končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 61 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vanilkový extraktPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vanilky,250 ml vodky POSTUP PRÍPRAVY Do 300 ml uzatvárateľnej fľašky vložíme 2 celé napoly rozrezané vanilkové struky,zalejeme vodkou a necháme uležať na tmavom mieste asi 2 mesiace. Občas potrasieme fľaškou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2010, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Višne v čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY 3kg višní alebo čerešní,1,20kg kryštál.cukru,200g kakaa, 2dcl rumu,2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Višne alebo čerešne odkôstkujeme,pridáme ostatné prísady,premiešame a necháme odležať 24 hod. Občas zamiešame.Potom dáme do menších zaváracích pohárov a sterilizujeme pri 80°C 20minút.Používame na ovocné poháre, pudingy, s piškotami a osladenou kyslou smotanou.Miesto višní alebo čerešní môžeme dať aj slivky ale cukru dáme len 1kg. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.6.2008, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
KEBAB so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso,väčšie paradajky,väčšie cibule aj zemiaky,baklažán alebo cuketa,soľ,saturejka alebo čubrica,cesnak,mčk,mletá č.paprika,kapustné alebo hroznové mladé listy,vlažná voda,olej POSTUP PRÍPRAVY Množstvo sa riadi podľa počtu stravníkov a koreniny pridáme podľa chuti.Mleté mäso zmiešame s koreninami a necháme odležať.Zeleninu,okrem listov, si pokrájame na kolieska,ked máme baklažán tak ho posolíme aby pustil vodu.Do pekáča dáme naspodok listy a začneme ukladať postupne vedľa seba ,tak ako keby sme to napichovali na ražeň.Z mäsa si vytvoríme okrúhle placky veľkosti nakrájaného baklažánu,ale nie moc hrubé a začneme: baklažán,cibuľa, mäso, paradajka,zemiak.Takto pokračujeme až po kraj pekáča a začneme odznovu.Vyplníme celý pekáč,vo vlažnej vode rozmiešame všetky koreniny,ktoré sme pridávali do mäsa,trochu oleja,rozmiešame a polejeme s tým pripravené mäso so zeleninou.Pečieme 45-50 minút pri 180°C prikryté,no pred koncom odkryjeme a necháme dopiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Medové jablkáPOTREBNÉ PRÍSADY Med, maslo,škorica,jablká POSTUP PRÍPRAVY Jablká umyjeme a vyberieme jadrince, ale tak aby nám spodok zostal celý. Med,maslo a škoricu vymiešame a vytrieme vnútro jablk a potrieme aj zvrchu.Položíme na pekáč a dáme piecť do rúry asi 15 minút pri 160°C. Servírujeme na tanieri s kopčekom šľahačky a ozdobíme kúskom medovky.Povrchu posypeme mierne škoricou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2008, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Manhattanská roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil) POSTUP PRÍPRAVY Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na 190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť. Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu. Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
žilinské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarin,250g práš. cukru, 100g čokolády, 6 vajec, 100g polohrubej múky,100g postrúhaných detských piškotov, 50g mletých orechov Plnka: 300ml mlieka, 120g práš. cukru, 150g mletých orechov,150g kandizovaného ovocia, 200g postrúhaných piškotov,trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a rozdelíme na dve časti.Plech vyložíme papierom na pečenie a roztlačíme na ňu jednu časť cesta. Suroviny na plnku tiež zmiešame a dáme na cesto na plechu. Medzi dvomi veľkými sáčkami vyvaľkáme druhé cesto, prenesieme na plech a dáme piecť.Polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2008, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZáhorákyPOTREBNÉ PRÍSADY Vysoký bôčik, slanina, kyslá kapusta, cesnak, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Slaninu porežeme na tenké plátky a vyložíme ňou celý pekáč a na toto poukladáme kyslú kapustu. Bôčik narežeme na porcie, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny.Do stredu dáme kopček kyslej kapusty zvinieme do rolády a dáme do pekáča na kapustu.Podlejeme trochou vody a dáme piecť. Podávame s uvarenými ale neomastenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pivovarský bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY Bôčik, soľ, cibuľa, vývar, cesnak, korenie, strúhanka(asi 1 PL), pivo 12°, strúhaný syr, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Menej mastný bôčik narežeme na porcie, ľahko naklepeme a osolíme. Na troške oleja zpeníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Podlejeme vývarom, okoreníme a dusíme do mäkka.Pred dohotovením pridáme pretlačený cesnak, strúhanku a pivo, asi 3 dl.Povaríme.Porcie bôčika prelejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a petržlenom. Ako prílohu podávame knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bôčik s čínskou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g prerasteného bôčika, čínska kapusta, 1čl škrobovej múčky, 1čl octu, 50 ml vody, petržlenová vňať, sojová omáčka, mletý zázvor, rasca, soľ POSTUP PRÍPRAVY Bôčik pokrájame na kocky a v miske ho premiešame so sojovou omáčkou. Listy kapusty pokrájame na plátky, škrobovú múčku,zázvor, ocot a sojovú omáčku rozmiešame vo vode. Hlbšiu panvicu potrieme tukom, dáme na ňu bôčik, miešame a dávame pozor aby sa nám bôčik dusil a nie opekal ! Okoreníme, pridáme petrž. vňať, asi po 5 minútach vmiešame kapustu a za stáleho miešania udržiavame silný oheň. O daľších 5-7 minút prilejeme omáčku, miešame, kým nezhustne a nezhnedne.Kapusta musí byť lesklá a sklovitá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
RillonsPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 kg bôčika, 2 dl bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY Bôčik by nemal byť veľmi tučný a mal by byť pekne prerastený.Rozrežeme ho na malé kúsky - asi 4 cm. Posolíme, pokoreníme a dáme odležať na 24 hodín. Na druhý deň nalejeme do pekáča víno, vložíme kúsky bôčika a dáme variť. Ked víno zovrie a mäso sa začne pražiť, zmiernime oheň. Takto ho pekáme za občasného obracania asi pol hodiny. Potom mäso z masti vyberieme , necháme vychladnúť a podávame s chlebom.Masť si odložte nabudúce,ked budete recept opakovať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 61 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |