končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 114 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZASNEŽENÁ BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY múka, cukor, vajcia, mlieko, olej, smotana, prášok do pečiva, čokoláda, zdobenie POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila kryštálového cukru, deci oleja, deci mlieka, pol balíčka prášku do pečiva, 3 vajcia, cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy, zakryjeme alobalom a pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch. Vychladnutú bábovku oblejeme polevou vyrobenou z 200 g čokolády na varenie, pol deci sladkej smotany a lyžice oleja. Ozdobíme bielymi cukrovými ozdobami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.2.2014, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZEMIAKOVO-HUBOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, mlieko, vajcia, vegeta, soľ, droždie, pažítka, cibuľa, šampiňóny, syr, maslo, olej POSTUP PRÍPRAVY 4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista. Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla. Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť poloriedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlokyske. Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TRDELNÍKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY múka, mlieko, maslo, vajce, orechy, cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica POSTUP PRÍPRAVY V pekárničke (program cesto na rezance, 15 minút) som vymiesil pol kila polohrubej múky, 10 deka kryštálového cukru, 3 žĺtka, 3 deci vlažného mlieka, 125 gramovú kocku mäkkého masla, pol kávovej lyžičky soli, balíček vanilkového cukru, lyžičku strúhanej citrónovej kôry, rozmrvil pol kocky droždia (musí sa mrviť, vtedy je čerstvé). Cesto som nechal hodinku vykysnúť v miske-rýchlokyske zabalenej do deky. Z bielkov, ktoré mi zostali som vidličkou vyšľahal poloriedku penu (nie sneh), pridal som 10 deka mletých orechov, 10 deka kryštálového cukru (môže byť aj kockový roztlčený na malé hrudky), lyžicu škorice, balíček vanilkového cukru. Cesto som rozdelil na 2 časti, rozvaľkal a roztiahol na omastený plech, potrel orechovo-cukrovou plnkou (treba ju trochu vidličkou pritlačiť aby sa dostala pod povrch cesta) a piekol vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10-15 min. Koláč po upečení môžme posypať práškovým cukrom. Tento koláč mali byť pôvodne trdelníky namotané na plechovke od piva obalenej v alobale. Cesto však z plechoviek pri pečení zliezlo, tak manželku napadlo, že druhú časť cesta použijeme na koláč. Výsledok stál za to… :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2015, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
LUCIFEROV POPOLPOTREBNÉ PRÍSADY sušené hríby, čili papričky, cesnak, cibuľa, mrkva, paradajky, pažítka, biele, červené a zelené korenie, kurkuma, rasca, zázvor, koriander, morská soľ POSTUP PRÍPRAVY Mlynčekom na korenie pomelieme 100 g sušených hríbov, 50 čili papričiek tabasco, 10 baraních rohov, lyžicu granulovaného sušeného cesnaku, 2 sušené cibule, 1 sušenú mrkvu, 2 sušené paradajky, sušenú pažítku, balíček 4-farebného korenia, lyžičku kurkumy, lyžicu rasce, lyžičku mletého zázvoru, lyžičku koriandra a lyžicu morskej soli. Táto ostrá korenina zvýrazňuje chuť pečeného mäsa, grilovaných jedál, gulášu a iných pokrmov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.10.2013, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PIZZA PAGÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, vegeta alebo soľ, vajcia, smotana, syr, Hera alebo maslo, olej, kečup, pizza korenie, posýpka POSTUP PRÍPRAVY Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery alebo pol kila masla, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia, všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky a na hodinu odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2-3 časti a každú rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 2-3 mm, ktorý potrieme olejom, kečupom, posypeme pizza korením a strúhaným údeným syrom. Zrolujeme po dĺžke a zľahka, aby sa cesto nestlačilo, krájame cik-cak roládové trojuholníčky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica), poukladáme na plech s papierom na pečenie, odložíme na pol hodinu do chladničky (studené pri pečení nespľasnú), po vychladnutí vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pizza pagáčikov. Jedinou ich nevýhodou je, že dlho nevydržia, pretože sa hneď zjedia. Dobrú chuť! Za inšpiráciu a rady ďakujem mojej mame, Anne Klbikovej zo Zlatých Moraviec. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2013, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÁ STUDENÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY kyslá smotana, jahody, piškóty, mlieko, Granko, puding Dr. Oetker 30%, puding Olé bez varenia, sirup POSTUP PRÍPRAVY Na dno tortovej formy som vysypal balíček piškót, pokropil ich vanilkovým a karamelovým sirupom, zalial uvareným hustým čokoládovým pudingom Dr.Oetker 30% osladený Grankom, na to som vysypal tri plechovky jahôd bez šťavy, po vychladnutí som na jahody napatlal krém z troch kyslých smotán a jedného čokoládového pudingu Olé bez varenia, posypal Grankom, zakryl alobalom a odložil na deň do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.11.2013, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
NITRIANSKA VAJÍČKOVÁ CHILLI NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY vajcia, maslo, syr, saláma Nitran, chilli papričky, vegeta, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhame 8 natvrdo uvarených vajec, pridáme 20 deka nadrobulinko nakrájaného alebo nastrúhaného Nitranu, 20 deka nastrúhaného syra, 250 g zmäknutého masla, dochutíme vegetou, nasekanou sušenou pažítkou a chilli papričkami. Všetko poriadne rozmiešame, naplníme do kelímkov a uložíme do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.9.2013, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
SLIVKOVÁ BB NUTELLAPOTREBNÉ PRÍSADY slivky, BB puding, cukor POSTUP PRÍPRAVY 3 kilá očistených, odkôstkovaných sliviek varíme v hrnci pol hodinu, rozmixujeme ponorným mixérom na kašu, pridáme pol kila cukru a keď sa rozpustí, pridáme krabicu BB pudingu. Za neustáleho miešania varíme až do zhustnutia a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. Z uvedenej dávky vyjde 6 trojdecových pohárov. Tip: namiesto pol kila cukru je možné použiť krabicu Granka, nátierka bude čokoládovejšia. Za tip ďakujem Martinke z dobruchut.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.9.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SLIVKOVÉ OČIPOTREBNÉ PRÍSADY múka, droždie, vajcia, mlieko, vanilkový cukor, olej, soľ, mak, slivky, tvaroh POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2,5 deci oleja, 2 vanilkových cukrov, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného), pridáme lyžicu nemletého maku. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť. Cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 6-7 cm vysoké 0,5 cm, do stredu vydlabeme jamku a vložíme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom, na to položíme prekrojenú slivku obalenú vo vanilkovom cukre, kraje koláčikov potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte štvrť hodinku dokysnúť. Pečieme v rúre 10-15 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 36 slivkových očí. Za inšpiráciu ďakujem rennatte z www.DobruChut.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.9.2013, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
OHNIVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg červenej papriky, 2 kg fialovej cibule, 2 kg rajčín, 2 hlavičky cesnaku, 1 dl octu, 2 dl oleja, 15 ks čili papričiek, 100 g cukru, 2 lyžice vegety, 1 preosiate Zelko, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Očistenú zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nasekané čili papričky, 100 g cukru, deci octu, 2 deci oleja, 2 lyžice Vegety, preosiate Zelko bez horčicových semienok, dáme do 5 litrového hrnca a varíme, varíme, varíme… Až kým sa neodparí voda a zelenina nezhustne. Môže to trvať až 3 hodiny, ale výsledok stojí za to. Na konci pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. Z uvedenej dávky vyjde osem 370 ml pohárov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2013, 7:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 114 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |