končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 45 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
TORTY |
Jednoduchá tvarohová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Piskotove cesto: kolko vajec, tolko lyzic praskoveho cukru a polohrubej muky + PDP, napr. 5 vajec, 5 PL praskoveho cukru, 5 PL polohrubej muky + 1 PDP PLNKA: 400g tvarohu, krystalovy cukor podla chuti, vanilkovy cukor, 1 vajicko, ovocie v plechovke, lekvar Poleva: 350g nutella, oriesky POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Oddelime bielka od zltok a vyslahame tuhy sneh. Do snehu zamiesame (neslahame) zltka, potom po lyziciach pridame polohrubu muku, cukor a prasok do peciva. Vylejeme do vymastenej a vysypanej okruhlej formy a dame piect do vyhriatej rury na 150 stupnov. Tip: na spodok formy si vystrihujem papier na pecenie, pre istotu. Pecieme dozlatista, rozkrojime podla poziadaviek na dve alebo tri casti. Plnka: tvaroh zmiesame s cukrom, vanilkovym cukrom a vajickom. Spodnu cast cesta potrieme lekvarom, na kraje poukladame ovocie, najlepsie mesiaciky broskyn, na to dame polocicu tvarohovej plnky, ozdobime ovocim, pokryjeme druhym platom cesta a opakujeme postup ( ovocie + tvaroh + ovocie), zakryjeme poslednym platom. Roztopime si nutelu, potrieme tortu a ozdobime. Tip 2. polovicu plnky mozme zafarbit kakaom a pouzit jasne ovocie a na bielu cast pouzit tmave ovocie (cucoriedky, jahody....) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý rýchly PERNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajcia, 250-300g praskoveho cukru, 1.5 deci oleja, 250ml (hrncek) mlieka-moze byt aj kysle, 2PL lekvaru (+trochu na natretie), 1KL skorice alebo pernikoveho korenia, 2PL kakaa, 1 PDP alebo do pernika, 400g polohrubej muky POLEVA: 30g Cery a cokolada na varenie cca 100-150g POSTUP PRÍPRAVY Do múky primiesame kakao, PDP, skoricu. V inej miske vyslahame cele vajcia s cukrom do peny a postupne pridavame olej, mlieko, lekvar a múkovú zmes. Mozeme pridat kusky cokolady, orechy alebo mandle. Vylejeme na vymasteny a vysypany plech/tortovu formu, pecieme vo vyhriatej rure asi na 170 stupnov. Po vychladnuti rozrezeme napoly, potrieme lekvarom, spojime a polejeme polevou, ktoru sme vymiesali v parnom kupeli. a degustujeme :) TIP: ja som jednu polovicu potrela lekvarom a druhu nutelou a az potom spojila.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový múčnik podľa Jaroslava ŽídekaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: polohrubá múka ½ kg vajcia 2 ks prášok do pečiva 12g práškový cukor 200g tuk na pečenie 250g Jablková plnka: jablká (červené, sladké) 10ks cukor podľa chuti škorica 1 lyžička vanilkový cukor 1ks POSTUP PRÍPRAVY ´Z ingrediencií vypracujeme cesto, najlepšie rukami, aby sa tuk zapracoval do vláčnej hmoty. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, jednu dáme do chladničky, aby tuk v ceste znova stuhol a druhú časť mierne vyvaľkaného cesta dáme do vymastenej, múkou posypanej zapekacej misy. Jablká očistíme a na strúhadle (na uhorky) posekáme na plátky, aby nepustili veľa šťavy. ( ja nabudúce postrúham najemno, nech pustia šťavu, koláč nám bol trochu suchší) Pridáme k nim cukor podľa chuti, škoricu, vanilkový cukor, všetko dôkladne premiešame a naukladáme na pripravené cesto v zapekacej mise.(Ja som na malú časť poukladala hrozienka namočené v troche rumu) Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta (cez veľké strúhadlo) a dáme zapiecť do rúry na 180°C približne 40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.´ Tip: nič nepokazíte, ak koláč pokvapkáte trochou javorového sirupu.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.4.2012, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Prešívaná deka s broskyňami, vláčna a mäkká dobrotkaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohrubej muky, 250g krystaloveho cukru, 100ml oleja, 2 cele vajcia, 400ml pochutkovej smotany, 2-3 PL kakaa, 2 CL sody bikarbony alebo prasok do peciva, konzerva broskyn PLNKA: 400g tvarohu, 1 vajce, kryst.cukor podla chuti, 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY CESTO-vsetko poriadne dohladka vymiesame metlickou, PLNKA: zmiesame a dochutime cukrom, kto ma ako rad. Cesto vylejeme na vymasteny a polohrubou mukou vysypany plech, zalejeme tvarohovou zmesou a poukladame broskyne. Dame piect do vyhriatej rury asi na 160-170 stupnov, skusame sparadlom, ci je cesto hotove. Potom uz len degustujeme a degustujeme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 17.6.2012, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Skvely, jednoduchy brokolicovy nakypPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, sampinony, prerastana slaninka, zemiaky, syr, smotana, sol, korenie, bazalka, trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY 1. PRIPRAVA: Zemiaky si predvarime v supke, ale nemusia byt uplne uvarene. Pokrajame si sampinony - na platky, slaninku - na platky, a brokolicku rozoberieme na ruzicky ( ja som pokrajala aj stonku) 2. POSTUP. Na suchej panvici si oprazime slaninku, vyberieme a do vypeku dame prazit sampinony. Brokolicku mozme podusit alebo predvarit, nemusime vsak. Ja ju nechavam chvilu sparit nad tym istym hrncom, kde sa varili zemiaky. Zemiaky si osupeme a pokrajame na kolieska. Dno zapekacej misy potrieme olejom, poukladame zemiaky, osolime a okorenime, potom navrstvime sampinony, slaninku a nakoniec brokolicu. Znova osolime a okorenime, mozme posypat syrom a bazalkou. Zalejeme smotanou a zapiect cca na pol hodinku na 200 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 29.8.2012, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BÁBOVKA SO ZAKYSANKOUPOTREBNÉ PRÍSADY 350g polohrubej múky+300g práškového cukru+500ml zakysanky+100ml oleja+2 kávové lyžičky sódy bik.+štipka soli+2 až 3 polievkové lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu poriadne premiešame okrem kakaa. Cesto rozdelíme na dve časti, do jedného pridáme kakao. Do vymastenej a vysypanej formy vrstvíme biele a kakaové cesto, dáme upiecť do vyhriatej rúry. Bábovka je jemná a vláčna a dlho vydrží. Pokiaľ ju nespapáte. :)) Maly tip: ak ma vasa rura tendenciu piect nerovnomerne, pred dokoncenim prikryte formu alobalom a babovka sa vam zhora zarucene nepripali, ale pekne sa vnutri prehreje OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 7.5.2020, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rýchla bravčovinka dusená na šampiňónoch s hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY pre dvoch: bravčové na kocky cca 350-400g, cibuľa, čerstvé šampiňóny cca 300g, olej, pol hrnčeka hrásku, soľ, korenie, voda, šťava s limetky alebo citróna/ Príloha: ryža POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme cibuľu dosklovita, pridáme šampiňóny, ktoré pokvapkáme šťavou s limetky alebo citróna, restujeme. Pridáme mäso nakrájané na kocky, keď je tak akurát, podlejeme vodou (nie veľa), osolíme, okoreníme a dusíme asi 30min. Keď je skoro hotové, pridáme hrášok. Medzitým si premyjeme ryžu, necháme odkvapkať. Rozpálime si v hrnci olivový olej, ryžu chvíľu opražíme, zalejeme vodou pomer 1:2, osolíme a na miernom ohni uvaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanové osvieženiePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 5 PL kopcovitých lyžíc prášk.cukru, 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva//////plnka: 1 šľahačka v prásku ( v 2dcl mlieka+PL cukru), 1 kyslá smotana (330g) 2 vanilkové cukre, 1 PL prášk. cukru///////ozdoba: akékoľvek ovocie a číra želatína POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si najprv krém, ktorý pobudne v chladničke, kým urobíme cesto... Krém: šľahačku urobíme podľa návodu, ja som vyšľahala v 2dlc mlieka a 1PL prášk. cukru. Ak chcete, použite smeta-fix, ja som nedala. Do hustej zmesi vmiešame kyslú smotanu (ja som mala od Zotta), 2 vanilkové cukre a 1PL prášk. cukru CESTO: Z bielok ušľaháme tuhý sneh, potom zašľaháme žĺtky a cukor. Má to byť nadýchané. Do tejto zmesi pridáme postupne po lyžiciach polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme v rozohriatej rúre asi na 180 stupňov dozlatista. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a poukladáme ovocie. Dáme do chladničky. Želatínu si pripravíme podľa návodu aspoň do 3/4l vody, ja som mala až liter. Väčšinou sa nechá zo pol hodinu v studenej vode a potom sa zahreje do bodu varu, nemala by však prevrieť + pridáme kryšt. cukor (na liter tak 6PL) Necháme vychladnúť a degustujeme... My tak pol plechu za hodinu :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.7.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Plnené cannelloni v rajčinovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY množstvo závisí od toho, koľkí budete papať: 1. tavený syr (ja som dala celú veselú kravu), 2. nejaký plesňový syr, 3. mrazený alebo čerstvý hrášok, 4. kukurica v konzerve, 5. šunka alebo údené (ja som použila údené pokrájané na kocky), 6. špenát, 7. trošku mlieka, 8. cestoviny cannelloni alebo lasagne ( ja som dala lasagne lebo cannelloni sme doma nemali :) ) 9. nejaká dobrá omáčka na cestoviny, 10. korenie, bazalka, 11. strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si lasagne v osolenej vode a na papieri na pečenie necháme usušiť. Medzitým si pripravíme plnky podľa chuti. Tie moje: zmiešala som tavený a plesňový syr, okorenila som a pridala asi dve lyžice kukurice a trošku mlieka(asi dve PL). Časť som si odložila do inej misky a pridala som údené mäso. Mrazený hrášok som si prevarila asi tri minúty, scedila, nechala vychladnúť a pridala k zmesi. Do stredu plátku lasagní som lyžicou naukladala plnky a zvinula do roliek. Do niektorých som pridala pár listov prevareného špenátu. Nesolila som nič, iba vodu na lasagne, lebo plesňový syr je sám o sebe dosť slaný. Takto pripravené rolky z lasagní (alebo original cannelloni) som poukladala do rajčinovej omáčky. Kúpila som hotovú, ale kto by chcel domácu, môžem poradiť aj takú, robievam ju často, ale teraz sa mi nechcelo :). Posypeme bazalkou a strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov.... Dobrotka! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracinka trošku exotickyPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, 1 a pol PL med, soľ, čierne korenie, karí korenie, kukurica, ananás,šampiňóny(môžu byť aj z konzervy), smotana na varenie+1KL solamylu, trošku oleja, voda, ako príloha cestoviny alebo ryža POSTUP PRÍPRAVY -Rozpálime olej, pridáme lyžicu a pol medu, zamiešame a pridáme kopcovitú lyžičku karí korenia. krátko opražíme. -V tejto zmesi na prudko opražíme kuracie prsia pokrájané na kocky, kým nezblednú, potom pridáme pokrájané šampiňóny. neskôr podlejeme trochou vody..dusíme asi 15-20 minút na strednom stupni. -Pridáme kukuricu a ananás aj s trochou nálevu, zase chvíľu podusíme, potom pridáme korenie a soľ. -Keď sú mäsko a hubky akurát, rozmiešame si v smotane lyžičku solamylu a na menšom stupni/plameni pomaly prilievame k zmesi za stáleho miešania. (omáčka nemusí byť veľmi hustá, ako komu chutí..)-Necháme prevrieť a odstavíme. -Kým dusíme mäsko, môžme si pripraviť prílohu. Ja mám najradšej penne, ale môže byť aj ryža.\r\nTento recept mám od priateľovej maminy, je jednoduchý a rýchly a vždy si na ňom pochutnáme, mňam! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2011, 0:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |