. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49511-49520)<< predošlé 1,.,4947, 4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954, 4955, 4956, 4957,.,5120 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninový koláč Quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 balíček lístkového cesta
• 4 dcl kyslej smotany
• 2 vajcia
• 4 PL slnečnicového oleja
• štipka mletého muškátového orechu
• čerstvo mleté čierne korenie, soľ
• na kocky nakrájaná zelenina
• 200 g cukiny
• 150 g mrkvy
• 150 g brokolice
• 1 stredne veľká cibuľa
• 100g nastrúhaného údeného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmahneme cibuľu do sklovita, pridáme zvyšnú zeleninu a miešame 7 minút. Rozvaľkané lístkové cesto vložíme do okrúhlej tortovej fomy, naplníme zeleninovou zmesou. Zalejeme rozšľahanou smotanou s vajíčkami, údeným syrom, muškátovým orechom, soľou a čiernym korním. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 220oC približne 20 minút. Upečený quiche necháme 15 minút chladnúť. Pokrájame a podávame s letným šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2014, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Smažená zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 baklažány (spolu asi 500g) nakrájané na kocky, • 70 ml olivového oleja
• 2 veľké cibule pokrájané na plátky
• 3 strúčiky cesnaku, na jemno nakrájané
• 1 červená paprika (80-100g)
• 1 žltá paprika (80-100g)
• 2 veľké cukiny, nakrájané na kocky
• 650g paradjok, olúpaných (alebo 400 g konzervovaných krájaných
• zmes byliniek - tymián, bazalka, šalvia, estragon, • soľ, • čerstvé mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu a cesnak do sklovita, na nich potom osmažíme na kocky pokrájaný baklažán, mladé cukiny a papriky, ktoré priebežne solíme a kořeníme čiernym korením. Ako posledné pridáme olúpané nakrájané paradajky. V prvej fáze sme jedlo robíme na silnom plameni, keď sa pridáme paradajky plameň znížime. Na záver pridáme zmes nasekaných, najlepšie čerstvých byliniek, ktoré sa už len chvíľku varia, aby jedlo správne voňalo. Výsledný produkt by mal mať tak trochu konzistenciu leča, ale dôležité je, aby sa jednotlivé zeleniny nerozvarili. Ak treba, kľudne jedlo podlejeme suchým bielym vínom. Ratatouille sa dá jesť ako hlavné jedlo s bielym chlebom, ako teplá príloha k mäsu, ale je vynikajúca aj studená ako predjedlo alebo šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Bazalkovo-špenátové kolačiky



POTREBNÉ PRÍSADY

• 3PL olivového oleja
• 1 cibuľa posekaná na drobno
• 3 strúčiky cesnaku, posekaného
• 1 balíčku lístkového cesta
• 250g mrazeného špenátu
• 5 PL bazalkových lístkov
• 1 balíček jemného tvarohu
• čerstvo pomleté čierne korenie
• 1ČL posekaného rozmarínu
• 1 malá čili paprička bez semien
• soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpálime olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarím, korenie, posekanú papričku a tvaroh, premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť husá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce 12x12 cm. Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlatohneda pri 200oC. Podávame k vínu teplé, alebo studené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tamara H. (Taminnka) ID 6532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SAXANA REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

klasické piškótové cesto,
PLNKA: 1 šľahačka(250ml), 2 kyslé smotany alebo 2 biele jogurty, kompótové ovocie podľa chuti-ananás,mandarinky...
ŽELÉ: 2 vanilkové pudingy, šťava z kompótu

POSTUP PRÍPRAVY

-upečieme si klasické piškótové cesto...necháme vychladnúť

-PLNKA- šľahačky ušľaháme do tuha, osladíme podľa chuti. Kyslé smotany alebo jogurty pomaly vmiešame do šľahačky a pridáme nakrájané ovocie-zmiešame. Zmes natrieme na vychladenú piškótu.

-ŽELÉ- potrebujeme 3/4 L šťavy z kompótu. Ak ho toľko nemáme nevadí dolejeme do 3/4 L vody k tej šťave. Uvaríme v tej šťave 2 vanilkové pudingy. Želé necháme trochu vychladnúť a vylejeme na plnku. Dáme do chladničky vychladiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka K. (LEN-KA) ID 16732 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Včelie úliky-podľa dievčat z MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký bal . okrúhlych piškót-240g, okrem toho cca 40 okrúhlych piškótiek na podstavčeky-vystačí v pohode z menšieho balíčka, 1 horalka, 20 dkg práškového cukru, 10dkg roztopeného masla, 4 poliev.lyžice mlieka, 4 polievkové lyžice rumu-komu sa máli môže si dať aj viac:o)))***plnka: 5 dkg masla, 5 dkg práškového cukru, 1žĺtok, kokos, rum podľa chuti***na ozdobu: čokoláda, lentilky alebo nič

POSTUP PRÍPRAVY

Milé moje dievčence, všetky, ktoré ste mi napísali recepty na úliky, veeeeeeeeeeľmi pekne Vám ďakujem.Z každého som si zobrala niečo a utvorila tak vlastný recept, podľa zásob v chladničke a špajzke:O))))))
Horalku som pridala preto, lebo doma nebolo orieškov a chcela som aby tam aspoň troška zavoňali. Takže tu sú moje výtvory a ešte raz Vám ďakujem:o) Lucia

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (92) posledné: 26.3.2016, 6:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

cesto na veľhory



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dcl.vody,2 lyžice bravčovej masti,18 dkg.hladkej múky,6 celých vajec

POSTUP PRÍPRAVY

1*2,5 dcl. vody a 2 kopcovité lyžice bravčovej masti ,nechať zovrieť,vmiešať 18 dkg.hladkej múky ,uvariť na hustú kašu ,varíme kým sa neodlepuje od nádoby,do studenej kaše pridáme 6 celých vajec ,zašľahať...
2*2 plechy vymastiť bravčovou masťou a obliať studenou vodou (15-20 min.) piecť 10 min.neotvárať ...
Na plech sa to prstami kopčekuje bez okolkov...
Plnka: ako na krémeše

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Daniela Š. (Elke) ID 19833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2009, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

banánovo-tvarohový koktejl



POTREBNÉ PRÍSADY

2 banány ,350 ml-500ml mlieka,tvaroh na váhu 150g-200g, čokoláda na varenie,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

rozmixujeme tvaroh so 150 ml. mlieka ,pridáme nakrájané banány a postupne dolievame mlieko tak aby to bolo akurátne husté,ochutíme cukrom ,kto má ako rád sladké a vmixujeme posrúhanú čokoládu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Daniela Š. (Elke) ID 19833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Sušené huby:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujete:
1. ochotného manžela, ktorý pôjde ráno o pol druhej 200km autom na dubáky
2. deti, na fotenie s "úlovkom". Ak nemáte deti, môže byť aj iný člen domácnosti
4. minimálne jedno pivo, aby ste z tej piplačky nezošaľeli (je dovolený aj iný doping)

POSTUP PRÍPRAVY

Možno sa vám bude zdať, že tento "recept" je veľmi jednoduchý , ale mne zabral kooopec času. Áále... čo by som neurobila pre dobrú kapustnicu.:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Sylvia R. (vovona) ID 4907 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 25.7.2010, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BROSKYŇOVÝ KOLÁČ S PUDINGOM



POTREBNÉ PRÍSADY

4 VAJCIA, 1HRNČEK HRUBEJ MÚKY, 1 HRNČEK POLOHRUBEJ MÚKY, 1 HRNČEK KR. CUKRU, 1 HRNČEK MLIEKA, 200ml OLEJA, 1 VANILKOVÝ CUKOR, 1 KYPR. PR. DO PEČIVA, 2 LYŽICE KAKAA, BROSKYŇOVÝ KOMPÓT, 2 BANÁNY, 1 VANILKOVÝ A 1 KAKAOVÝ PUDINGOVÝ PRÁŠOK

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vymiešame,postupne pridávame mlieko ,olej,múku s kyp. práškom. 2/3 cesta rozotrieme na vymastený,múkou posypaný plech.Do zvyšku cesta primiešame kakao a polejeme ním svetlé cesto(mramorovo).Na vrch poukladáme scedené broskyne a dáme piecť.Medzitým roztlačíme banány a potrieme nimi ešte horúci koláč.(ja zvyknem k banánu ešte pridať broskyňový lekvár) Šťavu z kompótu dolejeme vodou na 1 liter,v polovici tekutiny rozmiešame a uvaríme van.puding,osladíme podľa chuti.Puding rozotrieme na vychladnutý koláč,necháme troška vychladnúť, tak isto uvaríme kakaový puding a opatrne ho rozotrieme na vrstvu vanilkového pudingu.Krájame po stuhnutí.Dobrú chuuuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

AGNESA K. (AGI10) ID 17058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.6.2013, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zapekané tvarohovo-slivkové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinkové cesto:
- 15 dkg hladkej múky
- 5 dkg masla /rozpustiť a nechať trošku vychladnúť/
- 4 dl mlieka
- 1 lyžica cukru
- štipka soli
- 3 vajcia

Plnka:
- 50 dkg tvarohu
- kôra z jedného citróna / lyžička sušenej kôry/
- 15 dkg práškového cukru
- 10 dkg masla
- 2 dl kyslej smotany
- 1 vanilínový cukor
- kto má rád môže pridať aj hrozienka namočené v rume

K zapekaniu:
- slivkový lekvár /bude sa ukladať na palacinky/
- 3,5 dl kyslej smotany
- 5 dkg práškového cukru
- 2 žltka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto na palacinky zamiešame na hladké cesto a necháme 30 minút odstáť. Potom upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou a naukladáme vedľa seba do maslom vytretej jenskej misy. Prerežeme ich v strede nožíkom a do týchto prierezov vložíme trošku slivkového lekváru a potom potrieme zmesou k zapekaniu. Na to poukladáme ďalšiu vrstvu palaciniek a opakujeme celý postup. Končíme zmesou na zapekanie.
Zapekáme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (Mystery) ID 1615 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2007, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49511-49520)<< predošlé 1,.,4947, 4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954, 4955, 4956, 4957,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu