
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Hruškový koláč s plesňovým syrom[ recept č. 2389 zo dňa 28.9.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 200 g hladkej múky - 100 g masla - 1 vajce - 1 ČL soli / alebo 1 balík kúpeného cesta VRCH: 2 hrušky - 100 g plesňového syra - 150 až 200 ml sladkej smotany - 2 vajcia - muškátový orech - čierne korenie - soľ NÁČINIE: okrúhla forma na koláč - papier na pečenie - funkčná rúra POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som okukala z môjho obľúbeného servra a na prvý pohľad ma zaujala kombinácia hrušiek s plesňovým syrom. Je to naozaj zaujímavé a vynikajúce. Vraj je to tradičné jedlo Francúzov, takže nejde o žiadnu novinku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Ingrediencie - len 3 poznámky: 1. hrušky použite poriadne tvrdé, žiadne mäkké a príliš sladké maslovky, chuť má byť len jemne nasladlá, 2. syr sa odporúča s modrou plesňou, ale myslím, že aj Niva postačí, 3. smotanu som nakoniec použila obyčajnú 10%-nú na varenie, nech to nie je moc sladké. Pozor, neodporúčam použiť kyslú smotanu. ![]() 1. Maslo necháme mierne roztopiť (tak 15 sekúnd v mikrovlnke), pridáme ho k múke, do toho 1 vajíčko a soľ, pekne vypracujeme cesto. Toto cesto odporúčam aj na rôzne quiche alebo iné slané dobroty, po upečení je jemné a krehké. ![]() 2. Cesto vyvaľkáme. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a na ten rozprestrieme cesto. Šikovným kuchárkam sa to iste podarí lepšie ako mne, ale tie doliepané okraje po upečení aj tak nevidno. ;o))) ![]() 3. Ďalej si prichystáme zálievku. Smotanu rozmiešame s 2 vajíčkami, okoreníme farebným alebo čiernym korením. Potom si nastrúhame muškátový orech - pomerne veľké množstvo, aj polovicu orieška. Muškátový orech je tu veľmi dôležitý, dodáva jedlu vynikajúcu chuť a arómu. Nesoľte, alebo ak, tak len trošku - syr je dosť slaný. ![]() 4. Dáme predhrievať rúru na 200 stupňov. Medzitým si ošúpeme hrušky a nakrájame ich na plátky. S hruškami robte až nakoniec, pretože by mohli zhnednúť. ![]() 5. Na cesto poukladáme hrušky a na tie rozmrvíme plesňový syr. ![]() 6. Zalejeme zálievkou a dáme piecť do predhriatej rúry (200 stupňov) na cca 25-30 minút. ![]() 7. Hotovo. Je to super s vínkom. Veru, aj ja som si cucla, kým môj drobček spinkal. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (11.8.2011, 11:44) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 10:22) |
Vyborne. Manzelovi sa nie velmi pacil ale to som cakala. On nemze ani kompot k mäsu. Ale mne kolac velmi chutil, az som si jazyk spalila ked som to ochutnavala este horuce. Nedala sa vydrzat ta vona. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (17.10.2007, 13:17) |
No super, som rada ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Veronika B. (Onika) ID 15310 (17.10.2007, 13:24) | |
No Silvia, neviem asi nie. On nechape ako mozem jest s mäsom kompot. Ale ja zasa nechapem ako on moze zjest najprv dezert a potom polievku a hlavne jedlo. Ale kolacik je super, uz zostal len kusok. ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |