. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jarmila V. (Božolé) ID 30389
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.12.2007
Naposledy: 4.4.2023 12:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 61
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 61 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bôčikové závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

bôčik, horčica, kyslá kapusta, klobása, soľ, mleté č. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik nakrájame na pásy, hrubé asi 1cm, naklepeme, posolíme, potrieme horčicou, na každý pás dáme trochu kyslej kapusty, pridáme kúsok pikantnej klobásy a všetko zabalíme ako závitok. Poukladáme do pekáča a upečieme. Podávame s knedľou. Okolo mäsa na pekáči môžeme poukladať kapustu aby sme mali na prílohu. Má výbornú chuť, lebo sa prepečie so šťavou z mäsa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sciranková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

koreňová zelenina,soľ, vegeta, maslo, cibuľa, sciranka(mrvenička)

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dáme variť koreňovú zeleninu s pokrájanou cibuľou.Osolíme a uvaríme.Na masle popražíme sciranku do ružova, najlepšie čerstvo postrúhanú a vsypeme ju do polievky.Povaríme dochutíme vegetou a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.3.2008, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Kapustová pomazánka zasa inak



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrste kyslej kapusty, 3 vajcia uvarené natvrdo, 150g mäkkej salámy, 1 cibuľa, 1 pomazánkové maslo bez príchute, majolka podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu, vajce a salámu rozsekáme celkom nadrobno, cibuľu nakrájame nadrobno a všetko zmiešame s pomazánkovým maslom a majolkou tak aby sme dostali konzistenciu šalátu na chlebíčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

šunková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny si prispôsobíme podľa seba.Maslo, šunka, soľ, mčk, vegeta, vajcia,nastrúhaný tvrdý syr, smotana na varenie, petrž.vňať,lístkové cesto, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opražíme pokrájanú šunku, osolíme,okoreníme a povegetíme. Vajcia, syr a smotanu rozmiešame a pridáme k šunkovej mase. Posypeme vňaťou, zrolujeme a zavinieme do rozvaľkaného lístkového cesta. Potrieme vajcom a pečieme 25 minút pri 190-200°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Fifov chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

chlieb, cibuľa, soľ, vajcia, mäkký tavený syr, šunka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame na tenké plátky a posolíme ju, aby zmäkla.Plátky chleba potrieme syrom a položíme plátok salámy.Namočíme do rozšľahaných vajíčok a opečieme. Môžeme namočiť aj 2x.Opečieme najprv tú stranu, na ktorej je prilepená saláma. Na upečený chlieb položíme zmäknutú cibuľu a podávame. Môžeme pridať paradajku a papriku.Alebo posypeme strúhaným syrom a polejeme kečupom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

študentský biftek



POTREBNÉ PRÍSADY

chlieb, magi korenie, šunka, plátkový syr, volské oko z 1 vajca

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si hrianku, pokvapkáme ju magi korením, položíme naň plátok šunky a syra a volské oko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pikantná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky,pol kocky droždia,1 čl cukru, 400ml bieleho jogurtu, 2 zarovnané čl soli, 125g nadrobno nakrájanej salámy, klobásky alebo šunky, 60g nahrubo nasekaných orechov, trochu majoránky, 80g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu múky dáme do misky, rozdrobíme do nej droždie,premiešame ho s cukrom a 4 PL jogurtu,miešame, kým droždie úplne nerozmiešame.Posypeme troškou múky,prikryjeme a necháme kvások asi 15 minút kysnúť. Potom pridáme ostatnú múku, maslo roztopíme, vlažné pridáme k múke a pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne,pružné cesto.Necháme vykysnúť.Rúru predhrejeme na 180°C, vykysnuté cesto niekoľkokrát premiesime a dáme do vymastenej bábovkovej formy.Necháme ešte podkysnúť a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiakové omelety



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,maslo, vajcia, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky porežeme celkom nadrobno, popražíme ich na masle do ružova. Vajcia so soľou rozmiešame nalejeme na zemiaky a urobíme omeletu. Podávame so zel. šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Hámorská živánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Slanina, cibuľa, paprika, paradajky, mrkva, huby,čerstvá uhorka,sterilizovaná kukurica,olej, rezne z krkovičky, mletá č. paprika, cesnak, soľ, vegeta, horčica, pivo

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme osolíme a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali č. papriku. Dáme do misky , premiešame s narezanou cibuľou a necháme uležať.Na plátky narezanú a na hrebene rozrezanú slaninu opečieme na hlbokej (wok)panvici do ružova pridáme porezanú zeleninu, všetko trochu podusíme a navrch poukladáme naložené mäso.Pridáme cesnak a povrchu polejeme horčicou. Dochutíme vegetou, soľou a korením. Všetko zalejeme pivom a dusíme do mäkka. Podávame s hranolkami,ryžou alebo čiernym chlebom. Ja to občas robím v rímskom hrnci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fašiangové šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hrubej múky, 60g palmarinu, 60g cukru, 2 žltky, 1 droždie, 2 PL rumu, soľ, citr.kôra,mlieko podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto ako na buchty(môže byť aj trošku redšie), necháme vykysnúť.Potom rozvaľkáme na tenší plát. Na polovicu porozkladáme lekvár, preložíme druhou polovicou a popritláčame pomedzi lekvár.Povykrajujeme s pohárom alebo vykrajovátkom. Necháme prikryté podkysnúť a pečieme v horúcom oleji.Po upečení posypeme práš.cukrom. Ja ich robím prázdne a navrch dávam vyšľahanú penu z bielkov a džemu podľa chuti.Je to niekoľko rokov starý recept od mojej starkej, ktorá dakedy slúžila u pánov.Lucka prajem dobrú chuť a zdar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.2.2013, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 61 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu