. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Veľmi starý recept na linecké cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

1 smetol, 50 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor a ná spájanie sa používal slivkový lekvár.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prídady sa spoja do cesta, vyvaľká sa na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, musia byť trochu hrubšie ako klasické, dajú sa na vymastený plech a upečené sa spájajú slivkovým lekvárom. Nakoniec sa posypali práškovým cukrom premiešaným s vanilkovým cukrom. Musia aspoň 3 dni odstáť. Chutili výborne, pamätám si ako dieťa, teraz som našla recept, tak ich musím aj ja tieto Vianoce skúsiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov)

Monika K. (julina) ID 9133 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 6.12.2019, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Likerove jazycky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cokolady na varenie* 3 zltky* 6 PL cokoladoveho likeru* 450g hladkej muky* 150g mletych orechov* 90g praskoveho cukru * 300g hery PLNKA: 300g cokolady na varenie* 90g masla* 3PL medu* 3 PL cokoladoveho likeru * cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kupeli rozpustime cokoladu, ktoru nechame mierne vychladnut. Pridame k nej zltok, liker, muku, orechy, cukor a margarin. Vypracujeme cesto, ktore nechame aspon hodinu odpocivat v chlade - ale nie v chladnicke! Potom ho rozvalkame na hrubku asi 3mm, vykrajujeme jazycky/piskotky a ukladame na plech s papierom. Upecieme do hneda.\r\nPLNKA: Cokoladu rozpustime nad parou vo vodnom kupeli, nechame takmer vychladnut, potom pridame maslo, med a liker - vyslahame do peny. Plnkou spajame vzdy dva a dva jazycky/piskotky a namacame v cokoladovej poleve. Dozdobime podla fantazie... \r\nTieto kolaciky boli u nas TOP 1!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (77) posledné: 17.12.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie FÚKANÉ ROŽKY...



POTREBNÉ PRÍSADY

receptík mám od Primilky a sú fakt najlepšie, aké som kedy robila a vždy sa vydaria na jednotku... 250g hladkej múky, 500g práškového cukru, 250g PALMARÍNU, 250g mletých orechov alebo kokosovej múčky, 1 KL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme posekaný zmäknutý PALMARÍN a zamiesime cesto. Do suchých /nevymazaných/ formičiek na rožky si kúsok cesta natlačíme /stačí, keď bude zarovno alebo aj trochu menej/, ale musí byť riadne natlačené...pečieme na 170 °C dozlata, asi 10 - 15 minút.





Necháme vychladnúť a potom vyklopíme. Konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 17.12.2019, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky - hneď mäkké



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky * 3 vajcia * 125g masla *125g medu * 190g práškového cukru * 1 kávová lyžičky mletej škorice * 4 roztlčené klinčeky (poprípade aj viac, ak máte radi medovníčky voňajšie...) * 1 zarovnaná lyžičky sódy bikarbóny * 2-3 polievkové lyžice kakaa (nemusí byť) * 1 rozšľahané vajíčko na potretie * olej+ hrubá múka na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Dlho som hľadala recept na medovníčky, ktoré by sa dali hneď po upečení jesť a zároveň, aby pri sa pri pečení nerozliali, ale držali tvar. Tento recept spĺňa obidve kritéria a navyše sú medovníčky aj prudko jedlé, takže ich robievam už každé vianoce a zatiaľ ma nesklamali:) Môžte si vybrať z dvoch postupov - jednoduchého krátkeho alebo podrobnejšieho obrázkového, kde som napísala aj moje skúsenosti s pečením medovníčkov.... Tu je postup v skratke: *Cukor a maslo pokrájané na malé kúsky vymiešame, postupne pridávame vajcia. Nakoniec pridáme trochu zohriaty med. K tejto mase postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s koreninami, sódou bikarbónou a kakaom. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chlade (ak sa dá, aj dlhšie). Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme medovníčky. Tieto potom ukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 10 min. Po upečení ich zdobíme cukrovou polevou alebo čokoládou.*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (62) posledné: 20.12.2013, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Chriapky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kopčeky* 24dkg mletych orechov, 24dkg praskoveho cukru, 6 dkg struhanky, 2 vajcia, Krém* 1 vajce+1žľtko, 15dkg praskoveho cukru, 1 PL kakaa-vyslahat nad parou, 25dkg masla, vanilkovy cukor* tortove oplatky

POSTUP PRÍPRAVY

nižšie......recept mame doma od nasej omamy....robievala vyborne zakusky a kolaciky,no a chriapky na Vianoce nesmeli chýbať. Jedna rada: kopceky si mozte pripravit aj skor a plnit inokedy, ak sa vam aj zdaju tvrdsie (to sa stava, ked mate plynovu ruru), po naplneni kremom zvacsa zmaknu.
....(ano,ano v telke ich robila Andy T.- moja sesternica, takže pôvodný prameň je ten istý)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) posledné: 15.12.2014, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Gaštanové srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky (ja som dala 100g sójovej a 300g celozrnnej), 140g práškového cukru, 2 vajcia, 200g tuku (maslo alebo margarín), 250g gaštanového pyré, na dokončenie - práškový cukor + vanilkový cukor alebo čokoládová poleva + rôzne ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a dnes som sa dostala k jeho vyskúšaniu, nebanujem, sú úžasné a veľmi jednoduché na prípravu.

Tu je postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (107) posledné: 16.12.2014, 7:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Salkové šuhajdy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g varovej čokolády, 200 g Cery, 1 salko, 125 g masla, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr varíme salko 2 hodiny v uzavretej konzerve v hrnci s vodou. Salko počas varenia skaramelizuje. Necháme ho vychladnúť a po vychladnutí doň vmiešame 125 g masla. Varovú čokoládu roztopíme s cerou. Rozložíme si papierové košíčky do košíčkov dáme lyžičkou čokoládu asi do 2/3 a potom do stredu kvapneme jednu kávovú lyžičku plnky. My sme mali plnku moc hustú preto sme ju najprv nastriekali do košíčkov a potom zaliali čokoládou. Keby náhodou sa to stane aj vám je to inak veľmi chutné hlavne keď je to také studené z ladničky alebo z balkóna chutí to ako ľadové čokoládky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

Lenka D. (dakota14) ID 14662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 16.12.2012, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***MOJE MEDVEDIE LABKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

tieto labky robievame v našej rodine roky rokúce, patria medzi prvé vianočné cukrovinky, ktoré sa u nás pečú.... Sú veľmi jednoduché na suroviny aj prípravu a, preto ich zvládnu aj tie, čo sa pečeniu vyhýbajú:).. Labkami urobíte radosť predovšetkým deťom, no i sebe... vôňa sa pri pečení šíri po celom dome.... Suroviny: 10dg masla alebo margarínu(ja dávam heru alebo palmarin), 10dg práškového cukru, 12 dg zomletých orechov, 15dg hladkej múky( ja som dala tentokrát špeciál), 1 vajce, práškový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a plníme do formičiek,ktoré nevymasťujeme a nevysýpyme múkou!!! ak sa vám cesto lepí na ruky, spracujeme ho jemným pridaním hl. múky... urobíme krásne cestíčko a plníme do formičiek zarovna... pečieme pri 180 stupňoch kým nechytia krémovo-hnedý nádych... ešte teplé vyklápame z formičiek... Ja ich vždy trepem o plech a pekne z nich labky vyskočia... potom vychladnuté obaľujeme v pr. cukre..z tejto dávky mi vyšlo 35kúskov... Dobrú chuť.... a veselé Vianoce:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 7.12.2020, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

"snehové gule" zo snehu na medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Práškový považský cukor Bielko Olej Niť, ihla, miny balóny

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte!
Pomaly ale isto k nám prichádzajú Vianoce a ja som si pripravila výzdobu ktorá určite zaujme každého
Prikladám fotopostup, aby ste si aj vy mohli niečo také (ak sa vám to páči ) urobiť

1) Preosejeme si práškový cukor (považský), pridáme bielko a ručne vyšlaháme.
2) Nafúkame malé balóniky (dajú sa kúpiť v tescu alebo aj v euro obchode), a na každý priviažeme nitku.
3) Balóny natrieme olejom (nie moc, len tak rukamy)
4) Sneh si dáme do sáčka na striekanie (ja používam tie na pečenie mäsa-sú pevné a koniec je pekne zvarený)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 80 návštěvníkov)

Lubica N. (madarka.L) ID 52842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (74) posledné: 29.11.2014, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

"STRATENÉ" medovníčky do škôlky (MEDOVNÍKY MÄKKÉ OD ZAČIATKU) ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:160 g medu, 160 g kryštálový cukor, 120 g maslo (ja dávam Heru), 500 g hladkej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny,1 lyžička mletej škorice ,2 celé vajcia Bielková poleva: 1 bielok 150-200 gr práškového cukru, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

... vopred si dovolím upozorniť, že recept nie je môj ;-), ale vzhľadom na to, že ho mnohé maminy teraz pred Vianocami pracne zháňajú, a nie a nie sa objaviť, keďže bol z neznámych príčin odstránený :-(, rozhodla som sa pomôcť aspoň sprostredkovaním textu, ktorý sa mi podarilo "vystopovať" z pôvodného receptu cez vyrovnávaciu pamäť na webe, čo je verejne dostupné médium, snáď sa tým teda nikoho nedotkneme, ale naopak, pomôžeme tým, ktorí tento recept márne zháňajú ;-), tak teda "voilà" ;-):

160 g medu + 160 g kryštálový cukor + 120 g maslo nechám zovrieť v kastróle.

Do 500 g hladkej múky rozmiešam jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypem do kastróla s medom a spol. a zamiešame.

Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov)

Mgr. Zuzka K. (Zzuzzu) ID 237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 15.12.2018, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu