končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 401-410) | << predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
NEKTÁRINKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg nektáriniek, 0,5 kg cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odkôstkované nektárinky pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nektárinku nasekanú na drobné kúsky a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KečupPOTREBNÉ PRÍSADY 5 kg rajčín 2 čajové šalky cukru pol hrnčeka octu 2 pol. lyžice soli **** koreniny dávam do bieleho plátienka **** 15 zrniek čierneho korenia 15 zrniek nového korenia 2 malé lyžičky kari štvrť lyžičky tymianu 2 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny, cukor, ocot, sol, rozvarím. Prepasírujem a potom ešte prebehnem ponorným do hladka. Pridám ostatné koreniny a varím až zostane polovičné množstvo. Tento čas si skracujem tým že očistím rajčiny od zrniečok. Môže sa pridať polievková lyžica pektogelu alebo iného konzervantu krátko prevariť. Horúce plním do phárikov zaviečkujem a ukladám do deky. Ak chem mať kečup čípoš dám s koreninami 2-3 feferónky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
nakladaný cesnakPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ahojte ,, potrebovala by som nejaký receptík na nakladaný cesnak ,, "nie na sladkokyslo" dakujem,,, ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | zlatica g. (oriiiesok) ID 2373 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
HRIBOVE ZAVARANIE*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY viac v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Miešaný džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bielej tekvice, 0,5 kg vykôstkovaných sliviek, 0,6 kg ošúpaných banánov, 3 ks citrónov, 2 ks Quittin 3:1, 700 g kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Cez víkend som bola u maminy a keď som zbadala tie zásoby ovocia a tekvíc, ktoré už mali tesne pred "skončením záruky", rozhodla som sa všetko spracovať a zaplniť pivnicu aj mamine. Urobila som jej aj cukinový lekvár s ananásom, tentokrát som použila Ouittin 3:1 a super zhustol, ale keďže som ho robila z bielej tekvice, nedal sa tak úplne nahladko rozmixovať, čo mu ale na chuti neubralo. Posup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2010, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KURIATKOVA ZMES*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.11.2010, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Broskyňovo-hruškový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg olúpaných hrušiek zbavených jadrovníka +++1,5 kg olúpaných a odkôstkovaných broskýň+++1 kg želírovacieho cukru 3 : 1++ + šťava z 1/2 - 1 citróna +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ovocie pomeliem na mlynčeku na mäso alebo mixnem, časť pokrájam na kocôčky, zmiešam s cukrom a podľa návodu na obale uvarím džem. Naplním do fliaš, zaviečkujem, otočím, nechám vychladnúť. Teda nesterilizujem. Fľaše na závit otočím hore dnom hneď po naplnení a uzavretí. Otáčam aj fľaše zaviečkované obyčajným viečkom/ viď.foto otočenej fľašky/, ale po uzavretí ich nechám cca 5 - 10 minút normálne postavené a až potom opatrne otočím viečkom dole. Keď je fľaša dobre uzatvorená a viečko je nepoškodené, nič nevytečie. Možno sa táto rada niekomu zíde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zdroj: Nový čas pre ženy, staršie vydanie POSTUP PRÍPRAVY ++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 24.1.2011, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
šípkový džem bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY šípky, ďatle, voda, korenie podľa výberu: badián, škorica, korenie 5-tich vôní od f. Benkor. Hlavne nám treba čas a trpezlivosť POSTUP PRÍPRAVY Je to riadne pracná robota - kto robil so šípkami, tak určite vie :-). Nazbierame sí šípky.. a pustíme sa do toho. \r\nŠípky si riadne umyjeme, osušíme a pustíme sa do čistenia. Šípkam urežeme boky, prekrojíme a vyčistíme vnútro. \r\nRiadne umyjeme, aby neboli nikde chĺpky. Ja som tieto rozpolené, očistené šípky nechala namočené ešte cca 24 hodín, priebežne vyplachovala. \r\nK šípkam a ďatlám (cca 100 gramov - bez cukru, bez glukózy a pod. čisté ďatle - ak majú šupku, tak bez šupky, ktorú dáme dole pod horúcou vodou.) Pridáme raz toľko vody, na silnom ohni necháme zovrieť, pridáme soľ. Potom stíšime, prikryjeme a varíme cca 2-3 hodiny. Nemiešame.\r\n\r\nKeď zmes vychladne, rozmixujeme len čistú zmes, vodu zlejeme a odložíme si ju. džem dorieďujeme, aby bola džemová konzistencia. Rozmixovanú zmes dávame do malých pohárikov, na vrch posypeme trochou škorice (skôr poprášime), prípadne dáme badián alebo korenie 5 vôní.\r\nV pohárikoch varíme ešte hodinku. Potom ich obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť - aj dva dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Údené hríbyPOTREBNÉ PRÍSADY Na údenie sa používajú len hríbovité huby, teda vysokokvalitné, zdravé s tvrdou dužinou, pochopiteľne bez známok červivosti. 2-3 kg menších hríbovitých húb /hríb dubový, smrekový, suchohríb hnedý, kozáky/, 10 zrniek celého čierneho korenia, 5 zrniek celého bieleho korenia, 2 ks bobkový list, 3-4 guličky jalovca, štipka tymiánu,, štipka pamajoránu /oregano/, menší strúčik cesnaku, olej /slnečnicový, sójový, repkový/, 2-3 polievkové lyžice soli POSTUP PRÍPRAVY Huby očistíme, väčšie kusy prekrojíme, posolíme a necháme asi 3 hodiny odležať. Potom ich 5-7 minút blanšírujeme, necháme odkvapkať a kladieme na kovové sito jeden vedľa druhého v jednej vrstve. Vložíme do údiarne a pomaly údime 2 hodiny, pričom teplota dymu nesmie prekročiť 55-600 C, počas údenia huby jemne 2-3 pootáčame. Hotové huby dáme do suchej 3 litrovej fľaše, pridáme celé čierne a biele korenie, bobkový list, gulôčky jalovca, tymián, majoránku a strúčik cesnaku. Zalejeme olejom a sterilizujeme cca. 60 minút pri teplote nie viac ako 100 stupňov. Olej nesmie vrieť! Doporučujem vložiť fľašu s údenými hubami v oleji do vodného kúpeľa a takto sterilizovať. Takto pripravenú delikatesu necháme potom 21 dní odležať a potom podávame ako samotnú pochúťku s hriankami, ako prílohu k mäsu ale najlepšie je použiť pri príprave roštenky z hovädzieho alebo diviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | mirbod b. (mirbod) ID 55382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2010, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané drienkyPOTREBNÉ PRÍSADY drienky voda cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY Drienky som poumývala, nasypala do pohárikov a zaliala sirupom. Nechcela som moc sladké, dala som asi 650g cukru na liter vody. Uvarila sirup. Sterilizovala som 85 stupnov asi 30 minút. Vyšlo mi 9 pohárov takých ako od veľkej horčice. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 13.10.2011, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 401-410) | << predošlé 1,.,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |