končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 114 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 9.12.2016, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LINECKÉ KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou. Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
TUNIAKOVÁ NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY tuniak, maslo, vegeta, korenie, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Plechovku drveného tuniaka v oleji vymiešame s 250 g mäkkého masla, pridáme vegetu, štvorfarebné mleté korenie, pažítku a necháme stuhnúť v chladničke. Podávame s celozrnným pečivom a zeleninou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SYROVÉ TYČINKYPOTREBNÉ PRÍSADY múka, maslo, smotana, syr, vegeta, rasca, sóda bikarbona POSTUP PRÍPRAVY Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného masla, 250 gramov nastrúhaného údeného syra, 2 deci sladkej smotany, 2 lyžíc vegety, lyžice rasce a lyžičky sódy bikarbóny vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 centimetra, kolieskom vykrojíme tyčinky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou a pečieme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 60 chuťoviek - 2 plechy. Celkové náklady sú 3 eurá. Za inšpiráciu ďakujem Ywett… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 30.12.2020, 23:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
OPITÉ KOKOSOVÉ GUĽKYPOTREBNÉ PRÍSADY keksy Esíška, piškóty, vaječný likér, višňový kompót, horká a nugátová čokoláda, strúhaný kokos POSTUP PRÍPRAVY 2 balíčky keksov Esíčka a veľký balíček detských okrúhlych piškót pomelieme, pridáme 3 deci vaječného likéru, 1 pohár odkôstkovaných a nadrobno posekaných višní, jednu roztopenú horkú čokoládu, dve roztopené nugátové čokolády a všetko poriadne premiešame. Keď hmota trochu stuhne, formujeme guľočky, ktoré obalíme v kokose. Z polovičky hmoty môžeme spraviť aj nealko verziu tak, že namiesto likéru použijeme Salko alebo karamelový sirup. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKYPOTREBNÉ PRÍSADY šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot POSTUP PRÍPRAVY Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2013, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
SMREKOVÝ SIRUP PROTI KAŠĽUPOTREBNÉ PRÍSADY mladé smrekové výhonky, citrón, med POSTUP PRÍPRAVY Na jar, v marci až máji si natrháme mladé, svetlozelené smrekové výhonky z koncov konárikov. Do sklených pohárov vrstvíme smrekové výhonky, kolieska citrónu, pár lyžíc medu a tak pokračujeme až po vrch pohára, ktorý potom dobre uzatvoríme a odložíme na slniečko. Po dvoch týždňoch scedíme, naplníme do pohára a odložíme do chladničky. Namiesto medu môžeme použiť aj kryštálový cukor. V starých receptoch dokonca odporúčajú túto medicínu na tri mesiace zakopať do zeme, až potom scediť a naplniť do pohárov. Sirup užívame preventívne v zime proti kašľu a nachladnutiu, 1-2 lyžice denne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
DVOJFAREBNÁ BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY múka, vajcia, cukor, sóda bikarbóna, olej, kakao POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme hrnček polohrubej múky, 4 vajcia, hrnček kryštálového cukru, lyžičku sódy bikarbóny, deci oleja. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, pol šálky cesta odložíme, zmiešame s lyžicou kakaa a vylejeme do formy. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKAPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie POSTUP PRÍPRAVY Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
MORČACIE MÄSO S VAJCOMPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie mäso, vajcia, cibuľa, cesnak, olej, voda, soľ, korenie, mletá paprika, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Na oleji osmažíme do zlatista 3 nadrobno nakrájané cibule a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme pol kila nadrobno nakrájaného alebo nahrubo pomletého morčacieho mäsa, 2 deci vody, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút až do zmäknutia mäsa a odparenia vody. Nakoniec pridáme 6 vajec, lyžicu sušenej pažítky, štipku mletej červenej papriky a dusíme až do úplného zhustnutia. Vychladnuté natlačíme do misky alebo kelímkov a odložíme do chladničky. Podávame studené s chlebom alebo zohriate so zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 114 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >> |