končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 41-43) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
MLETÉ MÄSO |
Gule v paradajkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg chudého bravčového mäsa /zo stehna/, 1 sáčok ryže /125g/, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, mletá rasca, cukor, 3 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 2 paradajkové pretlaky /280g/ POSTUP PRÍPRAVY Ryžu povaríme 10 min., nie úplne do mäkka, necháme vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť. Uvaríme paradajkovú omáčku: na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti - u nás robíme skôr slanú omáčku. Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko. Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule. Mňam-mňam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.1.2010, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová brokolicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvá alebo mrazená brokolica 400-500g, sladká smotana 1 téglik, široké rezance, soľ, bylinková soľ, 1,5l vody POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozdelíme na ružičky a umyjeme, ak je mrazená rovno vložíme do vody, osolíme a povaríme 15 minút. Potom odstavíme zo sporáka, rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Znovu dáme na sporák, vložíme rezance - množstvo podľa chuti a uvaríme, vlejeme smotanu, necháme prevrieť, odstavíme a dochutíme bylinkovou soľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.8.2007, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Ovocná ryžaPOTREBNÉ PRÍSADY ryža vo varných sáčkoch /2-3/, 2 banány, hrozienka, marhuľový alebo broskyňový kompót, rastlinné maslo POSTUP PRÍPRAVY Ryžu uvaríme, vysypeme do väčsej sklenenej nádoby, do horúceho pridáme 1-2 lyžičky masla, banány nakrájané na 1/4 kolieska a ovocie z kompótu pokrájané na malé kúsky. Kto má rád, môže si pridať aj hrozienka. Všetko zamiešame a ihneď podávame. Najlepšie je to čerstvé, po odstátí sa ryža polepí na hrudky. Je to rýchle, výživné, zdravé jedlo pre celú rodinu na ľahký obed alebo večeru, vhodné aj pre bezlepkovú diétu a ak použijete vhodné maslo bez prídavku srvátky, aj pre bezmliečnu. Na malé oslavy sa do ryže vmieša uvarený puding z 1/2 litra mlieka a ovocie, naporcujete do malých misiek a prizdobíte šľahačkou. Našim deťom chutí aj zeleninová verzia, namiesto ovocia sa dá uvarená mrazená zelenina /dá sa uvariť aj v mikrovlnke v sklenenej nádobe s troškou vody za 5-8 minút podľa druhu zeleniny/. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 41-43) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |