. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49521-49530)<< predošlé 1,.,4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954, 4955, 4956, 4957, 4958,.,5120 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Margot - bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana 33%, 2 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky /alebo 2/3 hladkej +1/3 celozrnnej/, 2 PL oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 väčšia čokoláda Margot, čokoládová poleva /nemusí byť/

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je môj, objavila som ho na stránke nanicmama.sk. Dnes som ho robila,bol super a chcem sa oň podeliť aj s vami.
Margotku si postrúhame na väčšom strúhadle, všetko ostatné vymiešame, nemusíme robiť sneh z bielkov, pridáme postrúhanú Margotku,premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku,alebo môžete to dať aj na menší plech a pečieme pri 190-200st približne 35 minút. Ja som piekla v bábovkovej forme dlhšie - skoro hodinu. Vytiahneme z rúry,necháme chvíľu vo forme a potom vyklopíme. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo stačí posypať práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.
Keď som spomínala tie vajcia, teraz som to skúsila bez snehu z bielkov ,ale asi to budem robiť aj so snehom. Cesto bude trochu iné. Skúste,uvidíte. Ale chuťovo je super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Radoslava M. (Radinka) ID 16100 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2007, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka-muffinky-chlebík.....cesto na Váš spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

3 celé vajíčka, 350g polohrubej múky, 160g cukru, 1dcl oleja, 1dcl mlieka, 1 pochúťková smotana, 1 prášok do pečiva, na dochutenie - brusnice, čokoláda (iné ovocie, orechy, mak......)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto cesto je vláčne, nie suché a vhodné na bábovku, muffinky či ako chlebík do srnčieho chrbáta. Podľa toho, do akej formy ho vlejete, tak dlho ho pečte. V bábovkovej forme do hodiny na 180stupňoch, muffinky kratšie 15 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2007, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cukinový koláč - super slaná pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cukina, 2 veľké cibule, saláma alebo klobáska nakrájaná na kocky, 10 dkg syra nastrúhať, 4 vajcia,
1/2 šálky oleja, 1 šálka polohrubej múky, petržlenová vňať, 1 čajová lyžička mletého korenia, 1 čajová
lyžička soli, 1 prášok do pečiva, 5-6 strúčikov cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešať, dať na plech , posypať vegetou a piecť.
Cukinu treba pokrájať na malé kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina Raganová (katangova) ID 16638 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.8.2009, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

FALOŠNÉ -krabie- TOASTY



POTREBNÉ PRÍSADY

pre štyri osoby:30 dkg šunkovej salámy, tvrdý syr, mrazené surimi tyčinky, smotana na varenie, toasty, pizza korenie alebo provensálske kor., olej

POSTUP PRÍPRAVY

- surimi (krabie) tyčinky zľahka opražíme na oleji. Potom ich nakrájame na kúsky, nakrájame aj šunku a syr.
- všetko zalejeme smotanou a necháme 15 min. postáť v chladničke.
- toasty poukladáme na plech, každý natrieme pripravenou studenou zmesou okoreníme podľa chuti a dáme na 5 min. zapiecť.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka K. (LEN-KA) ID 16732 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrovo-cibuľový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

Chlieb-aj starší,vajíčka,cibuľa,syr-tavený,dobre rozotierateľnýJe to obdoba klasického chlebíka vo vajíčku-trošku pozmenená na chuť môjmu mužovi

POSTUP PRÍPRAVY

Chlieb z jednej strany potrieme syrom,doň povtláčame nakrájané krúžky cibule a len túto stranu chlebíka namočíme do vajíčka a opražíme na troche oleja na panvici. Otočíme a druhú stranu opražíme tiež. Kto nemá rád polosurovú cibuľu,tak ako ja,tak ju vynechá.Sem tam neodolám a dá si aj ja,lebo posolené a zo zeleninkou je to fakt chutné.Pre dcérku robievam bez cibule a samozrejme s kepučom.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína P. (nescafe) ID 11231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Gazpacho



POTREBNÉ PRÍSADY

4 paradajky * 3-4 rôznofarebné papriky * 1 uhorka * 500 ml pasírovaných paradajok * 1 cibuľa * 4 strúčiky cesnaku * soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * balzamikový ocot * mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

"Gaspačo" - vynikajúca španielska studená polievka zo surovej zeleniny.
Pozrite si obrázkový postup a vyskúšajte ju, je supééér!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2007, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Donutky



POTREBNÉ PRÍSADY

Prosíííím o recept.

POSTUP PRÍPRAVY

Už asi rok mám doma plech na donutky, ale nemám recept. Vie mi niekto poradiť RECEPT NA DONUTKY???
Ďakujéééééém!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana F. (funfalkova) ID 14554 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.8.2007, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Lúčna tortička!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus+plnka-vid.1.recept!!!!!!!!!!!!!!!-2 až 3 ks citronovej polevy- potravinárske farbivo-žlté+zelené/je možné kúpiť rôzne farby,takže je možné vymiešať akúkolvek farbu!!-rôzne želatínové cukríky-v našom prípade jablkové zelené želatínové paličky+želatínové kyslé pásiky-vid foto!!!-oblátkové kvietočky+lístky+hubky-kráááááááááááááásne-možné zakúpiť v hypermarkete/CARREFOUR-oddelenie,kde sa predávajú a pečú kolačiky!!/-drevené páratká-samozrejme sviečku- marcipánová figúrka-fantázii sa mädze nekladú!!-možné zakúpiť v Hypermerkete TESCO-foto obsahuje aj prísady a ozdôbky,ktoré neboli pri tejto torte použité,ale dajú sa zakúpiť a môžete si vytvoriť niečo aj vlastnoručne!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

1-už upečený a naplnený korpus si natrieme bielou plnkou-vrchný diel,aj bočné diely,aby farebná poleva lepšie vynikla.Ozdôbky si vyrobíme vopred,aby sme pri zdobení nezmätkovali!!!!
2-vymiešame si citronovú polevu a pomaly pridávame v malom množstve vody rozpustené žlté potravinárske farbivo,až získame požadovaný odtieň/postup rovnaký v prípade zelenej farby!!!!/
3-žltú polevu opatrne nanášame na okraje torty/vid.foto č.12!/,tak aby nám prečnievala asi 1 cm na vrchnom okraji
4-na okraj s polevou uložíme TESNE vedľa seba narezané želatínové paličky /foto č.13/-je dobré uložiť ich tam ked je plnka ešte tekutá a potom po uložení paličiek počkať kým stuhne!!
5-zelenú polevu pekne rozlejeme na vrchnú časť torty-vďaka TESNE uloženým želatínovým paličkám nám nestečie na bočné okraje torty-ale nič sa nestane ak aj stečie!!!
6-do polotuhej zelenej polevy začneme opatrne ukladať-figúrku,sviečku,kvietočky,hubky a trávičku-je dobré mať aspoň malú predstavu ako by mala vyzerať,aby ste stihli tortu ozdobiť kým poleva nestuhne-potom budú ozdôbky zle držať!!!!!
HOTOVO!!!!!!!!!!!!!!A oslava sa môže začať!!!!Rožiarené očká Vašej ratolesti Vám budú tou nakrajšou odmenou za námahu,ktorú ste pri pečení a ozdobovaní vynaložili!!!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Milada O. (mimy(stelka)) ID 6175 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2011, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŽELATÍNOVÝ OVOCNÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

5vajec
5 poliev.lyžíc polohrubej múky
5 poliev.lyžíc prášk.cukru
1/2 balíka prášku do pečiva
1 šľahačková smotana
2 kyslé smotany
2 bal.vanilkového cukru
ovocie v konzerve /broskyne alebo jahody,alebo....:) /
na želatínu: 1/5 l komp.šťavy,5dkg kryšt.cukru,1 Zlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

Z vajec,polohr.múky,prášk.cukru a 1/2 balíčka prášku do pečiva upiecť cesto....
nechať vychladnúť....
vyšľahať šľahač.smotanu,primiešať 2 kyslé smotany zmiešané s vanilkovými cukrami a túto plnku rozotrieť na vychladené cesto....
uložiť na plnku konzervované ovocie /my máme najradšej broskyne:)))) a tie nakrájam na plátky/
dáme do chladničky poriadne schladiť....
pripravíme si želatínu:
pol litra kompotovej šťavy/ak jej nie je dosť doplniť vodou,džúsom,Tangom..../ uvariť s cukrom a Zlatým klasom....najeleme na zachladený koláč /musí byť zachladený,aby sa želatína nezmiešala s plnkou:) /
a HOTOVO!!!!!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína P. (Catrina) ID 9486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.4.2014, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49521-49530)<< predošlé 1,.,4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954, 4955, 4956, 4957, 4958,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu