. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jarmila V. (Božolé) ID 30389
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.12.2007
Naposledy: 4.4.2023 12:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 61
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 61 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Vanilkový extrakt



POTREBNÉ PRÍSADY

2 celé vanilky,250 ml vodky

POSTUP PRÍPRAVY

Do 300 ml uzatvárateľnej fľašky vložíme 2 celé napoly rozrezané vanilkové struky,zalejeme vodkou a necháme uležať na tmavom mieste asi 2 mesiace. Občas potrasieme fľaškou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2010, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Višne v čokoláde



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg višní alebo čerešní,1,20kg kryštál.cukru,200g kakaa, 2dcl rumu,2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Višne alebo čerešne odkôstkujeme,pridáme ostatné prísady,premiešame a necháme odležať 24 hod. Občas zamiešame.Potom dáme do menších zaváracích pohárov a sterilizujeme pri 80°C 20minút.Používame na ovocné poháre, pudingy, s piškotami a osladenou kyslou smotanou.Miesto višní alebo čerešní môžeme dať aj slivky ale cukru dáme len 1kg.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.6.2008, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

KEBAB so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso,väčšie paradajky,väčšie cibule aj zemiaky,baklažán alebo cuketa,soľ,saturejka alebo čubrica,cesnak,mčk,mletá č.paprika,kapustné alebo hroznové mladé listy,vlažná voda,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Množstvo sa riadi podľa počtu stravníkov a koreniny pridáme podľa chuti.Mleté mäso zmiešame s koreninami a necháme odležať.Zeleninu,okrem listov, si pokrájame na kolieska,ked máme baklažán tak ho posolíme aby pustil vodu.Do pekáča dáme naspodok listy a začneme ukladať postupne vedľa seba ,tak ako keby sme to napichovali na ražeň.Z mäsa si vytvoríme okrúhle placky veľkosti nakrájaného baklažánu,ale nie moc hrubé a začneme: baklažán,cibuľa, mäso, paradajka,zemiak.Takto pokračujeme až po kraj pekáča a začneme odznovu.Vyplníme celý pekáč,vo vlažnej vode rozmiešame všetky koreniny,ktoré sme pridávali do mäsa,trochu oleja,rozmiešame a polejeme s tým pripravené mäso so zeleninou.Pečieme 45-50 minút pri 180°C prikryté,no pred koncom odkryjeme a necháme dopiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Medové jablká



POTREBNÉ PRÍSADY

Med, maslo,škorica,jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká umyjeme a vyberieme jadrince, ale tak aby nám spodok zostal celý. Med,maslo a škoricu vymiešame a vytrieme vnútro jablk a potrieme aj zvrchu.Položíme na pekáč a dáme piecť do rúry asi 15 minút pri 160°C. Servírujeme na tanieri s kopčekom šľahačky a ozdobíme kúskom medovky.Povrchu posypeme mierne škoricou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2008, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Manhattanská roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády
Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na
190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť.
Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu.
Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

žilinské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 palmarin,250g práš. cukru, 100g čokolády, 6 vajec, 100g polohrubej múky,100g postrúhaných detských piškotov, 50g mletých orechov
Plnka: 300ml mlieka, 120g práš. cukru, 150g mletých orechov,150g kandizovaného ovocia, 200g postrúhaných piškotov,trochu rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti.Plech vyložíme papierom na pečenie a roztlačíme na ňu jednu časť cesta. Suroviny na plnku tiež zmiešame a dáme na cesto na plechu. Medzi dvomi veľkými sáčkami vyvaľkáme druhé cesto, prenesieme na plech a dáme piecť.Polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2008, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Záhoráky



POTREBNÉ PRÍSADY

Vysoký bôčik, slanina, kyslá kapusta, cesnak, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu porežeme na tenké plátky a vyložíme ňou celý pekáč a na toto poukladáme kyslú kapustu. Bôčik narežeme na porcie, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny.Do stredu dáme kopček kyslej kapusty zvinieme do rolády a dáme do pekáča na kapustu.Podlejeme trochou vody a dáme piecť. Podávame s uvarenými ale neomastenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pivovarský bôčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Bôčik, soľ, cibuľa, vývar, cesnak, korenie, strúhanka(asi 1 PL), pivo 12°, strúhaný syr, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Menej mastný bôčik narežeme na porcie, ľahko naklepeme a osolíme. Na troške oleja zpeníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Podlejeme vývarom, okoreníme a dusíme do mäkka.Pred dohotovením pridáme pretlačený cesnak, strúhanku a pivo, asi 3 dl.Povaríme.Porcie bôčika prelejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a petržlenom. Ako prílohu podávame knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bôčik s čínskou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g prerasteného bôčika, čínska kapusta, 1čl škrobovej múčky, 1čl octu, 50 ml vody, petržlenová vňať, sojová omáčka, mletý zázvor, rasca, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik pokrájame na kocky a v miske ho premiešame so sojovou omáčkou. Listy kapusty pokrájame na plátky, škrobovú múčku,zázvor, ocot a sojovú omáčku rozmiešame vo vode. Hlbšiu panvicu potrieme tukom, dáme na ňu bôčik, miešame a dávame pozor aby sa nám bôčik dusil a nie opekal ! Okoreníme, pridáme petrž. vňať, asi po 5 minútach vmiešame kapustu a za stáleho miešania udržiavame silný oheň. O daľších 5-7 minút prilejeme omáčku, miešame, kým nezhustne a nezhnedne.Kapusta musí byť lesklá a sklovitá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rillons



POTREBNÉ PRÍSADY

1-2 kg bôčika, 2 dl bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik by nemal byť veľmi tučný a mal by byť pekne prerastený.Rozrežeme ho na malé kúsky - asi 4 cm. Posolíme, pokoreníme a dáme odležať na 24 hodín. Na druhý deň nalejeme do pekáča víno, vložíme kúsky bôčika a dáme variť. Ked víno zovrie a mäso sa začne pražiť, zmiernime oheň. Takto ho pekáme za občasného obracania asi pol hodiny. Potom mäso z masti vyberieme , necháme vychladnúť a podávame s chlebom.Masť si odložte nabudúce,ked budete recept opakovať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 61 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu