končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Výborná krémová baklažánová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova porova polievka so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/kremova-porova-polievka-so-zemiakmi.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 cibula 3-4 pory (biela a jasno zelena cast dokopy 500g) 3 PL panenskeho olivoveho oleja 25g masla 2 zemiaky(500g) sol cierne korenie olivovy olej Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2015, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Toskanska fazulova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/toskanska-fazulova-polievka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja 1 cervena cibula,nakrajana na drobno 1 strucik cesnaku,nasekani na drobno 1 mrkva,nakrajana na drobno 2 zelerove stonky,nakrajane na drobno 400g konzerva krajanych rajcin 1PL rajcinoveho pretlaku 600ml zeleninoveho vyvaru Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.1.2015, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z avokádaPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie pre 4 osoby: - 3 olúpané a vykôstkované avokáda - 30 ml šťavy z limetky - 2 g (2 ml) strúhaného muškátového orecha - 5 ml ostré chilli omáčky - Soľ a korenie - 60 g (60 ml) jogurtu - 8 plátkov limetky - 200 ml slepačieho vývaru POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Zmiešajte dužinu avokáda, šťavu z limetky, muškátový oriešok, soľ a korenie a ostrú chilli omáčku v Super šéfovi s čepeľami. 2. Postupne pridávajte polovicu slepačieho vývaru a pyré, kým nie je pokrm hladký. 3. Vmiešajte zvyšok slepačieho vývaru a nechajte na 2 hodiny chladiť v chladničke. 4. Servírujte v samostatných nádobkách, ozdobte lyžicou jogurtu a 1 plátkom limetky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná zdravá polievočka z ružovej šošovice za 15 minútPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme Olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, ružová šosovica 250 g, 2 klinčeky, mletá paprika, kurkumu, bujón 2,5 kocky, 1,5 litra prevarenej vody POSTUP PRÍPRAVY Tak tento receptík som našla na internete a trošku som ho pozmenila a vznikla veľmi chutná šosovicová polievočka za 15 minút takže poďme nato.\r\nPokrájame si nadrobno cibuľku, cesnak som prepasirovala a rýchlo som osmažila na olivovom oleji, pridala som korenie kurkuma 1 čl, mletú papriku 1 čl a horúcu vodu, cca 1,5 litra a 2,5 kocky bio bujonu,vložila som na drobno pokrájané zemiačiiky a ružovú šosovicu 250g ale stačilo by aj trošku menej tak 220g, pridala som 2 klinčeky, po 15 minútach som odstavila z plynu a ešte som to chvíľku nechala aby došli zemiačiiky a boli tiež mäkké a chiutná polievočka bola na svete, výhoda je že chutí ako pravá šošovicová ale je ľahšia a nenadúva z nej prajem teda dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Andrea F. (andre) ID 1528 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.2.2016, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná krémová mrkvová polievočka troch chutíPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, tymian, kari korenie, 50 g masla, 1 dl plnotučného mlieka alebo smotany (na varenie alebo na šľahanie, podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Chutná a zdravá polievočka ... pri postupe som sa inšpirovala receptom Marcela Ihnačáka na krémovú cuketovú polievku ... je výborná .... na masle 10 minút restujeme na kolieska pokrájanú mrkvu, po 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, a pomarančovú šťavu, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením ... varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká. Keď je mrkva mäkká rozmixujeme, prepasírujeme (kto nechce, nemusí - my máme radi úplne hladný krém) ... pridáme mlieko (smotanu), dochutíme kari korením, v prípade potreby aj soľou či korením, prevaríme ... ozdobíme podľa fantázie ... ja som dnes použila nadrobno pokrájanú kápiu a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicovo - špenátová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, zemiaky, mladý baby špenát, smotana na šľahanie, zeleninový bujón Alnatura, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava. Krutóny: žemla, olivový olej, sušený cesnak, bylinky ... POSTUP PRÍPRAVY Vo vode uvarím zemiaky s brokolicou , pridám soľ, bujón, cesnak. Uvarím do zmäknutia. Potom pridám lístky špenátu, smotanu a rozmixujem do krémova. Nakoniec dochutím citrónovou šťavou. Krutóny: žemlu nakrájam na malé kocky, vysypem na plech , polejem olivovým olejom, morskou solou, sušeným cesnakom, bylinkami ... (podľa chuti) a dám zapiecť do chrumkava. Pred podávaním som opražila na suchej panvici Prosciutto. Nám veľmi chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Emília F. (Milka80) ID 111459 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2015, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Žihľavová krémová polievka - bez lepku a laktozyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept pre 3litre : 50Ks zihlavy (cele rastliny bez korena ak je mlada) starsia zihlava tu treba preriedit 2Ks vacsich zemiakov 3L vody\r\n3Ks hlavky cesnaku Muškatový oriešok Korenie Soľ Solamil na dohustenie POSTUP PRÍPRAVY Vodu dame varit. Zemiaky ocistime a nakrajame. Pridame ked sa voda zacne varit. Asi po 10minutach pridame ocistenu zihlavu (lepsie sa mixuje ked je rozdelena na mensie casti) asi 5minut varime. Vypne z ohna a mozme mixovat. Pridame solamil a dame zavarit. Ked vypneme z ohna po 5minutach pridame prelisovany cesnak. Dochutime solou, ciernym korenim a muskatovym orieskom. Mozme podavat s krutonmi. Dobru chut zelam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Michaela N. (Mikaela32) ID 95455 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rajcinova polievka s orzomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/rajcinova-polievka-s-orzom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1PL olivovy olej 1 mensia cervena cibula,najemno nakrajana 2 struciky cesnaku,najemno nakrajane 2CL susenej maty 400g konzerva nakrajanych rajcin 750ml zeleninoveho vyvaru 100g orza Postup:V hrnci si rozohrejeme olej.Pridame cibulu,cesnak,matu,stipku soli a cierneho korenia. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2014, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >> |