 7 žľtkov, 6 lyž. práš. cukru, 6 lyž. hlad. múky, 6 lyž. mlieka, 2 lyž. kakaa, 250 g margarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Z bielkov vyšlaháme sneh, pridáme ostatné suroviny a dáme piecť na papier na peč., pri 180stup.
Plnka: Žľtky, cukor, hlad.múka, mlieko a kakao šlaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme margarín.
Upečený korpus natrieme plnkou a polejeme čokol. polevou.
Prajem dobrú mlsanicu!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana Č. (JanaC) ID 8240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2011, 7:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia
4PL pr.cukor
8PL polohr.m.
4PL teplá voda
2čl pr.d.p.

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtka, vodu a cukor vymiešame do penista, pridáme múku s pr.d.p. a sneh s bielkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana P. (zuzkanka) ID 3512 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Obrátený jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká, kryštálový cukor, mletú škoricu, 6 vajec, olej, vodu, polohrubú múku, sladké salko, maslo alebo palmarín a čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

Mastný papier do hlbokého plechu vymastíme a vysypeme múkou.
Postrúhame približne 1,5kg jabĺk; pridáme kryštálový cukor podľa chuti (moc necukriť, salko je sladké) a mletú škoricu.
Premiešame a rozložíme po celom plechu na vymastený a vysypaný papier.

CESTO:
Vyšľaháme 6 žĺtkov s 250g práškového (môže byť aj kryštálového) cukru, pridáme 1dcl oleja,
1 a pol dcl vody, 250g polohrubej múky, pol prášku do pečiva a sneh z bielok.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Veronika O. (veronice) ID 5934 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.4.2012, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OBRÁTENÝ JABLČNÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov; 30 dkg práškového cukru; 20dkg výberovej polohrubej múky; 20 dkg HERY; 1 prášok do pečiva; 5 bielkov na sneh; kakao; sekané orechy; škoricový cukor. Papier na pečenie.

POSTUP PRÍPRAVY

HERU vymiešame s cukrom, postupne zašľahávame žĺtka, múku s práškom do pečiva, sneh a do polovice kakao.
Na plech rozložíme papier, nakrájame jablká na plátky, posypeme škoricovým cukrom a sekanými orechami a striedavo lyžicou kladieme kakaové a biele cesto. Mierne ho rozotrieme a dáme piecť. Po upečení koláč preklopíme cestom na dosku ( jablká sú teraz hore), necháme vychladnúť a papáme.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2006, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)



POTREBNÉ PRÍSADY

6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami.
Exotické, ale chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

DETSKÁ SVIEČKOVÁ



POTREBNÉ PRÍSADY

Kúsok kuracích pŕs, mrkvu, kúsok petržlenu, kúsok póru, ružičku karfiolu, lyžicu hrášku, lyžicu oleja, lyžicu bieleho jogurtu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opečieme prsia v celku, pridáme pór a ostatnú zeleninu pokrájanú na drobné kúsky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt a primiešame na drobno pokrájané mäsko. Podávame s cestovinou.
Alex sa ide utĺcť, tak prajeme dobrú chuť aj vašim drobcom.
Vhodné od 8 mesiaca do 100rokov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.10.2013, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

VÝBORNÉ TOFU



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky údeného tofu; veľká cibuľa; olej; dva stredné rajčinové pretlaky; kečup; cesnak; soľ; korenie; bylinky; sójová omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu, pridáme na jemno nadrhnutý tofu syr, pretlak a kečup. Prehrejeme, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, bylinky (tymián, bazalku, rozmarín), podľa chuti soľ, korenie.
Táto dobrota je ohromná teplá s cestovinou ale naše návštevy ju milujú na opečenej bagete alebo touste, hrianke s dobrým vínko.
Možno tip na silvestra.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2007, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

JORDÁNSKE KURA



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg zemiakov; 1 väčšie kura; 3 cibule; 13 cesnakov; 1/2 masla; soľ; balík škorice; 2dcl kečupu; voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Kura rozporcujeme, nasolíme, obalíme v škorici. Poukladáme na pekáč, na to uložíme na kolieska zemiaky, kolieska cibule, cesnak, podlejeme vodou a na vrch nakrájame maslo. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme asi 40 - 50 minút. Prilejeme kečup, premiešame a prehrejeme už odokryté 20 minút.
Je to úplne fantastické!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JAHODOVÝ DŽEM S MANDARINKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

3 - 4 mandarinky; 1 kg cukru; 700g jahôd (môžu byť aj mrazené); prípravok na želírovanie PEKTOGEL alebo niečo podobné. Množstvo podľa návodu na obale a podľa váhy ovocia spolu.

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté neošúpané mandarinky nakrájame na plátky, posypeme 500g cukru a necháme cez noc stáť. Jahody roztlačíme, privedieme do varu, pridáme mandarinky, prepasírujeme a postupujeme ďalej podľa návodu na obale PEKTOGELU. Horúce plníme do pohárov, zavrieme a na 10 minút otočíme hore dnom. Potom obrátime a usklaníme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50701-50710)<< predošlé 1,.,5066, 5067, 5068, 5069, 5070, 5071, 5072, 5073, 5074, 5075, 5076,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu