. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 114 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.12.2016, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LINECKÉ KOLÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou.
Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

TUNIAKOVÁ NÁTIERKA



POTREBNÉ PRÍSADY

tuniak, maslo, vegeta, korenie, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Plechovku drveného tuniaka v oleji vymiešame s 250 g mäkkého masla, pridáme vegetu, štvorfarebné mleté korenie, pažítku a necháme stuhnúť v chladničke. Podávame s celozrnným pečivom a zeleninou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ TYČINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, maslo, smotana, syr, vegeta, rasca, sóda bikarbona

POSTUP PRÍPRAVY

Z pol kila polohrubej múky, 250 gramov rozpusteného masla, 250 gramov nastrúhaného údeného syra, 2 deci sladkej smotany, 2 lyžíc vegety, lyžice rasce a lyžičky sódy bikarbóny vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 centimetra, kolieskom vykrojíme tyčinky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom, slnečnicou a pečieme v rúre 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 60 chuťoviek - 2 plechy. Celkové náklady sú 3 eurá. Za inšpiráciu ďakujem Ywett…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.12.2020, 23:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

OPITÉ KOKOSOVÉ GUĽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

keksy Esíška, piškóty, vaječný likér, višňový kompót, horká a nugátová čokoláda, strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

2 balíčky keksov Esíčka a veľký balíček detských okrúhlych piškót pomelieme, pridáme 3 deci vaječného likéru, 1 pohár odkôstkovaných a nadrobno posekaných višní, jednu roztopenú horkú čokoládu, dve roztopené nugátové čokolády a všetko poriadne premiešame. Keď hmota trochu stuhne, formujeme guľočky, ktoré obalíme v kokose. Z polovičky hmoty môžeme spraviť aj nealko verziu tak, že namiesto likéru použijeme Salko alebo karamelový sirup.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKY



POTREBNÉ PRÍSADY

šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2013, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

SMREKOVÝ SIRUP PROTI KAŠĽU



POTREBNÉ PRÍSADY

mladé smrekové výhonky, citrón, med

POSTUP PRÍPRAVY

Na jar, v marci až máji si natrháme mladé, svetlozelené smrekové výhonky z koncov konárikov. Do sklených pohárov vrstvíme smrekové výhonky, kolieska citrónu, pár lyžíc medu a tak pokračujeme až po vrch pohára, ktorý potom dobre uzatvoríme a odložíme na slniečko. Po dvoch týždňoch scedíme, naplníme do pohára a odložíme do chladničky. Namiesto medu môžeme použiť aj kryštálový cukor. V starých receptoch dokonca odporúčajú túto medicínu na tri mesiace zakopať do zeme, až potom scediť a naplniť do pohárov. Sirup užívame preventívne v zime proti kašľu a nachladnutiu, 1-2 lyžice denne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

DVOJFAREBNÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, cukor, sóda bikarbóna, olej, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme hrnček polohrubej múky, 4 vajcia, hrnček kryštálového cukru, lyžičku sódy bikarbóny, deci oleja. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, pol šálky cesta odložíme, zmiešame s lyžicou kakaa a vylejeme do formy. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

MORČACIE MÄSO S VAJCOM



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie mäso, vajcia, cibuľa, cesnak, olej, voda, soľ, korenie, mletá paprika, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji osmažíme do zlatista 3 nadrobno nakrájané cibule a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme pol kila nadrobno nakrájaného alebo nahrubo pomletého morčacieho mäsa, 2 deci vody, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút až do zmäknutia mäsa a odparenia vody. Nakoniec pridáme 6 vajec, lyžicu sušenej pažítky, štipku mletej červenej papriky a dusíme až do úplného zhustnutia. Vychladnuté natlačíme do misky alebo kelímkov a odložíme do chladničky. Podávame studené s chlebom alebo zohriate so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 114 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu