
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Veronika O. (veronice) ID 5934 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Obrátený jablkový koláč[ recept č. 638 zo dňa 29.11.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY jablká, kryštálový cukor, mletú škoricu, 6 vajec, olej, vodu, polohrubú múku, sladké salko, maslo alebo palmarín a čokoládu POSTUP PRÍPRAVY Mastný papier do hlbokého plechu vymastíme a vysypeme múkou. Postrúhame približne 1,5kg jabĺk; pridáme kryštálový cukor podľa chuti (moc necukriť, salko je sladké) a mletú škoricu. Premiešame a rozložíme po celom plechu na vymastený a vysypaný papier. CESTO: Vyšľaháme 6 žĺtkov s 250g práškového (môže byť aj kryštálového) cukru, pridáme 1dcl oleja, 1 a pol dcl vody, 250g polohrubej múky, pol prášku do pečiva a sneh z bielok. Cesto vylejeme na jablká. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť a vyklopíme pomocou druhého plechu na opačnú stranu – čiže jablká sa dostanú na vrch. Stiahneme papier a na jablká dáme plnku. PLNKA: Jedno Salko sladené varíme vo vode, tak ako je konzerva uzavretá, 2 hodiny, mierne (1 hodinu na jednej strane, potom prevrátime konzervu a 1 hodinu na druhej strane). Úplne vychladené ho vymiešame s celým maslom, alebo dáme pol na pol – čiže pol Palmarínu a pol masla (spolu 250g). Dobre vyšľaháme, natrieme na jablká a na vrch postrúhame čokoládu, alebo posypeme zrnkovou čokoládou. Múčnik je skvelý, ak ho ešte necháme poriadne vychladnúť v chladničke. |
![]() | Maria R. (mena) ID 11292, mimibazar.sk/mena (4.4.2012, 16:37) |
Ďakujem za recept ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Už som ho robila a je to fakt skvelý koláčik. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |