končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 421-427) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43 |
ZAVÁRANINY |
MALINOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg malín, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté maliny pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených malín, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BROSKYŇOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg broskýň, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odkôstkované broskyne pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nadrobno nasekanú broskyňu, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nutela zo sliviekPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg očistených sliviek, 1/2kg kryšt.cukru,1vanilka(vani.cukor),200g kakaa POSTUP PRÍPRAVY slivky dáme pomaly variť-pustia šťavu.pridáme cukor a vanilku(vanil.cukor).Varime asi 30-45min,kým sa slivky nerozvaria.Potom zmes prepasirujeme,dáme kakao a rozmixujeme.Dáme do pohárov a sterilizujeme 15-20minut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahodovo vanilkovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/jahodovo-vanilkovy-dzem_4.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:680 g jahod,nakrajanych 2 poh cukru 2 vanilkove lusky 1 citron,nastruhana kora a stava Postup:Do misky si dame jahody,1 poh cukru ,vanilkove lusky (ktore sme prekrojili a pomocou spicky nozika vytiahli zrnka tie pridame do misky...ja osobne som pridala do misky aj lusky ktore mi potom ostali ).Premiesame az pokial nam jahodky zacnu pustat stavu a nechame odpocivat minimalne 2-3 hodinky maximalne 72 hodin.Napokon pridame odstate jahody so zvyskom (1 poh) cukru do hrnca.Privedieme k varu a nechame varit....Autorka odporucala nechat varit az pokial dosiahneme 104 C...Ja osobne nemam zavaraci teplomer tak som isla podla oka a varila som to az do momentu ked uz to len tak kludne bublalo (huste lepkave bubliny ),co mohlo byt cca 30-35 min ak ho chcete mat redsi a hustejsi kludne varte 45-55 min to je uz o vasich osobnych preferenciach .Ja som ho chcela mat redsi tak som ho varila kratsie. 5 minut pred skoncenim varenia pridame citronovu koru a stavu. Ja si vzdy sterilizujem pohare..VZDY....Dzem rozdelime do poharov prevratime hore dnom a nechame tak minimalne 2 hodinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
kvasaky bez chlebaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 l vody 1 dcl soli + 2 pl L nechat zovret a vychladnut 5 mal, cibul 5 cesnakov chren hroznovy list 3-4 visnový list 4-5 kopor dat na vrch a prikryt tanierom ked je teplo za tyzden su hotove POSTUP PRÍPRAVY vsetko ulozime do pohara a zalejeme , slanu vodu nechame na dolievanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorky ,,kvasáky"POTREBNÉ PRÍSADY väčšie prezreté uhorky, krajec staršieho chleba, 2 bobkové listy, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, malá viazanička kôpru (môže byť aj kvet, ten dáme naspodok alebo navrch pohára), 2 mladé viničové výhonky, 2 - 3 PL soli, voda POSTUP PRÍPRAVY Umyté a očistené uhorky pozdĺžne nakrojíme (ja ich krájam pozdĺžne, rez začínam cca 0,5 cm pod vrchom uhorky a končím asi 1 cm pod spodnou časťou uhorky), pričom dávame pozor, aby sme ich neprerezali úplne. Na spodok 4 l pohára (môže byť aj menší) poukladáme všetky ingrediencie, naložíme uhorky a zalejeme slanou vodou. Pohár zatvoríme a položíme na slnečné miesto na 3-4 dni. Dĺžka kvasenia závisí od dostatku slnka a tepla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária B. (mariabela) ID 297491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PomazankaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 kg bravčového mäsa 2,5 kg kožiek uvariť 1 veľké lečo 3 dcl kapie soľ, korenie podľa chuti 2 feferónky POSTUP PRÍPRAVY Kožky uvaríme, všetky suroviny pomelieme, premiešame, naplníme do fľiaš a sterilizujeme 1,5 hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 421-427) | << predošlé 1,.,38, 39, 40, 41, 42, 43 |