. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>

TORTY

narodeninová 70-tka



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorovy korpus http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191

POSTUP PRÍPRAVY

mramorový korpus: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191\\r\\n\\r\\nplnka: parížsky krém\\r\\n\\r\\nmarcipán:http://www.mamincinyrecepty.cz/modelovaci-a-potahovaci-hmoty/marcipan-ze-salka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa L. (sonlu) ID 93316 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2014, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ČOKOLÁDOVO-PEPERMINTOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, soľ, cukor, kakao, puding, mlieko, maslo, čokoláda, rastlinný tuk Cera, pepermintová aróma, farbivo, sušené mlieko, džem

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme tmavý korpus: 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus. Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy. Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém. Z 1 Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2014, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

narodeninová



POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.1.2014, 2:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Domáca krtková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

320 g Hladká múka 20 g Kypriaci prášok 180 g Surové vajce 200 g Cukor 3 PL Kakao 200 ml Mlieko s 2 % tuku 200 ml Olivový olej 250 ml Mlieko s 2 % tuku 40 g Zlatý klas 250 ml Smotana kyslá pochúťková 14 % 250 ml Smotana na šľahanie 20 g Vanilkový cukor 250 g Tvaroh nízkotučný Rajo 150 g Banán 100 g Čokoláda mliečna

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa na tejto stránke: http://www.ochutnaj.sk/recepty/domaca-krtkova-torta-146

1:Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne zašľahávame olej. Postupne pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom, kakaový prášok a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
2:Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť pri 180°C 25-30 minút. Keď cesto vychladlo, lyžičkou vydlabeme stred a cesto odložíme.
3:Krém: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme smotanu, vychladnutý puding, čokoládu.
4:Na záver zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Na cesto natrieme trochu krému, poukladáme naň banány, ktoré sme priečne rozrezali a celé to zakryjeme zvyšným krémom.
5:Na krém dáme vydlabané cesto, ktoré v rukách rozdrvíme. Tortu necháme zachladiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Julie M. (Julynecka) ID 291173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 6 PL pr.cukru, 6 PL hl.múky. PARÍŽSKY KRÉM: 300g 74% čokolády, 500ml 33% šľahačky. VIŠŇOVÁ PLNKA: 1 pohár zavárané višne, 1dcl amareto,1 vaniliový cukor,1PL zlatý klas. MANDLOVÝ KRÉM: 2 mandlový puding, 900ml mlieka, 0,5dl amareto, 5PL mleté mandle, 1 hera, 1 vaníliový cukor,+ marcipán Dr.Oetker, višňový džem

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS: bielka vyšľaháme s cukrom do peny a múku nakoniec jemne vmiešame. Torta má mandlový krém, preto som do korpusu primiešala pár lyžíc nasekaných mandlí (koľko lyžíc mandlí dáme o toľko menej pridávame múky). Pozn.: robila som dvojitú dávku na formu (26 cm).
PARÍŽSKY KRÉM: šľahačku dáme zohriať (NIE VARIŤ!) a rozpustíme v nej čokoládu, miešame. Krém krásne zhustne. Necháme ho vychladnúť, najlepšie nechať odstáť v chladničke do ďalšieho dňa. Neskôr sa môže našľahať, ale ten môj bol taký hustý, že nebolo ani treba :)
VIŠŇOVÁ PLNKA:1,5dcl šťavy z višnového kompótu aj s višňami necháme variť na slabom stupni (použila som kompót z Lidla, cca 780ml).Pridáme amareto a vaniliový cukor a necháme variť, pokiaľ sa alkohol nevyparí. Nakoniec pridáme zlatý klas. Mala by postačiť 1PL, ale závisí od množstva použitej šťavy z kompótu. Necháme vyhladnúť
MANDLOVÝ KRÉM: najskôr mierne opražíme namleté mandle. Do pudingu pridáme vaniliový cukor (dala som len 1 balenie, aby nebol príliš sladký). Vmiešame pripravené mandle a ak je puding dosť hustý, môžme dať amareto. Ja som pridala aj bielu čokoládu, ktorú som vmiešala do pudingu ešte počas toho ako bol teplý, ale asi to dobrý nápad nebol :( Nakoniec našľaháme spolu s herou a práškovým cukrom
- keď máme všetko pripravené, prvý korpus natrieme višňovým džemom, naň rozotrieme parížsky krém. Na parížsky krém rozotrieme višňovú plnku a priložíme druhým korpusom. Tento korpus pokvapkáme amaretom, aby bol vlhký a natrieme v hrubej vrstve mandlový krém. Priložíme tretí korpus, zľahka v tenkej vrstve ho natrieme mandlovým krémom, ktorý zostal aj na vrch a aj po okrajoch. Nakoniec potiahneme rozvaľkaným marcipánom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Miriama M. (Freya13) ID 174942 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Rezy z torty s čokoládovou penou a banánmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík bebe kekse kakaové 150 g tmavá čokoláda 200 g kyslá smotana 250 m lsmotana na šľahanie 30 % 1 ks stužovač želatiny (za studena) 100 ml voda 4 ks banány podľa sladkosti čokolády cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do formy poukladáme bebe keksy...(ja som použila formu s priemerom 20). Poukladáme banány, ktoré si zrežeme pozdlž na polovicu. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a odložíme do chladu. V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom(podľa čokolády). Nad parou si pomaly rozpúsime čokoládu. V ďalšej miske(veľkej) si pripravíme želatinový stuťovač čiže- v 100 ml vody si zmiešame stužovač a ručným šľahačom po častiach do neho zašľaháme teplú čokoládu. Potom k tejto zmesi zašľaháme kyslú smotanu. Nakoniec do hmoty zašľaháme šľahačku. Plnku vylejeme na banány...A dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladu alebo na noc :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Danka J. (danka46) ID 86346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Maková torta s mandľovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 šálka kryštálového cukru (200 ml), 3 žĺtky, 5 bielkov, 3 lyžice studenej vody, 1 šálka nemletého maku, 1 šálka polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva KRÉM: 1 balíček Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 250g masla, 2 žĺtky, 1 balíček vanilínového cukru, 100g práškového cukru, rum POSÝPKA: 300g olúpaných posekaných mandlí, 50g masla, pol šálky kryštálového cukru (100ml)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: žĺtky s polovicou cukru vymiešame dopenista, ku koncu pridáme 3 lyžičky vody. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme tuhý sneh. Mak zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Opatrne pridáme žĺtky so snehom a múku s makom. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a upečieme. cca 30-40 minút na 180 C.

Krém: V 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšok mlieka dáme variť. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a 2 žĺtkami. Pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
Upečený vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 časti. Každý plát poriadne pokvapkáme rumom a natrieme krémom.

Posýpka: Olúpané posekané mandle jemne opražíme na 50g masla. Pridáme 100ml (pol šálky) kryštálového cukru a miešame, až sa cukor skaramelizuje a vzniknú malé hrudky. Vrch torty posypeme skaramelizovanými mandlami a dáme vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Tatiana Č. (dapefi) ID 2495 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.10.2013, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Biela čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 20.10.2015, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. /cca 220g/ sušienok /esíčka, derby.../°°°100g masla°°°250g zmrazeného gaštanového pyré°°°500ml smotany na šľahanie - 33%°°°2 vanilínové cukre°°°1 PL kakaa°°°marhuľový džem Na ozdobenie: biela čokoláda /tá je tam asi - pre mňa - najdôležitejšia/ :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto bolo pre mňa ako nebíčko v papulke. Úžasne sladká, gaštanové pyré s bielou čokoládou, lahodné spojenie chutí.
Zdroj: časopis 1/2013 zákusky, torty, koláče

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 3 g kakaa, 75 g polohrubej múky, 1 lyžička Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Čokoládová plnka: 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 250 g masla, lyžica práškového cukru, 0,2 dcl rum ********** Na potretie vnútri: černicový lekvár ********** Na vrch: 100 g čokoláda na varenie, 40 g Cera, trochu masla zmiešaného s cukrom na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Okrúhly hrniec s priemerom 18 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.9.2013, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu