. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Jeřáb černý -aronie



POTREBNÉ PRÍSADY

kuličky jeřábu,cukr krupice,skořice,hřebíček

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech do trouby dáme natrfané oprané kuličky na 1kg jeřabin asi 500g cukru krupice,3 celé skořice
a 10 hřebíčků.Dáme do trouby a až pustí štávu,vyndáme a zakapeme rumem a šup do skleniček a otočit dnem vzhůru.
Nebo lze zavařovat jako rybíz. My to používáme jako marmeládu,je to výborné ke svíčkové -místo brusinek,
v létě to mixuju s tatarkou ke grilovanému masu,klobáskám..,nebo s pomazánkovým máslem do plněné veky,také jsem to přidávala do domácího actimelu.
Při zavařování hrušek pár kuliček navrch a máme fialové hrušky.Také jsme dělali ozdoby do pohárů- hrušky na 1cm plátky a vykrajovačkama kolečka,srdíčka,kytičky... a přidat 6kuliček a zavařit.
Fotka keře nebo je i strom na ID91298

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.9.2008, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

čerešnový lekvár


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária S. (slobodka) ID 81076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.6.2009, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

RUSLíKY



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky a nálev

POSTUP PRÍPRAVY

umyjeme uhorky,ošúpeme a poodkrajujeme popri zrnkách.potom nakrájame na pásiky..a plníme do pohárov a sterilizujeme 20min...zchladujeme mokrou utierkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2009, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Plnene baklazaniky



POTREBNÉ PRÍSADY

male baklazaniky,kapusta,kapia,mrkva,celerova vnat,cesnak,sol,vinny ocot,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som sa naucila od mojej priatelky Katy a velmi som jej zanho vdacna!

Dame si zovriet vodu do velkeho hrnca,narezeme baklazany do kriza,ale len narezeme neprerezeme,aby sa dali plnit!Do vody prilejeme malu flasku vinneho octu a nahadzeme baklazaniky na 5 minut.
vyberieme dierovou naberackou,nechame vychladnut a potom jemne vyzmykame
Pripravime si napln:
nakrajame najemno kapustu,kapiu,celerovu vnat a cesnak,nastruhame nahrubo mrknu zasypeme solou a doslova pomagame rukami v lavoriku.
Potom plnime baklazaniky a ukladame do hlbsieho plechu na pecenie a zalejeme vinnym octom na 24 hodin.Druhy den vyberieme a vyzmykame a prelozime do vacsich sklenenych ,ci plastikovych nadob s vrchnakom,kt.sa daju dobre uzavriet,zalejeme slnecnicovym olejom uzavrieme a dame do chladnicky
takto nam dlho vydrzia a nepokazia sa!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby v leče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov.

Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna J. (andulka2) ID 48309 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

VEGETOVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg neošúpaných uhoriek nakrájať na kolieska,4 veľké papriky nakrájať na pásiky, 6 veľkých cibúľ na mesiačiky. Nálev : 4dcl octu, 300g cukru, 2PL soli, 2PL vegety.

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu necháme postáť 12 hodin a premiešame. Dáme do pohárov a do každej dáme štipku kyseliny sorbovej. Sterilizujeme .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPUSTA S CVIKLOU



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg bielej zimnú kapusty, 1kg cvikly, 1kg cibule, 1/2kg cukru, 7dcl octu, 1 deko

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájať a zmiešať.Necháme 12 hodín postáť. Naplníme flaše a sterilizujeme 5 - 10 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.5.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

FAZULOVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paradajky, 1kg papriky, 1kg cibule, 1/2kg suchej fazule. NALEV:1 deko, 200g cukru, 2dcl octu, 2 dcl oleja / uvariť, precediť /

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu uvariť do mäkka. Do druhého hrnca nakrájame paradajky,cibuľu,papriky na rezance. Dať na 1/2 hod. dusiť s precedeným nalevom. Potom primiešame uvarenú fazuľu a dáme do fliaš, sterilizujeme 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladane huby a karfiol :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zelenina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zelenina v Súdku Doporučujem robiť 2 dávky v súdku 1 lt.Ocot 8-10 percentný 4 l vody 25 dkg cukor kryštalovy 12 dkg soly 1dkg Vinny sil (biely prach do vína-záhradkarske potreby) 1 dkg salicil Bobkovy list čierne korenie nové korenie trocha kôpor Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína P. (eleonor500) ID 278064 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu