končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechová bábovka s čokoládou.POTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla,4 vajcia,200 g krupicového cukru,250 ml šľahačkovej smotany,300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva,100 g pomletých orechov,3 vrchovaté pol.lyžice strúhanej čokolády. POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo so žltkami a cukrom vymiešame do peny.Prišlaháme smotanu a vmiešame múku,orechy,čokoládu a prášok do pečiva.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.Cesto dáme do vymazanej formy a pomaly pečieme cca 1,5 hod pri 160 stupňov C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.6.2014, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Domáce klobásy /podľa receptu starého masiara/POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg čistého masa/bôčik a pliecko/,20dkg soli,12 dkg červená paprika sladká,2 dkg červená paprika pálivá,4 dkg mleté čierne korenie,2 dkg mletá rasca,4 dkg čerstvý cesnak,bravčové črevá, POSTUP PRÍPRAVY Maso nakrájame a pomelieme,pridáme soľ , všetky koreniny a cesnak. Všetko riadne premiešame/aby sa nám zmes lepšie miešala,pridáme asi 2 dcl vody.Necháme chvíľu odstáť a plníme do bravčových čriev.Je to mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.12.2014, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingové be be rezy/nepečené/PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 bal.svetlých a 2 bal.tmavých be-be keksov, 1 l mlieka, 3 sáčky čokoládového pudingu v prášku,5 pol.lyžíc kryštálového cukru,2 sáčky práškovej šľahačky, 2 kelímky kyslej smotany,2 sáčky vanilkového cukru,granko na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Dno hlbšieho plechu vyložíme svetlými sušienkami. Z mlieka pudingu a kyštal.cukru uvaríme hustý puding.Ešte horúci rozotrieme rovnomerne na sušienky.Na povrh pudingu poukladáme tmavé sušienky a necháme vychladnúť.Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom.Práškové šľahačky pripravíme podľa návodu a spojíme s vymiešanou kyslou smotanou.Tento krém rozotrieme na hnedé sušienky. Vrch posypeme grankom,alebo strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 22.1.2016, 13:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Filé na ukrajinský spôsob.POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg filé/pangasius/,5 cibúľ,olej,hladká múka,soľ,č.korenie,rasca,kečup. POSTUP PRÍPRAVY Filé osolíme ,okoreníme,obalíme v hladkej míke a z prudka opečieme z oboch strán na oleji.Takto opečené ryby poukladáme na pekáč vedľa seba. Na ryby navrstvíme nakrájanú cibuľu a toto všetko polejeme kečupom n/ja som dala pálivý/.Pečieme v rúre cca 1/2-3/4 hod. na 180 stupňov. VÝBORNÉ ZA TEPLA A STUDENÉ CHUTÍ AKO RYBY V KONZERVE NA PARADAJKÁCH.Kto má rád ryby,nech určite vyskúša je to výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2011, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
BORŠČ najlepší na svete.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi. POSTUP PRÍPRAVY Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 9.2.2015, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkové kocky.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto. 4 vajcia,20 g práš.cukru,200 g polohrubej múky, 100 ml mlieka,100 ml oleja,1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor.Krém: 1 l mlieka,3 bal. pudingu Zlatý klas, 6 PL cukru,750 ml kyslej pochuťkovej smotany,čučoriedkový džem, zavárané čučoriedky, 2 vrecúška želatiny. POSTUP PRÍPRAVY Žltky vymiešame s cukrom,pridáme olej,mlieko a postupne sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva,Cesto vylejeme na plech vystlaný mastným papierom.Vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 min. Z mlieka,cukru a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu.Keď vychladne vmiešame do nej kyslú smotanu a zmes dobre zmixujeme a nakoniec pridáme čučoriedkový džem.Podľa návodu si pripravíme želatínu.Ja som miesto vody pridala šťavu z čučoriedok. Vychladnuté cesto natrieme džemom a pripravenou plnkou.Čučoriedky necháme odkvapkať a nimi posypeme plnku.Nakoniec celý povrch polejeme želatínou .Dáme do chladničky poriadne sruhnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 7.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná cuketa.POTREBNÉ PRÍSADY 3-4 hrnčeky na kocka nakrájanej cukety 1 hrnček nadrobno nakrájanej cibule 1 hrnček nasekaná petržlenová vňat 1 hrnček polohrubá múka 3 celé vajcia 1/2 prášku do pečiva 1,5 dcl. oleja soľ, čier. korenie, pretlačený cesnak/podľa chuti ja dávam 1/2 hlavičky/ 200 g tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Všetko vymiečame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 6.7.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cuketové placky s kuracinkou.POTREBNÉ PRÍSADY cuketa, ,2-3 vajcia, hladká múka, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, soľ,korenie ml. čierne, drvená rasca, majoránka,kuracie prsia. POSTUP PRÍPRAVY Cuketu očistíme nastrúhame na hrubšom strúhadle,trochu vyžmýkame,pridáme 2-3 vajcia, 4 strúčiky cesnaku,cibuľu,soľ, ml.čierne korenie, drvenú rascu,majorán a zahustíme hladkou múkou.Pridáme surové kuracie prsia ,nakrájané na malé kúsky a všetko spolu premiešame.Pečieme na horúcom oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.5.2012, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
RizoletyPOTREBNÉ PRÍSADY Pripravíme si palacinky a to na slano.Plnka:500 g mletého masa,250 g tvrdého syra,cibuľa,ml.čierne korenie,soľ vegeta,drvená rasca,olej. Na trojobal : vajce ,hl.múka, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si palacinky . Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme pomleté maso,osolíme a okoreníme.Keď táto zmes vychladne, tak k nej nastrúhame tvrdý syr. Na každú palacinku natrieme plnku,zrolujeme,kraje zahneme, aby nám plnka nevypadla/ja som si pomohla špáradkami.Obalíme v trjobale a vyprážame.Je to fakt vynikajúce.Včera som to robila na oslavu a všetkým veľmi chutnalo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.1.2012, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krémeška rýchla, lacná a výýýýborná.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 cera, 35 dkg hladkej múky/špeciál/11 PL vody, štipka soli. Zamiesime,necháme odstáť cez noc v chladničke,rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a dáme upiecť.Asi 15 min. na 180 stupňov. Plnkla:1 l vody, 15 dkg kryštál.cukru, 3 zlaté klasy, 5 vajec/potrebujeme iba bielka/20 dkg kryšt.cukru, ktorý použijeme do bielkov. Z 1 l vody, 3 zlatých klasov a 15 dkg cukru uvaríme krém.Počas varenia pridáme 2 PL snehu , ktorý sme si vyšľahali z 5 bielkov.Ostatný sneh vmiešame do krému po odstavení. Natrieme jeden plát krémom a prikryjeme druhým plátom.Vrch pocukrujeme.Na krém môžme pridať šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.5.2010, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 55 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |