končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Fazuľovo-krúpová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kysla srbska corbaPOTREBNÉ PRÍSADY masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/ POSTUP PRÍPRAVY Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna. Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Silný bažantí vývar s pečeňovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 celý bažant - cibuľa - cesnak - koreňová zelenina (mrkva,petržlen,zeler) - kaleráb, pór - soľ, korenie pečeňové knedličky - pečienka (napr. kuracia) - soľ,korenie - cesnak, petržlenová vňaťka - vajíčko - strúhanka (podľa seba, tak na zahustenie) POSTUP PRÍPRAVY Bažanta umyjeme (žltý tuk ktorý je na ňom nedávam dole ten tam robí tu pravú bažantiu chuť keď sa vyvarí) dáme variť do vriacej vody (viem že sa odporúča do studenej, ale mne sa lepšie osvedčilo do vriacej), pridáme soľ, celé korenie (podľa chuti môžete pridať aj 1-2 guličky nového korenia), cesnak, cibuľu, pór,\r\nnecháme variť min 1,5 hodiny. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a necháme znova variť min 1- 1,5 hodiny.\r\n\r\nMedzitým si pripravíme pečeňové knedličky. všetky potrebné ingrediencie zmiešame, a zavaríme rovno do polievky.ja si odoberiem do menšieho hrnca toľko koľko zjeme a do toho ich zavarím. do polievky ich zaváram cez takú klasickú "haluškáreň" s nie moc veľkými dierkami, alebo tvarujeme guličky. ja ich mám rada také maličké ale kto má ako rád podľa chutí. pred servírovaním môžme polievku posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. DOBRÚ CHUŤ :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná krémová baklažánová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova porova polievka so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/kremova-porova-polievka-so-zemiakmi.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 cibula 3-4 pory (biela a jasno zelena cast dokopy 500g) 3 PL panenskeho olivoveho oleja 25g masla 2 zemiaky(500g) sol cierne korenie olivovy olej Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2015, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Toskanska fazulova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/toskanska-fazulova-polievka.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja 1 cervena cibula,nakrajana na drobno 1 strucik cesnaku,nasekani na drobno 1 mrkva,nakrajana na drobno 2 zelerove stonky,nakrajane na drobno 400g konzerva krajanych rajcin 1PL rajcinoveho pretlaku 600ml zeleninoveho vyvaru Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.1.2015, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z avokádaPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie pre 4 osoby: - 3 olúpané a vykôstkované avokáda - 30 ml šťavy z limetky - 2 g (2 ml) strúhaného muškátového orecha - 5 ml ostré chilli omáčky - Soľ a korenie - 60 g (60 ml) jogurtu - 8 plátkov limetky - 200 ml slepačieho vývaru POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Zmiešajte dužinu avokáda, šťavu z limetky, muškátový oriešok, soľ a korenie a ostrú chilli omáčku v Super šéfovi s čepeľami. 2. Postupne pridávajte polovicu slepačieho vývaru a pyré, kým nie je pokrm hladký. 3. Vmiešajte zvyšok slepačieho vývaru a nechajte na 2 hodiny chladiť v chladničke. 4. Servírujte v samostatných nádobkách, ozdobte lyžicou jogurtu a 1 plátkom limetky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná zdravá polievočka z ružovej šošovice za 15 minútPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme Olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, ružová šosovica 250 g, 2 klinčeky, mletá paprika, kurkumu, bujón 2,5 kocky, 1,5 litra prevarenej vody POSTUP PRÍPRAVY Tak tento receptík som našla na internete a trošku som ho pozmenila a vznikla veľmi chutná šosovicová polievočka za 15 minút takže poďme nato.\r\nPokrájame si nadrobno cibuľku, cesnak som prepasirovala a rýchlo som osmažila na olivovom oleji, pridala som korenie kurkuma 1 čl, mletú papriku 1 čl a horúcu vodu, cca 1,5 litra a 2,5 kocky bio bujonu,vložila som na drobno pokrájané zemiačiiky a ružovú šosovicu 250g ale stačilo by aj trošku menej tak 220g, pridala som 2 klinčeky, po 15 minútach som odstavila z plynu a ešte som to chvíľku nechala aby došli zemiačiiky a boli tiež mäkké a chiutná polievočka bola na svete, výhoda je že chutí ako pravá šošovicová ale je ľahšia a nenadúva z nej prajem teda dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Andrea F. (andre) ID 1528 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.2.2016, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná krémová mrkvová polievočka troch chutíPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, tymian, kari korenie, 50 g masla, 1 dl plnotučného mlieka alebo smotany (na varenie alebo na šľahanie, podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Chutná a zdravá polievočka ... pri postupe som sa inšpirovala receptom Marcela Ihnačáka na krémovú cuketovú polievku ... je výborná .... na masle 10 minút restujeme na kolieska pokrájanú mrkvu, po 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, a pomarančovú šťavu, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením ... varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká. Keď je mrkva mäkká rozmixujeme, prepasírujeme (kto nechce, nemusí - my máme radi úplne hladný krém) ... pridáme mlieko (smotanu), dochutíme kari korením, v prípade potreby aj soľou či korením, prevaríme ... ozdobíme podľa fantázie ... ja som dnes použila nadrobno pokrájanú kápiu a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicovo - špenátová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, zemiaky, mladý baby špenát, smotana na šľahanie, zeleninový bujón Alnatura, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava. Krutóny: žemla, olivový olej, sušený cesnak, bylinky ... POSTUP PRÍPRAVY Vo vode uvarím zemiaky s brokolicou , pridám soľ, bujón, cesnak. Uvarím do zmäknutia. Potom pridám lístky špenátu, smotanu a rozmixujem do krémova. Nakoniec dochutím citrónovou šťavou. Krutóny: žemlu nakrájam na malé kocky, vysypem na plech , polejem olivovým olejom, morskou solou, sušeným cesnakom, bylinkami ... (podľa chuti) a dám zapiecť do chrumkava. Pred podávaním som opražila na suchej panvici Prosciutto. Nám veľmi chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Emília F. (Milka80) ID 111459 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >> |