končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 49231-49240) | << predošlé 1,.,4919, 4920, 4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929,.,5118 ďalšie >> |
SÚŤAŽ |
peeerfis salatikPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny-najmensie muslicky,hrasok,sunka,resp. salama,tvrdy syr,horcica,kys.smotana alebo majoneza alebo jogur-to je len na vas,jedna paprika,kysle uhorky-kludne aj cerstve. POSTUP PRÍPRAVY takze uvarime si cestoviny-zaroven z hraskom.(cca za 2 hrste cestovin aj hrachu.) nechame ich vychladnut.kym sa cestoviny chladia,tak si na drobunke kusky nakrajame uhorky,papriku,sunku a syr.(ozaj na drobno,aby to dobre vyzeralo.mnozstvo si musite urcit same) zmiesame s cestovinami.premiesame a vylejeme tam smotanku-nesetrite a urcite ju tam dajte celu.potom uz len podla chuti dame horcicu.ja davam max. dve lyzice a este podla chuti prileme stavu z uhoriek.posilime a okorenime,pripadne hodime nejake to chilli :))) tento salat mozete vyuzit na vsetko-ako samostatny chod s pecivom,ako prilohu k masu-vtedy ale dajte viac cestovin.je rychly a vyyyborny.odporucam po dokonceni nechat postat v chladnicke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Recept na CROISSANTPOTREBNÉ PRÍSADY Prosím POSTUP PRÍPRAVY Prosím veľmi o recept, ak ho niekto má. Skúšala som z tzv. pľundrového cesta, ale nebolo to ono. ĎAKUJEM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2011, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY 800g brokolice (karfiolu), 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 125ml smotany na šľahanie, 50g nastrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 200g šunky Na prípravu cesta: 125g rastlinného tuku, 250g hladkej múky, 1 vajce, štipka cukru, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu (karfiol) dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a rozoberte na ružičky. Povartímeju 5 minút v pol litri osolenej vody s dvoma stúčikmi cesnakmi. Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať. Z múky, rastlinného tuku, vajíčka, štipky soli a cukru vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na tenko a vložíme do zapekacej formy, pritom vytvarujeme okraj. Asi 10-15 min. necháme predpiecť v rúre. Smotanu na šľahanie rozšľaháme so 4 vajcami a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Šunku pokrájame na tenké pásiky. Predvarenu brokolicu (karfiol) poukladáme na predpečený korpus a posypte šunkou. Zalejeme vaječno-smotanovou zmesou a pečieme v rúre pri 200C asi 20min. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Vladimira S. (Gombicka) ID 5505 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Hruškový koláč s plesňovým syromPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 200 g hladkej múky - 100 g masla - 1 vajce - 1 ČL soli / alebo 1 balík kúpeného cesta VRCH: 2 hrušky - 100 g plesňového syra - 150 až 200 ml sladkej smotany - 2 vajcia - muškátový orech - čierne korenie - soľ NÁČINIE: okrúhla forma na koláč - papier na pečenie - funkčná rúra POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som okukala z môjho obľúbeného servra a na prvý pohľad ma zaujala kombinácia hrušiek s plesňovým syrom. Je to naozaj zaujímavé a vynikajúce. Vraj je to tradičné jedlo Francúzov, takže nejde o žiadnu novinku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.8.2011, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
HARLEKÝNSKA KOCKAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 vajec, 180g pr. cukru, 160g mletých lieskových orieškov, 50g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečivaPARÍŽSKY KRÉM : 4 šľahačky a 3 čokolády na varenieĎalej budete potrebovať ešte 3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky. Orechov si zomelte viac ako 160g aby Vám zostali aj na posypanie celého zákusku . POSTUP PRÍPRAVY Fotku tohto fantastického zákusku síce opäť nemám, ale snáď mi uveríte , že je skvelý:-))) Vypekám síce stále, ale toho času je tak málo..... A nikdy ma nenapadlo pri pečení ešte aj fotiť. Týmto " smekám " klobúk pred Marcelkou Kryštofíkovou, ktorá nás kŕmi denne perfektnými receptami a ešte všetko stíha aj fotiť, aby navnadila naše chuťové poháriky. Tak teda poďme nato : Krém treba pripraviť deň vopred, ale nezabudnite uzamknúť chladničku, lebo ak ho sama nezjete ráno ho tam určite nenájdete. Takže šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme ich vychladnúť a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach vymixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme ale už na hustý krém. CESTO: . Žĺtka vymiešame s cukrom , strúhankou, práškom do pečiva a orechami. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky , ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Ide to rozotierať trošku horšie , ale stojí to zato. Drobné nezrovnalosti aj tak prekryjú mleté orechy, ktorými posypeme celý koláč :-) Skoro som zabudla na prípravu orechov. Najprv ich na sucho opražíme , aby sme sa zbavili šupky. Niektoré sa pri pražení vyzlečú samé, iným treba trochu pomôcť. Pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde. Opražené orechy majú aj oveľa lepšiu chuť :-))) Tak hor sa do pečenia :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 200g hl.múky, 1dcl oleja, 10 poliev. lyž. horúcej vody, 1 prášok do pečivaPLNKA: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 300g kryš. cukru, 2 kyslé smotanyĎalej budete potrebovať : 2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky , 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve ( jasné, že čerstvé sú lepšie , ale keď nie sú ..... ) POSTUP PRÍPRAVY Ľutujem, ale fotky som pridať nemohla, nakoľko nikdy nestihnem koláč ani odfotiť . Konečne sa mi to podarilo a moja milá dcérka mi pri " hre " s foťákom , ktorý mi potajomky čmajzla, vymazala aj to. Ale garantujem Vám koláč je naozaj SUPER !!! Sľubujem, že pri najbližšom pečení tejto dobroty ho už odfotím :-) Takže poďme nato : Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej , vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova. ( klasická piškóta ) Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka , zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany. Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil. cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. A obžerstvo môže začať. Najlepší je však koláč na druhý deň, keď aj cesto pekne nasiakne. No len u nás bohužiaľ nemá čas nasiaknuť :-) Tak prajem dobrú chuť :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Katarína V. (katkav) ID 176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg jabĺk už nastrúhaných, 1 sirup vo fľaši/príchuť akú chcete/, 1 kg želírovacieho cukru. POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme, nastrúhame a dáme povariť, keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova na sporák, keď začnú vrieť prilejeme sirup/ príchuť záleží len na vás , aký džem máte radi/, opäť necháme prejsť varom, a prídáme po troške želírovací cukor. Povaríme 15-20 min. Plníme do fliaš, uzatvoríme a dáme hore dnom vychladnúť. Celkom rýchla robota na džem, a nie vždy je dostatok malín, čučoriedok, jahôd... a tak sa to dá ... A je výborný čo je najdôležitejšie!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Henrieta A. (henča) ID 6604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ještě jednou linecké a kouzla s nímPOTREBNÉ PRÍSADY recept na linecké je zde,pod tímto názvem" Marcipánové,Linecké,a důlkové koláčky cukroví milované dětmi" Plněno máslovým, kávovým krémem a polito citronovou polevou Poleva 1 střední citron šťáva, 25 dkg cukr moučka,pár kapek oleje POSTUP PRÍPRAVY Zdobení je na foto.Hlavičky hříbků, na mandli , dělám špejlí namočenou v tekuté polevě. Jinak se ptejte vysvětlím Zdenka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Těsto:20 dkg kokosu 13 dkg tuk Lukana cukrářská nebo Stela. 13 dkg cukru KRÉMY DÁVÁM DVA BÍLÝ A ČOKOLÁDOVÝ JE MOŽNO SI VYBRAT Krém:17 dkg másla 12 dkg cukr 1 vanilkový cukr 6 rovných lžic pudink vanilkový Krém:17 dkg másla 1 čokoláda na vaření rozpustit ve vodní lázni a nechat chladnout. 11/2 lžíce cukr moučka 1 vanilkový cukr POSTUP PRÍPRAVY Těsto:Namačkáme těsto a vtlačíme do formiček košíčků, né moc hrubé nabudou.Pečeme v el troubě na 170* asi 10-14 minut musí být bílé. Krémy našlehat máslo zašlehat cukr a pak pudink Čokoládový totéž, máslo, cukr a nakonec čokoládu pozor vychlazenou, musí jít nabírat lžící a být tvárná.U teplé riziko sražení krému. Cukrářským pytlikem nazdobit a fantazii se meze nekladou, možno nahoru i ananas mandarinku.Pokud je Vánoční,tak něco.. co má trvanlivost,vidíte na fotečce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Marcipánové,Linecké,a důlkové koláčky cukroví milované dětmiPOTREBNÉ PRÍSADY Marcipánky: 32 dkg cukr moučka 8 dkg sušené mléko 1/2 tučné 8 dkg másla 1 bílek pozor malé vejce asi M pár kapek tresť Mandlová. LINECKÉ:31 dkg mouka hladká 10 dkg cukr moučka 21 dkg tuk Stela,nebo cukrářská Lukana 2 žloutky 1/2 vanilkového cukru kůra z půl citronu DŮLKOVE KOLAČKY: 15 dkg hladká mouka, 15 dkg cukr moučka, 15dkg sádlo vepřové, 5 lžic ořechů,11/2 lžíce kakaa Na skořicové košíčky je recept už tady POSTUP PRÍPRAVY Marcipánky: propracujeme a vtlačujeme do vysypaných formiček cukrem.Vyklepneme, nejlépe na alobal a necháme do druhého dne rozložené.Zdobení do roztopené čokolády močím špejli a pouštím na střed kapku.V tom je celý zázrak a je to mls pro děti i dospělé.Rada, pokud je těsto řidší přidáme lžíci sušeného mléka,závisí to opravdu na bílku. LINECKÉ:Dají se dělat různé tvary fantasii se meze nekladou.Dobrou chuť Těsto dělám večer,přes noc do lednice... rozleží se v něm vůně vanilky a citron kůry. DULKOVE KOLAČKY:Udělat těsto přes noc ho nechám v lednici , pak tvoříme kuličky.Do každé kuličky uděláme vařečkou důlek.Vařečku močíme do cukru moučky ať se nám nelepí.Pečeme na 180°C asi 12-15 minut horkovzdušná trouba. Upečené: rozředím marmeládu ,ať je bez hrudek a kápnu do důlku.Zaleju žloutkovou polevou, nebo citronovou a ještě může být rumová ,se všemi je to mnam Nechat rozložené do druhého dne až poleva zatuhne Co nebudete vědět, ptejte se odpovím Zdenka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2007, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 49231-49240) | << predošlé 1,.,4919, 4920, 4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929,.,5118 ďalšie >> |