. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina Z. (mata198511) ID 20128
.
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.8.2007
Naposledy: 29.6.2015 19:00
Aktualizácia: 30.5.2014 14:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 115
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34)<< predošlé 1, 2, 3, 4

KURACIE MÄSO A HYDINA

Žuvačkový guláš :o))



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie kuracích žalúdkov, 1 veľká cibuľa, olej, 1 PL mletej červenej papriky, gulášové korenie, soľ, vegeta, majoránka, zemiačiky, 2 rajčiny, 2 papriky a 1 sáčková gulášová polievka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridáme mletú červenú papriku.
Medzi tým si žalúdky - rozmrazené a umyté, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuľke a paprike a restujeme, dávame pozor až sa nepripália, potom pridáme rajčiny a papriky, ktoré sme umyli a nakrájali na drobné kúsky, alebo môžeme dať lečo, to je jedno. Okoreníme, osolíme a ovegetíme ale len trošinku a podlejeme vodou, až sa to dusí.
Potom si očistíme zemiačky, nakrájame na drobno a pridáme k žalúdkom a zeleninke, zalejeme vodou, do trištvrte hrnca, záleží, koľko ho chceme mať. Pridáme gulášovú polievku, to preto, aby sme nemuseli zahusťovať, ale kto chce môže tento krok vynechať a klasicky na konci zahustiť múkou, ale ja to robievam takto polievkou. Keď budú žalúdky mäkké aj zemiačky vyskúšame a podľa chuti pridáme ešte soľ.

Je to vlastne klasický guláš, len namieto mäska sa tam dávajú žalúdky, ak ste ho ešte nejedli, tak ho určite vyskúšajte.
Môjmu 3-ročnému synčekovi veľmi chutí, najmä tie žalúdky a práve on ich volá žuvačky, preto nie žalúdkový ale žuvačkový guláš.

Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2007, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablková buchta



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 pohár oleja (duritka, ak vám to niečo hovorí, 150 ml), 4 vajíčka, štipka sódy - na hrot nožaa samozrejme jablká, keďže je to jablková buchta a čím viac tým lepšie, ale to minimum sú aspoň 4 väčšie

POSTUP PRÍPRAVY

Ok, tak postup je strašne ťažký, tak bacha na to!!! ;o)
Všetky suroviny dáme do misy...
Teraz jablká, umyjeme, oškrabeme, postrúhame a také postrúhané pridáme do misy k ostatným surovinám a naporiadok premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200°C kým sa neupečie, vôňa nám napovie a takisto aj špáradlo, ja nikedy nesledujem čas, tak neviem... No a po upečení len čakáme, kedy sa bude môcť hamkať, je veľmi chutný aj ku káve pre rodičov a pre deti k čajíku alebo kakavku, ale aj len tak

Tento koláč je veľmi rýchly, jednoduchý a dá sa výborne obmieňať, napr.
- namiesto kypriaceho prášku dáme kypriaci prášok do perníka, potom má výbornú perníkovú chuť, vtedy po upečení ho môžeme pofŕkať čokoládovou polevou
- a k jablkám môžme pridať aj hrozienka a oriešky, alebo aj ak máme kandizované ovocie napr. pomaranč, to má teraz napadlo, tak neviem, vyskúšajte ho a potom mi ho ak bude dobrý pochváľte,
ďakujem a prajem dobré papaničko

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.2.2008, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnené medové rezy :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g medových plátov (polotovar)
Plnka: 8 dl mlieka, 2 žĺtky, 100 g masla, 130 g kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry, 80 g Palmarínu, 80 g Zlatého klasu, 1 uvarená káva s cukrom a smotanou - proste takú akú si robievate, okrúhle piškoty, môžu byť aj pomleté oriešky ak nemáme tak Granko a čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Takže najskôr si spravíme plnku: mlieko, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme, dávame pozor aby neprihorel, lebo potom by sme museli, rozmýšľať ako túto obrovskú chybu napraviť :o), keď máme uvarený krém dáme ho vychladnúť, občas ho skontrolujeme, pomiešame a dávame pozor, aby nám z neho nik nebral, potom by chýbalo.
Keď nám krém vychladol primiešame doň maslo, Palmarín a spolu vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladučký.
Tento krém je fakt výborný, využívam ho všade, kde ide krém, všetci moji blízky mi ho chvália.
Tak krém je hotový, teraz ideme plniť pláty!
Medový plát natrieme pripraveným krémom a nebojte sa nešetrité ním, je ho dosť, na krém dáme piškóty namočené v káve, keď sme piškótami pokryli plát posypeme piškotky orieškami alebo Grankom a potrieme ešte plnkou, na ňu zas uložíme medový plát a postup opakujeme ako pri prvom...
Na posledný plát dáme zvyšok plnky, ktorú posypeme orieškami a pofŕkame čokoládovou polevou, alebo ak sme nedávali oriešky, tak plnku posypeme Grankom a necháme v chladničke stuhnúť a potom ham-ham

Tento recept je z časopisu, tak s te sa s ním možno stretli, ale je fakt výborný ak zbožňujete med a všetko s ním súvisiace.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.11.2007, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kyškový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček kyšky
1 hrnček hrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
200 ml oeja
1 lyžička sódy
2 lyžice kakaa
hrozienka
džem
kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie vymiešame : kyška, múka, cukor, olej, sóda, kakao pridáme hrozienka ak máme a takéto vymiešané cestíčko dáme piecť na vymazaný a múkou posypaný plech. Pečieme na 200°C , kým není upečené, to zistíme špáradlom, keď sa cesto nelepí je upečené.
Po upečení necháme koláč trocha vychladnúť, potom ho potrieme džemom, je jedno akým a posypeme postrúhaným kokosom.

Tento koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a naozaj dobrý.
Najlepšie je, keď máme kyšku z domáceho mlieka ale kto má v dnešnej dobe taký luxus? :o)
Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.8.2007, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu